32

Анонимен

преди 2 години

Коричната цена не се промени при намаляването на ддс, а не купуваме книги, защото не можем да си платим парното и тока, които пак поскъпват. Една нова книга струва 20-25 лв, откъде да намеря 100 лв месечно, за да си купувам книги? Кой въобще може да си го позволи. Лично аз ходя в библиотеката, където чакам месеци за новите заглавия, пари за нови книги рядко ми остават.

31

Анонимен

преди 2 години

Нека се срине, защото като намалиха ДДС-то книгите си запазиха същите цени, крайния потребител не е облагодетелстван от тази мярка, ако ги бяха намалили хората щяха да продължат да купуват. Освен това живеем в модерно общоство, където една електронна книга е наполовина на хартиишната, оттам идва по-ниското търсене на хартия. няма да има смисъл от корици скоро......

30

Анонимен

преди 2 години

До 29То щото четенето на някакви бозави романчета те прави много умен.

29

до ОБЯВА В

преди 2 години

Българина има срив във културата и от слушане на чаглга и гледане на турски сериали не му остава време и вестник да чете

28

Анонимен

преди 2 години

Българина има срив на финансите, демек заплатата м на фона на покачващите се непрестанно цени си остава все така малка и мизерна. МОЖЕ ЛИ И НА ХРАНИТЕЛНИТЕ СТОКИ ДА СТАНЕ 9%, ЧЕ ВЕЧЕ НА КАСАТА В МАГАЗИНА ИЗНЕМОГВАМ!!! Така ще ми останат и за книги, които между другото скоро писахте, че въпреки пандемията имало ръст в продажбите им-нещо не ми се връзва, кой, кого лъже.

27

Анонимен

преди 2 години

Съмнява ме причината за некупуването на книги да е в ддс-то. По-скоро е във все по-изпростяващото население, което е екипирано със смартфони.

26

House M.D.

преди 2 години

Що не поискат помощ от Държавния бюджет в размер на 100 000 лева на отпечатана бройка?

25

Поли

преди 2 години

Преди да се въведе тази мярка от издателствата говореха как е наложителна, за да може и цената на книгите да е по-ниска и да са по-достъпни. След въвеждането й, не видях нищо такова да се случи, цените си останаха същите, така че за читателите аз не видях ефект, както всъщност стна и при ресторантите, ефектът явно е само за самите търговци, но не и за потребителите

24

ха

преди 2 години

О сетих се, той си ги копува заради обложките и си гледа, няма значение какви букви има вътре. После добре стоят на стената на библиотеката, особено ако са шарени.

23

ха до 21

преди 2 години

Като четеш толкова, защо не се научи да пишеш грамотно. Или и книгите ти са такива?

22

1

преди 2 години

А паднаха ли цените след като им е намалено ДДС или просто издателите си прибраха разликата в джоба? То спада (доста преувеличен), за който реват, отговаря на предния въпрос съвсем ясно!

21

Пиратство

преди 2 години

Друг основен проблем е това че доста книги се публикуват в торент тракерите малко след като излязат на пазара, тогава когато им напишеш в коментарите че това не е редно излизат с това че видиш ли Автор Х нямало да обеднее - автора може да не обеднее но издателството в БГ не може да плаща авторски права, за преводач и издаване на книгата! Наскоро писах на издателство дали ще издадат последната книга от една трилогия! Отговорът беше "НЕ", защото много се пиратствало и не можели да си го позволят!

20

Анонимен

преди 2 години

Съзнанието ми неможе да приеме че ще заместя хартиена книга с електронна или някой да ми я чете. Копувам средно по 4-5 книги месечно, цената не ме бърка ако искам да я имам, то си е хоби кеф цена няма. Може да е странно, но като знам има хора където дават хиляди за рибарлък, лов, коли и най-различни хобита. Чак невярвам че е спаднал пазара 70%.

19

Вресльовци

преди 2 години

На български се публикува плява като Джаки Колинс за размечтани лелки, книжлета за извънземни и рептили, рецепти и биографията на Парис Хилтън. Всеки в 21ви век си чете в оригинал, особено откакто стана популярен Kindle. А, забравих, на Калин Терзийски му паднали продажбите. SO WHAT?

18

Браншът загива

преди 2 години

От 25 години и все още се намират наивници, които смятат, че печатането на книги е като печатането на пари. Сигналните бройки от тираж паднаха до 3, как ще стигнат за всички библиотеки.

17

Кретени

преди 2 години

И какво искат тези гащници? Да им спасяваме Джаки Колинс и подобни ***, които публикуват за разни размечтани лелки? Аз книга на български не съм купувала от над 15 години. Имам и Kindle. Не всяка публикувана плява е произведение. Който знае езици си чете в оригинал. А това са днешно време повечето под 50 годишни. За бг пазара остават рецепти, книжлета за извънземни и рептили и биографията на Парис Хилтън. Да ви и културата и духовното...

16

Анонимен

преди 2 години

Първо да си оправят некадърните преводи

15

АУУ АУУ ВЫЙ

преди 2 години

Никак не е важно ТАЗИ МЯРКА ЗА КОЯТО ще ни бръкнат от джобовете на всички данъкоплатци ! Хората не четат книги и ползват социални мрежи, гледат и плащат кабелна телевизия. СКОРО ЩЕ РЕВНАТ И РЕСТОРАНТЬОРИТЕ И ТЕ ТАКА ВЪЙ С ДДС-ТО. Пълен грабеж и разхищение на държавни ПАРИ и жестоки данъци на обикновените хора да хрантутят ПРИВИЛЕГИРОВАНИ да са на ПИИЧАЛБААА !!!

14

Анонимен

преди 2 години

До АнонименВсичко е онлайн и за без пари. Кой ще предпочете 30лв за всяка купчина хартия вместо един четец и безплатни заглавия?

13

Предприемач

преди 2 години

Какви книги, какви издатели? Светът се дигитализира. Имам електронен четец и имам абонамент за Ел. библиотека по 5 евро на месец. Чета каквото си поискам. Кой балък ще ви купува хартията за по 20 лв. ????