40

Уууу

преди 2 години

Държава в която, дори просяците и емигрантите не искат да остават.

39

Анонимен

преди 2 години

Тук се задържат хирургически специалности даже се връщат от чужбина тук защото там има избор на екип и поради това им се цакат пари нрщо което го нвма на Запад законоустановен рекет

38

Кико

преди 2 години

Как да ги задържи те ? Само ако пак дойдат комунистите и сложат бариери още на Драгоман Сандански и Хасково!

37

Анонимен

преди 2 години

Че кой иска да живее и работи в ромска държава. С такъв манталитет ще си чукате главите ама е късно. 2,5 млн българи вече са навън. И няма да си върнат.

36

Анонимен

преди 2 години

По-възрастните лекари в провинцията са ниско платени. Затова да се увеличават бройките медицина и да заминават веднага след завършването си съвсем други хора. Лекарите в България пак са бедни! Защо ли?

35

Рано или късно

преди 2 години

Ние лекарите заминаваме. Дори строителите и берачите на плодове заминават. Дори *** просяци заминават. Това е!

34

Анонимен

преди 2 години

Много хора искат да уредят децата си да заминат за Германия с парите на държавата. За това е цялото шоу. Кой млад човек в България без ден опит има такива претенции! Не се и усещат какви мамини синчета възпитават!

33

До Анонимен 36

преди 2 години

Точно така. А ако не искат да работят в БГ, възстановяват направените за тяхното обучение разходи и законната лиха към тях !

32

До 35

преди 2 години

Като пламна пандемията затвориха заводите, ама болниците не затвориха. Вие си стояхте по къщите да се пазите от вируса, а те работиха въпреки вируса и спасяваха животи.

31

Анонимен

преди 2 години

Да им покрива държавата таксите, общежитие и режейни +малко джобни, но подписват договор, че остават 10г след завършването да работят в България.

30

Анонимен

преди 2 години

До До 33 Все са с претенции, че медицина било най-тежко. Нека идат да видят в заводите другите професии как е и тогава се вайкат. Само им дават държавна поръчка и после са все са с привилегии заедно с юристите, а другите професии се скъсваме от бачкане, за да им осигури държавата държавна поръчка.

29

До 33

преди 2 години

За инженери вече няма желаещи. Очаквам да няма желаещи медицина, не да ми крадат данъците да произвеждат промишлени количества лекари. Те отиват да учат медицина, за да заминат за Германия.

28

Анонимен

преди 2 години

Вие ще учите ли медицина и ще работите ли този най тежък труд с огромна отговорност за 1000-1200лв? С по 3-4 нощни дежурство на седмица? А ако ви ругаят, бият на поста ви, наричат ви бели убийци и мафия?

27

Анонимен

преди 2 години

Който иска да бъде лекар в Германия или в друга от господарските страни да отива и да учи там !

26

Анонимен

преди 2 години

Като е с държавна поръчка , държавата да осигури възможност за специализация на всеки млад лекар. Уж има глад за специалисти, а няма места за специализанти. В Европа навсякъде след дипломирането директно почваш специализация по избор според обявените места. Тук е мисия невъзможна ако нямаш връзки. А без специалност може да бъдеш само селски доктор и то докато се пенсионираш.

25

Анонимен

преди 2 години

Ковида им ги вдигна, като отидеш там те гледат в ръцете, точат си касата, или те пращат в частните си клиники. Търгуването с човешкото здраве не е благородно.А за лекарските грешки, дето се покриват няма да говоря. Иначе благородна професия, но те не са богове, а простосмъртни като нас. Яд ме е, че им ръкоплясках единпът.

24

Анонимен

преди 2 години

Първо да им намалят бройките медицина както беше преди. Сега една камара тройкаджии с претенции до небето, че били лекари. Те влизат медицина, за да заминат за Германия.

23

Анонимен

преди 2 години

Не може да учиш 6 години най-тежкото образование, после да чиракуваш 5 години без гаранция, че ще се подготвиш като специалист, защото старите не те учат, после да работиш за жълти стотинки без никаква перспектива за по нататъшна квалификация или обучение, и здравната каса да те глобява всеки месец, защото си надвишил лимита, а пациенти да ти се карат че нямаш направления, и накрая да се пенсионираш беден, болен и охулван. Ама как да не останеш в България просто! Мечтата на всеки мазохист.

22

Анонимен

преди 2 години

Изравняват заплатите със САЩ, но тогава махат и държавна поръчка и теглят по 1 милион евро заем за 10 г. ВУЗ.

21

Анонимен

преди 2 години

От 650 завършващи 400 заминават за Германия в момента, в които си вземат дипломите. Ние сме им платили обучението. В провинцията не можеш да ги накараш да работят. В София лекари бол. Да си връщат парите от образованието поне.