106

Последователност

преди 2 години

Значи пускат мишената от 7000 метра. И тя свети, за да се вижда, и евентуално да могат ракетите да я намерят по топлината. На какво разстояние от мишената започва стрелбата и с какво се извършва - ракети "Въздух-въздух", или картечница? И задължително ли трябва да я атакува на една и съща височина, ако поради бързото падане се е снишил много. След поразяването пилотът излиза от атака и се очаква да набере височина. Дори и да няма хоризонт, нали има уреди? Едва ли се е забил в морето.

105

Анонимен

преди 2 години

uuuuuu, ortodoksalni komunisticheski offshorni teroristi!

104

Анонимен

преди 2 години

Умишлена грешка на наземното командване, състоящо се от русофили , червенифатмаци, целяща дискредитиране на Българската Армия и съвместните ученияс нашите партньори. Грозен престъпен сценарий, равен на терористична акция срещубългарската армия, както взривяването на оръжейни складове. Същият замисъл имашеи уж погрешното насочване на военни да влязат в частна фирма край Чешнигирово.Всичко това се случва след като руският Резидент Радев превзе цялата власт.

103

Анонимен

преди 2 години

Оставка на Фигурантите от жълтите павета !

102

Минавам оттук

преди 2 години

Само да упомена на пишещите, че нашето МО, бивше МНО, има в момента генералски състав надвишаващ в пъти генералитета на Дъ Пентагона. За дядо-полковниците да не думам, че ше требе да се пише до Книгата на Рекордите - ГИНЕС. Даже сме изпреварили и джуджетата. Ако не вервате, питайте Чорапа - он знае всьо.

101

999

преди 2 години

Е щом не става въпрос за пилотска грешка, кой тогава е сгрешил, че да загине човек при учение? Още повече - сте предложили пилота посмъртно за награда - значи знаете, че Не той е сгрешил. Но явно Някой Някъде е сгрешил. Не го прикривайте!!!

100

Кой

преди 2 години

КОЙ Е ЩУРМАНА, РЪКОВОДИЛ ПОЛЕТА И ЗАЩО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МУ ЗАДАВА ВЪПРОСИ????

99

Анонимен

преди 2 години

До Руской копторКой ще посмее да ни напада, знаят какъв крив народ сме :)) Станала е некаква грешка, къде видя руснаци да ни нападат :) Ще кажа на Севда да те уволни, прекалено си т*п за *** :))

98

Анонимен

преди 2 години

Опитваш се да ме блокираш ли *** ? :)))) Нема да стане твойта :) Отивай при Доган, той ще ти обясни как работи за ДС :))

97

стар пожарникар

преди 2 години

До Висш пилотажАбе Висш пилотаж! Взрив във въздуха, не може да остане незабелязан от техниката

96

Анонимен

преди 2 години

НАТО си трае, гледа сеир между братски държави.

95

Анонимен

преди 2 години

Напредак е все пак, че признават грешка, не се оплаквайте :)) Жената на Терзиев ги е посолила доста явно.

94

Анонимен

преди 2 години

Украйна ли, Русия ли, ....ние сме смеха на смехът., на цялата трагедия.

93

Анонимен

преди 2 години

Естествено, че е грешка на командването. Хайде сега всички "многознаещи" българи, които смятаха, че е свален от "приятелски", или обратното - от "руски" огън, да се извинят и да си кажат, че са зле с акъла! И да спрат да гласуват, защото такива хора решават съдбата на народа! Точно такива хора слушат чалга и си преизбират ГРОБ за N-ти път! И си стоят на дъното на ЕС, но продължават да се радват на мазохизма си!!!

92

аа1830

преди 2 години

Няма пилотска грешка, самолета е бил изправен - министре, значи някой от командването нещо май ....или пък НЛО ?

91

Виновен

преди 2 години

В България никога не е имало виновни. Вината винаги е била колективна, а оправданието - генното инДженерство.

90

Анонимен

преди 2 години

Стига с тези руснаци и американци! Вижте ВРЪЗКАРИТЕ, назначени да командват полета и да получават огромните заплати! Разбира се, че няма да има наказани! Всеки от тях е човек на неслучаен човек и ...така. Вижте на бг летището, вижте по митниците...НЯМА СЛУЧАЙНИ хора!

89

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Уставите и Правилниците в БА са написани с...кръв и за това трябва да се спазват...стриктно и безприкословно.В Сухопътните Войски казвахме,че там където...започва Авиацията,уставите не важат.Очевидно е от разказа на министъра,че е нарушена точката в Правикника за стрелба по падаща мишена и че това трябва да става от 7000 до 4000 метра височина.Кой е разрешил на пилота да преследва и стреля по мишената извън тези граници,трябва да се разбере.Това е причината за трагедията.

88

Анонимен

преди 2 години

До Оставка "Защо няма оставки!" Защото само ОФто и Комунистите зад него могат да искат оставки.

87

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 97 "Радев ли трябва да посочва нещо или Каракачанов и Борисов, които са лично отговорни по въпроса?" И двете страни и докато Каракачанов и Борисов са правили много по въпроса, включително да си търсим правата по съдебен път, руския льотчик мълчеше като партизанин на разпит. Точно както с аферата с руските шпиони. Руския льотчик не смее да говори директно срещу шефовете си , че току виж го почерпили чай ...