191

АБЕ

преди 2 години

Няма просто какво да се коментира!Заев да го накарат да донесе поне един автентичен учебник по македонски, издаден преди или около 1940 година... и с него да седне на масата да го обсъждат.Срещу нашата, примерно "История славяноболгарская" или апостил на Четвероевангелието на Иван-Асен, ако толкова държат...По-просто от това - здраве му кажи...

190

Анонимен

преди 2 години

Сръбският историк Срджан Пириватрич изселда и научно доказа, че родът на тн Комитопули, в който е и Самуил, са българизирани представители на арминска аристократична византийска фамилия. Просто управлението на българските царе е било далеч по-справедливо от визонтийския гнет и тероризация, и неслучайно цели византийски градове, населени с гърци са преминавали на българска страна и при цар Калоян и при цар Иван Асен. Македонците да си кажат че са българи и да им олекне най-сетне ОТ БЕЗРОДИЕТО.

189

До йорданка

преди 2 години

Само една поправка- не Западна, а Югозападна .

188

Истината

преди 2 години

Самуил е Българско не северно М . име ?и не е рода с гърка Александър М.

187

Анонимен

преди 2 години

Няма такива промити мозъци като македонските.

186

Познайте!!!

преди 2 години

Ха познайте къде е Заев - в Нидерландия, разбира се, уж за мача! Седнал е до Марк Рюте и вероятно досажда на човека да не гледа спокойно мача с лъжи за България. Вече и в това го подозирам. Дебне всеки момент - удобен или не - да седне до дясното коляно на някой от Европа и да подхване каканижене те колко са малки и нещастни и как лошата България ги прецаква! За лъжите и кражбите трябва да говорим ние, непременно!

185

Анонимен

преди 2 години

До йорданкаОхридска България като втора бг държава и албанците се отделят към Косово и Албания.

184

йорданка

преди 2 години

Дъщеря ми/ на 16 години и ученичка/ предлага РСМ да се прекръсти на Западна България и тогава да я подкрепим за членството.....

183

Magdalena Hristova

преди 2 години

Трябва ни по-твърда позиция, стига блага дипломация. Едва ли има в света друга страна, толкова нагло и безочливо ограбвана откъм историята си, и то от свои. Стига. Кога ще отстояват правата ни и истината ни като хората?!?Поздравления за адекватната водеща, не като онея по нова и бТВ.

182

Анонимен

преди 2 години

181 Носи се, стоко, като четеш от титовите учебници по история, главата ти е пълна с лъжи. Дори някои сръбски историци признават, че сърбите и северомакедонците живеят с митове и легенди. Вашите историци са псевдоитторици, които не признават историческите факти.

181

Анонимен

преди 2 години

177 Знаеш, че това не е вярно, има и исторически доказателства за това. Когато България е била империя, Русия, Сърбия, Румъния, Да не споменавам, Северна Македония, която е дъщеря жива от 1992 година, гърците са били жители на част от територията, на Източната Римска империя- Византия, не са били държави на картата. В този регион е имало само две държави-Визангия и България. Румъния, Сърбия, РСМ, конгинентална Турция, дълго са били в пределите на Българското царство.

180

Анонимен

преди 2 години

190 България е била империя, нормално е, в нея да са живели народности, но не и нации, нацията е една, българи. Имаме държава- монарх, независима църква, войска, граници, народ с прилежащото му имущество...всички условия, тази държава да има нация. Българи. Царят е първият българин и предводител на войската.

179

Анонимен

преди 2 години

180 Защо тогава византийският император тръгва срещу него с войската си, а византийските хронисти го наричат "бългапоуциец"? Много царе, са станали такива, като узурпатори. Братоубийство, вражда и убийства, са белязали много живота на царски особи в света. Самуил е в родствени отношения с български царски фамилии и аристократи.

178

Анонимен

преди 2 години

Северомакедонците говорят на осакатен /с указ на Коминтерна/, български език, затова и мисленето им е осакатено.

177

AZP

преди 2 години

Темата за цар Самуил,Гоце Делчев и други наши емблематични личности вече ни идва в повече.РСМ трябва или да приеме българската позиция за всички тях,или да си стои в блатото,което сами са си избрали.Българската история не се подменя,нито се продава и защо само така наречените македонци не искат и не могат да проумеят това?България не може и не трябва да отстъпва от нито едно свое предложение.

176

Анонимен

преди 2 години

190 Българи. Има неоспорими доказателства за това, още от византийските хронисти. Билолският надпис.

175

Я па Я

преди 2 години

Като невеж непознавач на Българска и МЪкедонска история се поинтересувах в Албанската ,Сръбската ,Гръцката и Хърватскатаистория дали пише ,че са граничили с Македонска държава на СамОил?? Някой договор подписвал ли е с тия "македонци" и граници определял ли е???

174

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Едно е Царство България,което е жив организъм на чест и достойнство и съвсем друго сталинистката республика,властвуваща деспотично над народът ни. Щеше ли Негово Величество Цар Самуил да бъде в съгласие с тая гавра с народ и държава наречена "Република"? Разбира се, че не. Ако Царя Български Самуил бе жив днес, щеше да превърне Кремъл и сараите на Ердоган в морга за републиканци национални предатели. Без Царство България Македония си оставя нещо като кукла за мастурбация. Нищо повече.

173

Анонимен

преди 2 години

На народ без бъдеще му остава само миналото. Тъжното в случая е, че макетата и това нямат..

172

Ganjo

преди 2 години

До 192 ПрегледХайде сега кажи българите какви са и откъде са и тогава ще обсъждаме македонците.Дай еднозначна доказана теория,а не от девет кладенеца вода.