30

Анонимен

преди 2 години

На времето имаше много лафове за мързела на българина. "Учи мама да не работиш" и всеки се "скатаваше" и крадеше...от предприятието в което работеше и каквото произвеждаше. Пишеха го "бракувано", а всъщност го пребираха работниците. Сега да си отработват!! Нехранимайковци!

29

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Роби сме. Роби сме на семитите,които властват над животите ни. Роби сме на Авраамовите племена.

28

Анонимен

преди 2 години

Като гледам кви порофесори и професорици на преклонна възраст ни поучават, та хич не се учудвам или Очудвам.

27

мунчо

преди 2 години

ти живей под наем. аз ще ти дам под наем като посредник чужд имот и ще живея от комисионните. само бизнесът ти да е от основна нужда, за да няма после затваряме-отваряме и да фалираш и да трябва да те изнеса под моста и да вкарам платежоспособен наемател.

26

До 33

преди 2 години

Да си вложиш парите в жилище е огромна глупост. В момента наемите са много ниски и като се сметнат ремонтите и данъците един апартамент се избива след поне 25 години от наеми.През това време тия пари може да ги завъртиш в някакъв бизнес.

25

жител

преди 2 години

Върнаха ми документите, с отказ за пенсия. Оказва се, че едва ми се събирали 13 години, от две трудови книжки! Някакви архиви ги нямало, стажът от армията не важал, безработицата и тя...Дори започнах да си мисля дали наистина съм работил - толкова убедителен отказ са ми изпратили! Нямам представа дали може да се обжалва и пред кого.

24

светулко

преди 2 години

да ви светна:-Нямате си представа,какви пари получават при пенсиониране съдии,прокурори и следователи.1.Започват с максимална пенсия.2.Получават накуп 20 р.з.,а тя е/внимавайте,че свят ще ви се завие/-между 5500 зо 7000 лв.Умножете по 20.Това прави между 100 000 до 140 000 лв.подарък от държавата.И какво е правил този магистрат десетки години?Нищо,просто е важничил през целия си живот,и лапал.Страшно е,народе.На първо място сме в ЕС по магистрати на глава от населението.Трябва спешен ремонт.

23

До 8

преди 2 години

И за какво са ти 4 апартамента?

22

До До 30

преди 2 години

Не е вярно! На баба ми пенсията беше 56,40 лв. Помня го защото постоянно се оплахваше че не и стига за нищо.

21

Анонимен

преди 2 години

Като чуят българите за американските пенсионери и си представят онзи под един процент американци, които са имали бизнес или са били на особено висок доход докато са работили и като са станали на 70 години са почнали да обикалят света с ръждив кораб наблъскани като сардели. А действителността е че навсякъде хората работят докато мърдат.

20

8

преди 2 години

Като не си оправил живота на младини ,ще бачкаш на старини .На 30 съм скъсах си *** от работа в чужбина ,до края на годината се прибирам в бг и ще си купя 4 тия апартамент и боли ме фара за пенсия от дъжавата, хейтвайте мее.

19

За 45 год.стаж

преди 2 години

280 лв.пенсия.От 23 год.се самоосигурявам.Промениха без обсъждане системата за пенсиониране.Преди избираш 3 год.с голям доход и докато си жив си с голяма пенсия.Можеш да ги прежалиш високи осигуровки за 3 год.Нищо,че 22 год.съм бил на заплата-3 пъти по-голяма от средната за страната.Обидно е!Системата ни изхвърли от работа,обраха ни спестяванията,а и как се изкарват пари с дребен бизнес.Не съм от богопомазаните,да ми подаряват заводи за 1 лв.А и колко хора няма да могат да се пенсионират.

18

До 3 - било хубаво

преди 2 години

през соца... Майка ми се пенсионира през 1982 след 35 г. стаж с 59 лв. пенсия. Работеше като мед. сестра в болница. Безкрайни смени - денем, нощем, събота и неделя... И след пенсия продължи да работи, ясно защо. А по това време се полагаха 45 лв. "помощи за социално слаби", които нямаха и ден трудов стаж, сещате се за кои говоря. Та беше "хубаво", а сега е още "по-хубаво". Няма какво повече да кажа.

17

Мдааа

преди 2 години

Далавера е да не плащал осигуровки и да си на минимална пенсия, която не е по-различна от тази, която си си плащал като поп и накрая *** пенсионер. Чудя се само защо с нашите пари се дават по няколко заплати на куп и прилични пенсии на сума си юрганчуджуци, които са били на държавна работа... не е ли по-редно с нашите си пари да си разполагаме самите ние, а тези, които са на наш гръб да са си заработили парите и пенсиите, не да ни третират като рая, Е ли дойни добичета?

16

още от 9

преди 2 години

Най-странни са ми пенсиите за "ОСОБЕНИ" заслуги. Така царете са давали спокойни старини на близки, разни доносници, шпиони.. Как например се оценяват особените заслуги на бившите президенти-вече имаме няколко и живите(да живи и здрави) са пенсионери с немалки пенсии. Защо те самите не намалиха тази явна несправедливост, като бяха действащи? Нека да вземат нещо като добавка, обаче хиляди!!, при условие, че има заплати по 650лв??

15

House M.D.

преди 2 години

14,17 % ли? Значи, ако пенсията ти е 300 лв., ще стане 342,51 лв.

14

Евроатлантик

преди 2 години

Нямат надяждане тия алчни пенсионери,значи депутат може да мизерства с 10 хилки работна заплата ,а на тия 300 лв им е малко?

13

Анонимен

преди 2 години

Чакайте да, ви кажа каква, е истината вземате над 1000 лв примерно а работодателя ви осигурява на минималната работна заплата е как искате да, вземате висока пенсия вие работите примерно Ел. монтажник той ви пише че сте общ работник това нещо нали трябва да, се следи от някой и да има глоби и наказания

12

Анонимен

преди 2 години

Пенсията трябва да, е 800 лв какво е това 300 то тока не можеш си плати

11

Анонимен

преди 2 години

Колкото и да сте работили и каквито и вноски да сте внасяли за пенсия след години отново ще получавате ниска пенсия.