25

Чичо

преди 2 години

Ако имаш 100-200прасета,оставяш ги в четвъртък вечер да си почиват и в понеделник ги намираш половината изядени.Прасето като охладнее става канибал.Лошоо,но пък ти ще си отпочинал за нови подвизи.

24

ИДЕЯ?

преди 2 години

Те руснаците вече почват да я реализират :):) - но ингиличаните ги е 'осенила'

23

До радващите се

преди 2 години

Сега си представете че в четвъртък следобед ви се чупи колата и вие бързате към прованса с бурканите и бабата а в сервиза ви кажат: "Заповядайте в понеделник ".......А магазините, заведенията, аптеките, общините и държавни институции....Цялата държава спира да функционира за три дни всяка седмица...За съдебната система не искам да говоря...

22

до 22

преди 2 години

В БГ никога. Бачкаш си в цеха, правиш си по 50 детаила на седмица и изведнъж идва шефа широко усмихнат и ти вика: "Бай Иване, от сега вече няма да идваш в петък на работа, а аз ще ти плащам същата заплата, нищо че ще правиш вече по 40 детаила." И тамън и ти да се усмихеш и се събуждаш, а краката ти отвити.

21

Анонимен

преди 2 години

А В БГ КОГА ?

20

Анонимен

преди 2 години

Гледам, радвате се на идеята. НО да намалят от 5 на 4 работни дни със запазване на заплатата може да се случи в много ограничен кръг дейности. Замислете се при колко от вас е приложимо. Основно чиновници и инженеринг. За търговията, услуги, селско стопанство, транспорт, производство и подобни, няма как да работиш примерно 32 часа и да ти плащат за 40. За да се запази същата заетост, трябва да назначат допълнително хора.

19

Пловдивскьи Ливент

преди 2 години

Твърду, Ньееее! Нии нъ суциалнити си искъми помущити!

18

Анонимен

преди 2 години

А до 2050 година ще преминат на нулева работна седмица и така ще постигнат икономика с нулеви емисии.

17

Анонимен

преди 2 години

Това е за богатите, бедните на 7 дневна

16

dhfjrj

преди 2 години

Първата идея която не е свързана с нови данъци или ограничения

15

Анонимен

преди 2 години

и яденето и пръденето ако го намалят на ч деня ще е перфектно. и вкарването на нелегални имигранти.

14

Анонимен

преди 2 години

Супер идея.Но ще е добре да се запази петдневният цикъл и четиридневната седмица да е понеделник-четвъртък и вторник- петък с ротация.Така всеки втори уикенд ще е четиридневен. Направо цял нов бизнес може да израстне от тези регулярни микроваканции и как хората да ги използват.Има хляб в идеята. Като за начало може да я пробват в някои сектори.

13

Зайо Байо

преди 2 години

Така де, да работят китайците!

12

Анонимен

преди 2 години

До Бизнесмен с АудиЗдрасти Безос, ще ме повозиш ли на яхтата си?

11

!

преди 2 години

95% от хората са пpoсти. Не знаят какво да правят с времето си. Трябва да им кажеш какво да правят всяка минута, иначе са нещастни. Висят по задръствания на гръцката граница, четат конспиративни теории, блъскат се по опашки да гледат манастири... Ей-такива работи правят, безсмислени и неприятни. И се съсипват психически. По-добре да не им се оставя свободно време.

10

Анонимен

преди 2 години

Не бързайте да се радвате.

9

Анонимен

преди 2 години

Много малко производства изискват повече от 3-4 дни сумарно концентрация - може би автомобилостроение, промишленост, хранително-вкусова...останалите, които са на бюра, и на 3 дневна работа седмица да ги пуснат, пак ще е ок:)

8

Анонимен

преди 2 години

ДА МУ МИСЛИ РАЯТА НА ЗАПЛАТА

7

Анонимен

преди 2 години

ЕГАТИ ГЛУПОСТИТЕ

6

Анонимен

преди 2 години

Подобни идеи са приложими за развити държави, където труда е с висока добавена стойност , работата по проекти и нещо което лесно може да се препланира. При нас, като държава от 3тия свят - няма как да се случи това. Продавачи, земеделски работници, работа в производствени цехове, обслужващ персонал, няма как да намалиш работното време, без да промениш производителността.