222

Анонимен

преди 2 години

Идеологията на македонизма се налага в комунистическа Югославия от Тито заради желанието на Сталин и Коминтерна да се създаде Балканска комунистическа федерация за сметка на България чрез насилствено дебългаризиране на Вардарска и Пиринска Македония. Комунистът Георги Димитров е водеща фигура в този процес.

221

Анонимен

преди 2 години

Ако сърбите са ни предавали, то ние сме ги нападали-многократно. Истината за Балканския полуостров е, че има ДВЕ големи славянски държави на Балканите: България и Сърбия. Единственият нормален тон за диалог между нас е УВАЖЕНИЕТО. Македония е златната ябълка на раздора и е чудесно, че е обособена отделна държава. ДОРИ И ДА МРАЗИШ НЕЩО, ТРЯБВА ДА ГО ОПОЗНАЕШ.

220

Анонимен

преди 2 години

Сърбия е била буферът на Русия още преди Октомврийската революция. Геополитиката на Балканите зависи изцяло от Великите сили, КОЕТО НЕ ПРОМЕНЯ РОЛЯТА НА РУСИЯ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НИ КАТО ДЪРЖАВА. ИСТИНАТА, ОБАЧЕ, ЩЕ ОСВОБОДИ СЪЗНАНИЕТО НИ.

219

Анонимен

преди 2 години

Русия-Сърбия- комунизъм-македонизъм. Тази релация води до днешното положение в Македония и България. Малко са хората, които го осъзнават. "Сръбското" и чалгата са едни от инструментите за дебългаризиране на Македония, апропо, и на България...

218

Анонимен

преди 2 години

Нищо общо с комунизма. След 2-рата Балканска война Сърбия и Гърция си поделят Македония благодарение на имперската политика на Русия. Всъщност никой от големите сили не иска еманципирана България, защото би била пречка самостоятелна независима политически държава в ЦЕНТЪРА на Балканите .Апропо, сърбите са ни предавали 4-и пъти в историята, пов-ръща ми се като чуя сръбско, още повече като чуя производното МУ чалга.

217

Анонимен

преди 2 години

Комунистите продължават да управляват не само в Македония, но и в България. Затова сме на това дередже.

216

Анонимен

преди 2 години

Защо никой не каже че в момента на власт в РСМ е комунистическата им партия, тоя Пендаров също е член на тази партия!!А точно комунистите извършиха дебългаризацията на Македония с помоща на сърбите и 40 години насаждаха див антибългаризъм и убиваха и мачкаха всички в които имаше и искрица българско чувство. И сега да чакаме от същите комунисти да обърнат нещата е наивност! За това вето докато не изпълнят всички искания!

215

Анонимен

преди 2 години

"Нямат парламент. Единственото нещо, което функционира е президентът", каза Пендаровски. Айде, бе!!! Ти да видиш! Само президента функционира другите са на плажа. Ей, голям манипулатор е тоя Пендар!

214

Анонимен

преди 2 години

Разликата между македонец и бесарабски българин е тази, че единия на чист руски ти обяснява, че е истински българин, а другия на чист български, че не е.

213

Анонимен

преди 2 години

Радев пилота такси на Пендаровски какво ще каже?

212

Анонимен

преди 2 години

Северна Македония = Северна Корея на балканите

211

Сат Н

преди 2 години

Знаете ли че като процент Македонци има повече на нашето море от колкото Българи. -----////-------Знам само, че сърбите са гие бали така, както и турчин не гие е бал. И отношенията са като между белите и *** в САЩ малко след сегрегацията - на теория са равни, но на практика сърбинът продава чалъми и псува на висок глас, а македонецът поддаква и свива уши. Благодарение на десетилетия терор, сега на генетично ниво им е набито да се разграничават от сичко българско и да го плюят.

210

Анонимен

преди 2 години

До АнонименАбе аз тука съм живял ама ти къде и колко време/навярно кратко/ си живял на този свят не знам.Знам само че Македония е елинска империя която се разпада малко след смърта на Александър Македонски през 323 пр.Хр..И...изведнъж след хилядолетия...О,ЧУДО!!!Югозападна България изведнъж става Република Македония 1990 г. а отскоро СРМ което поражда въпроса къде е южна Македония!?!И как така всички българи разбират и говорят перфектно на "македонски" който всъщност е български диалект!?!

209

123

преди 2 години

И накрая всичко се свежда до едно нещо: или ние или те.С тези прости чутури оправия няма.

208

Антички македон

преди 2 години

Ако се спре с антибългаризма в тази изкуствено създадена държава, тя ще изчезне от картата на Европа.

207

Анонимен

преди 2 години

Споко бе, правителство тука скоро няма да има. После ще дойде време за избори в Р.Сръбска Македония. И така дваесе годин. Младите хора ще разберат че са ги насадили на пачи яйца и ще признаят истината. До тогава успех РСМ

206

BG

преди 2 години

Познавам много македонци. Знаят, че дядовците им са били българи. Но те самите не искат да са българи. Югоносталгията е все още много силна. През Югославия македонците са живели добре и са си затваряли очите за антибългарската пропаганда на Белград. Трябва да се върне доверието между България и Македония, мисля, че повечето хора от двете страни на границата искат това.

205

Анонимен

преди 2 години

Защо нито една Българска Телевизия не е отишла в Македония и да направи анкета или предаване ?Защо не виждаме нито един политик от Македония?Защо никой не покани Заев в някоя наша телевизия?Защо няма нито една Българска медия с положителна статия за Македония.Целата е ясна.Искат да мразим Македонците.Знаете ли че като процент Македонци има повече на нашето море от колкото Българи.Сигурно идват в Българи защото ни мразят.Защо няма Македонска Телевизия по някой от основните операториТам има 4 наши

204

Анонимен

преди 2 години

А от къде знаете, че в Македония са анти-българи? Най-вероятно от нашите медии.Аз съм убеден, че не повече от 10% изпитват някаква омраза и можеби една част изпитват разочарование за ветото.Но като цяло те си знаят политиците ,както.и ние би трябвало да знаем за нашите.Политиците са психопати и само да се докопат до пари са готови на всичко.Ще си продаде детето.ако може.Не знам кога ще.се.освободим от тези политици представители на дявола.

203

Анонимен

преди 2 години

Може е да ги питам от кога ни мразят.Преди или след ветото?