20

Анонимен

преди 2 години

Добре но защо само за медицинските. Трябва на всички да вдигнат и да открият достатъчно работни места и безплатно обучение. Зашот не може всички да станат лекари в тая държава. И без да наемат чужденци, а Ес фирми почнаха да внасят чужденци и заемат местата за българи и наште остават без работа и заплати..

19

Анонимен

преди 2 години

Няма как....Дъртите не им пускат мазнинка.

18

Анонимен

преди 2 години

До ХахахаНадявам се писаното от теб е с ирония, защото продавача като обърка сметка го таксуват разликата, ама психическото напрежение, че живот зависи от теб и 10 години университет могат да си заминат на вятъра с една грешка не мисля, че трябва да се заплаща с 1200 лв. в държавна болница, която като дружество е всеки месец на загуба и оборудване се купува само за да се види как някой реже лентичка.

17

Д-р Хаус

преди 2 години

До#9!! Ало,"хахаха!!Продавач,охранител и работник мога веднага да стана,ама ти лекар не можеш да станеш!! Схващаш ли бе тикво??

16

Анонимен

преди 2 години

Слагаш ми бан, но държиш мнения, които подстрекават към бой, унижение и какво ли не на лекари?В такъв случай, да ми смучеш топките за минимална заплата, гнусно малко ***! Аз през това време ще ти ръчкам дупето с ръжен! Ето ти, изкара за минимална заплата, нали, журналистче?!

15

Елементарно:

преди 2 години

* заплатите на директори, зам директори, секретарка и мениджмънт не повече от 2500 чисти;* пенсионерите да могат само са продължат като консултанти с по 2 часа платен труд на ден маск;* партиите на здравно осигурени да станат частни и да не могат да се пипат от здравната или която и да е каса. Останалото да минава през застраховка и с доплащане;* социалното министерство се закрива и филми като неотложна медицинска помощ, бърза помощ и всичко друго само платено от болния;* здравната каса и вс

14

Хахаха

преди 2 години

Да ми ядете нали знаете какво? Ако е мотивиран, ще работи и за минималната. Не може да се дават много пари, само защото е лекар. А останалите като продавачи, охранители и работници какво да правим? За нас пали защо няма? Намалите им заплатите и нека само мотивираните останат на работа. Не може в тази пропаднала България само за учители и лекари да се мисли. Има и хиляди други по-важни професии.

13

Защо, бе ?

преди 2 години

Толкова ли е трудно да се сетите ?!

12

Анонимен

преди 2 години

Всички читави хора бягат към еврГейските ценности, никой не иска в "хубавата" Русия!

11

Анонимен

преди 2 години

Не може по никакъв начин да ги задържи. Всеки лекар предпочита да го носят на ръце на Запад отколкото, да го бият, псуват и обиждат в България.

10

Анонимен

преди 2 години

който е приет по държавна поръчка и струва за 5г.обучение 100 000лв. на България за обучението си ,ГИ ЗАПЛАЩА и отива на работа където си иска.ако ще в Занзибар.Не може да спонсорираме ЕС със здравни кадри на БГ издръжка.

9

Анонимен

преди 2 години

Като се смени българската матрица. Казвате, че това не е възможно? Е, значи няма как да го спрем.

8

Анонимен

преди 2 години

На медиците както и на всички други млади им трябват тройно заплащане и кариерно развитие, а не цирковете с директори от 30г минали през всички партии...

7

Анонимен

преди 2 години

Никак няма да ги задържи. Първо заплатите им са смешни на фона, че една продавачк на обувки и сервитьорка в казино вземат повече пари. Второ, всички пъти в които съм била в държавна болница съм се чудила, как тези хора работят всеки ден в тези ужасни условия, исто от това, че нямаш добра апаратура за да си вършиш работата и стигнем до отвратително запазналата обстановка, която те захлупва психически и това всеки ден. От тук отговора сам излиза.

6

Анонимен

преди 2 години

Няма лекари, няма сестри. В нашата болница с само пенсии... А сестрата взима колкото санитарка та...

5

До 3

преди 2 години

Глупости на търкалета.Мога да ти кажа, че един млад лекар беше напът да се откаже да замине за Германия, защото не му се напускаше отделението, в което го бяха взели на работа в Бг, именно заради "мухлясалите старци".Но все пак замина в Германия, когато имаше удоволствието да присъства на няколко разправии за електорат и като си получи първата заплата...

4

Анонимен

преди 2 години

Бой на сичкото докторя м... им! Изедници на народа!

3

Анонимен

преди 2 години

Той ковида ги задържа. Даже ги е страх да не свърши.

2

Анонимен

преди 2 години

Като по-често пенсионира такива като Кантарджиев и даде поле за развитие на младите. Пари сами ще си спечелят. За съжаление основата на проблема и главната причина младите ни медици да напускат са "мухлясалите старци", които са се вкопчили в позициите си и не дават на никого да напредне в професията без да са го смачкали и да са го принудили да им се кланя. Кой нормален човек ще търпи унижения, ако може да замине и да работи с достойнство!

1

Анонимен

преди 2 години

Е как - като им дава по 400 евро заплата и ги уволнява, защото не са ваксинирани. А да, и като ги кара да работят в среда, в която се разхождат *** и болницата няма пари за спирт и спринцовки и чаршафи. Много просто!