22

Анонимен

преди 2 години

СО2 е газ 1,4 пъти по-тежък от атмосферния въздух. СО2 е естествена съставка на въздуха и той СЕ УТИЛИЗИРА естествено от растителността. Растенията има нужда от СО2 за да живеят. Чули ли сте някой от екоталибаните , чули ли сте Гейтс да ви говорят за ЗАЛЕСЯВАНЕ ? Чули ли сте , чели ли сте в екоталибанските "стратегии" на ЕС за мащабни залесителни програми ? Не. и няма и да чуете. Вятърните перки са екологично бедствие. Те унищожават ландшафта , прогонват птиците и променят биосистемите. Перките произвеждат инфразвук - изключително вреден за здравето!

21

Анонимен

преди 2 години

Перките на вятърните електроцентрали след като приключят жизнения си цикъл трябва да се демонтират и унищожат. Енергията за преработката на отпадъците от една перка е съизмерима с цялата енергия която е произвела по време на съществуването си ? Ефективност нула.

20

Анонимен

преди 2 години

На запад са тотално зомбирани. Заговориш ли на накой, че климатичните промени са фейк, веднага настгръхват и са готови да извикта полиция все едно си престъпник. Да не говорим, че веднага те уволняват, защото всички колеги ще започват да те избягват и вече не се вписвав в така наречения team working.

19

Анонимен

преди 2 години

Климатът се променя, но това няма нищо общо с човешката дейност, още по малко с CО2 емисиите.

18

Германец

преди 2 години

"мерки за закриване на икономиките на развитите страни" -- Е какво сте се запоизпопритеснявали в бегето? Спете спокойно, вас това не ви касае :)

17

Германец

преди 2 години

"започват да те избягват" -- избягваме ви, защото животът е твърде кратък за да си го губим с хора, дето ти обясняват, че вирОЗ няма, човек не е стъпвал на Луната, баба му му е разказвала за едно топло лято, тъй че и климатични промени няма. А и често не сте от най-чистоплътните :)

16

EU problem

преди 2 години

Най-сериозният проблем на еворпейците е корупцията, а след нея - джендаризмът.

15

Анонимен

преди 2 години

Оххххх, ами тази статия е 100% вярна, потвърдиха го преди малко от министерството на истината.

14

няма иновации

преди 2 години

"Почти осем от всеки десет европейци (78 %) са съгласни, че предприемането на действия в областта на климата ще доведе до иновации, които ще направят европейските дружества по-конкурентоспособни". До сега вече 20 години не са довели до абсолютно никакви иновации, даже напротив, забавят развитието. Учените са а убедени, че това не може да доведе до иновации, а европейците да си мислят каквото си искат.

13

бай работник

преди 2 години

Ами то не може да папка поплацията-требва и да плаща!

12

Дървета

преди 2 години

Някой да се е хванал ударно да залесява? Само се бърбори колко лошо става, пък никой не се хване да засажда масово нови гори, нови паркове...пари има, не е трудно, но са единични случаите.

11

Анонимен

преди 2 години

Kанцлерът Ангела Меркел и германското правителство наложиха пълна забрана на ядреното електричество до 2022 г., като част от правителствената стратегия от 2001 г., наречена Energiewende или "Енергиен завой", за да започнат да разчитат на слънчевата и вятърна енергия, както и други така наречени "възобновяеми източници". Целта на този ход е била Германия да стане първата индустриална държава, която е "неутрална към въглерода". Стратегията засега към 2021 г. е пълен провал и икономическа катастрофа.

10

Анонимен

преди 2 години

Европейците изведнъж забравиха за мисията си да спасят света от замърсяване с традиционни въглеводороди и започнаха да омитат всички въглища от пазара, за да ги изгорят в електроцентралите. Цените на въглищата също достигнаха рекордно високо ниво: на 29 юни фючърсният договор за доставка на въглища в центъра в Ротердам достигна 113,5 долара за тон.

9

Анонимен

преди 2 години

Страни като България винаги ще живеят в мизерия и никога няма да имат икономика, защото никога няма да могат да платят данък въздух който е трилионене бизнес в момента - така наречените CO2 квоти. Произвеждаш нещо, отделя се СО2, плащай квота. Само развитите икономики могат да запазят производството си.

8

Луд

преди 2 години

Много нагло заглавие, но пък е вярно. Европейците ще плащат за замърсяването от САЩ и Китай. Пластмасовите прибори забраниха ли ги в САЩ и Китай?

7

Анонимен

преди 2 години

Зелената сделка ще ни докара невиждан глад, безработица и студуване, поради невъзможност да платим адекватно отопление.

6

Teo

преди 2 години

Не! Свръхконсумацията! Не можеш да режеш автомобил на 8 години за скрап, щото ти давали 8000 евро да се отървеш от него! Автомобил, произведен от части мейд-ин PRC, която генерира голяма част от електроенергията си от ТЕЦ-ове, и да го замениш с електрическа бричка, направена СЪЩО от части мейд-ин PRC и да си викаш - еееее, колко съм еко! Земята е една. Ако бяха направили на чайниците преди 30 години стотина ядрени реактора и ги бяха принудили да спрат с въглищата, щеше да е друго!

5

Анонимен

преди 2 години

Това им е най-големия проблем понеже са разглезени и не са гладували, но пък ще разрушат всичко зградено от прадедите им. През това време в Азия не им пука за климата, а там отделят най-много емисии.

4

Анонимен

преди 2 години

Днес 5-и юли максималната температура беше под 30 градуса.Наистина страшна жега като за юли месец. А който иска да знае какво е било преди 100 години да прочете разказа"По жътва "на Елин Пелин. Писателят описва страшни жеги в софийско. За разлика от наши дни.

3

Стига глупости

преди 2 години

Светът става все по-добър, да не би някой да иска да се върне във средновековието?