95

Анонимен

преди 2 години

Защо колите на бензин, колите на газ с работещ катализатор получават по-долна категория от пушлявещите дойчивски дизелаци с избит DPF??? Защото били "по-нови"? Това ли ви е "честната" система за определяне на изгорелите газове, според "реалните изгорени газове"? Според годината на производство? ЕТО ЗАТОВА чист въздух в България няма да има никога! Защото я обърнахте в клоака за изтърбушени хитлеристки пушилници!

94

така така

преди 2 години

ей така герб и бсп играят заедно подкрепяни от дпс

93

асо

преди 2 години

Това няма да сработи, колите не са основен замърсител. На гетата каквъв екостикер ще сложат? Хвърлят прах в очите на невежите.

92

джо

преди 2 години

От писаното в статията е вярна само датата. Проблемите с колите ще нараснат лавинообразно. Особенно бензиновите с монтирана газова уредба ,защото при работа на газ се влошават характеристиките на катализатора. А внедряването на новите стикери си е жива кражба. Типична гербаджийска кражба, защото какви стикери щесе слагат на ремаркета и полуремаркета , те от коя еконорма са????? Или просто нашата "приятелска фирма да си гепне едни пет кинта оторе. А балъците да духат супата.

91

Власт и пари имащите

преди 2 години

се дразнят,че колони пърдящи драндулети задръстват кръстовищата.Така техни високи превъзходителства и благородия не могат бързо да се придвижват,а няма как да се качват по простосмъртните,да ги смачкват и изхвърлят от пътя.И тука на помощ идва "науката".Спираме старите коли,защото са вредни,тоест грижим се за здравето ви.Е,като нямате пари за нови,ползвайте градския транспорт.Нищо,че това са данни от други страни,преди 2-3 г.се установи,че у нас колите са виновни за до 20% от лошия въздух.

90

Факт

преди 2 години

Много се плюе по дизеловите автомобили, но е факт, че освен азотните оксиди, бензиновите с нищо друго не замърсяват по-малко от дизеловите. Точно азотните оксиди станаха проблем в Германия и някои други държави в Западна Европа и затова започна кампанията срещу дизеловите коли. В България няма проблем с азотните оксиди. Единственото наднормено замърсяване в България е с ФПЧ от печките за отопление.

89

Факт

преди 2 години

Принципно най-много замърсяват ел.коли за целия си жизнен цикъл. В София една ел.кола замърсява с ФПЧ на 96% от бензинова или дизелова кола. Замърсяването идва от неизмитите улици, но се приписва на автомобилите.

88

Анонимен

преди 2 години

Тези екостикери са ни прощален подарък от мутрите от ГЕРБ, както и повишените цени на парното, тока, газта,...

87

ЩОТО...

преди 2 години

НЯМА НИКОЙ НА ПЛОЩАДА... ЗА ТВА!И ГЛЕДАЙТЕ - УЖ НОВА ВЛАСТ, А СИ Я КАРА ПО ОСНОВНИТЕ ОПОРКИ - ВДИГНА ПАРНОТО, ТОКА, КОВИД ДАЛАВЕРАТА ПРОДЪЛЖАВА, ЕВРОЗОНАТА, ЕКОСТИКЕРИ, ВЪГЛЕРОДНИ ЕМИСИИ.. ПОСЛЕ НЯМАЛО КОНСПИРАЦИЯ...

86

Анонимен

преди 2 години

НЕ ЗНАМ ВЕЧЕ С ТАЯ КОЛА КАКВО СТРИГАНЕ МЕ СТРИЖАТ... ТО БИВА... А СИ Я ЧУПЯ ПО "МАГИСТРАЛИТЕ" И ДРУГИТЕ "ПЪТИЩА'..

85

Анонимен

преди 2 години

А някакво данъчно облекчение и субсидии за закупуване на хибриди и електрички няма ли да има? Или целта пак е увеличаване на глобите и прецакване честните на пецаканите, че тия дето крадат не карат 20г. бараки.

84

българин

преди 2 години

До: номер 89 Напълно съгласен!

83

Анонимен

преди 2 години

Поредната голяма лъжа. В България автомобилите замърсяват пренебрежимо малко, за разлика от Западна Европа. Ако ще да се спрат всички автомобили в България, от ЕС пак ще ни глобяват заради замърсения въздух. Имитация, че нещо се прави за по-чист въздух, а тровенето продължава.

82

240 тъпака

преди 2 години

Шофьорите трябва да знаят, че има поне 240 ***$ака, които приемат *** правила и закони. Има по-нови коли които пушат като кюнци, ние въвеждаме стикери според годините на колата. А защо няма и за камиони и автобуси. Като мине един Камаз на строителна фирма по улицата и "оправя" всички еко норми.

81

Реалист

преди 2 години

Преди в София работеше Кремиковци, ТЕЦовете бяха на мазут, сега няма Кремиковци и ТЕЦовете са на природен газ, как така сега е по мръсен въздуха от тогава? Всъщност новият еко стикер с какво ще помогне на чистотата на въздуха, освен на банковата сметка на някого?

80

Анонимен

преди 2 години

А нещо за качеството на горивото в България да споменем, а??Че ти запушва системите за отрицателно време и дори едногодишна кола пуши като 30 годишен трактор.......

79

Анонимен

преди 2 години

Ако демокрацията не ни беше съсипала може би нямаше да караме коли на 30 години. Нови коли карат само престъпниците и говорим за коли, не за Тойота, Хюндай, дачия и други тоалетни.

78

Анонимен

преди 2 години

Ако демокрацията не ни беше съсипала може би нямаше да караме коли на 30 години. Нови коли карат само престъпниците и говорим за коли, не за Тойота, Хюндай, дачия и други тоалетни.

77

Еколог

преди 2 години

Хайде малко по сериозно ...... въздуха е мръсен да .. спор няма...ако спрем да горим *** на Европа ...ще стане доста по чист...ако се мият улиците всяка сутрин или поне през два дена....също ще е чист !!!! Но това с автомобилите е пародия с цел бързо пълнене на хазната примерно....или облагодетелстване на някои фирми....как да е далаверата си е отявлена....,!!! Заклет враг съм на дизела ....но да удрят...така хората които не могат да си позволят по нови коли....е меко казано комично ...!!!!

76

софиянец

преди 2 години

И на общинските автомобили ли ще слагате такива екостикери и няма да ги пускате в центъра на София? Питам, щото много ме съмнява.Всяка сутрин минавайки покрай Централна Гара в София виждам един камион с надпис "Авариен", който пуши като пернишка печка на ***. Той сигурно е ЕВРО8 стандарт и задължително е минал на преглед? Виждал съм и коли с пропуск от Центъра за Градска Мобилност на по 20 - 30 години, олющени и ръждясали, пак в центъра на града...