92

AC AB

преди 2 години

Т.е. заглавието на статията трябва да се чете "Голямото завръщане - годните за живеене къщи В СЕЛАТА ОКОЛО СОФИЯ вече не достигат". В статията се говори само за села в София-град. Защо не обсъдихте проблема във крайдунавските села или селата в Родопите?

91

Shshs

преди 2 години

До 98 - Над 10% от живеещите в София работят дистанционно за постоятно. Ако половината се върнат по родните си места щеше да има много повече пари в провинцията, а от там и по-голямо предлагане на услуги. В селата няма работа защото родените там са слаби психически и избират да стоят под наем в София бъсейки никой вместо да се върнат в родните къщи и да надградят направеното от родителите им.

90

Анонимен

преди 2 години

По селата има 3 вида работа, които носят добри доходи, ако селото е голямо. Да имаш селския хранителен магазин, да имаш селския ресторант, да си едър земеделец. Разбира се, тази работа е за хора, които имат понятие от търговия и земеделие.

89

www

преди 2 години

До глупостиТия новите "селяни" едно 80-90% не ги бърка от къде ще работят. Дали ще карам детето на 10 км за 30 мин или ще мина 5 км за 25 м в градски условия е все тая. Стига да има ток и някакъв интернет. Дано това е вярно, това е единствения начин тази страна да прокопса.

88

Анонимен

преди 2 години

Лозен вече е квартал на София със сичките минуси - ревящи джипове, цялата улица с паркирани коли, сутрин и вечер задръствания. Нема спасение от тия софиянци.

87

Селяндур

преди 2 години

Най обичам га ми мирише на обор и тор. Гражданята га дойдат да не се услушват ми да впрягат магарето и да я орат тая зема, стига е пустяла.

86

No Coment

преди 2 години

В поизоставените села годните къщи са едва 20-30%.като в повечето от тях си живеят местните.По време на пандемията е нормално по-страхливите да се изнесат някъде,а след това да се завърнат на работа в града.Някак си бизнеса с апартаменти замръзна,и се търси пазар на имоти извън града.Но това си е проблем само на брокерите.

85

ироничен

преди 2 години

До преди смешните избори на 4 април 2021г.пък имаше статии, че селата пустеят...Излиза, че Радев е разрешил проблемчето за месец. Ай...какъв богатир, ангел и спасител на нацията е др. Радев. Истинско бижу е. А Борисов е най, ама най и... най лошият. Ах този злодей Борисов. Но ние асфалт не ядем...Дръзнал Бойко магистрали да прави....Сега ще види той-,,КОН БОБ ЯДЕ ЛИ"..........Никакви села........

84

Анонимен

преди 2 години

Ха,ха брокерчета нещо огладняхте а, пазара на имоти е в пълен ЗАСТОЙ, цените са толкова напомпани, че дори и най-големите балъци вече бягат. Има огромна Пропаст между цените на предлагане и това което купувачите са склонни да платят. Празника свърши а с инфлация става все по-скъпа издръжката на семействата асе очаква още този месец ФЕД да вдигне лихвеният процент в САЩ, и ще бъде последван от други . Лавината идва

83

Анонимен

преди 2 години

Масово се купуват имоти в Балкана отдалечени на повече от 25-30 км. от най-близкия голям град.

82

Анонимен

преди 2 години

Хайде всички био-еко джен дъри марш на село, и да слизате от тези коли - само велосипеда е еко, може и пеша.

81

преди 2 години

Много искам да се преместя от София в провинцията, но като се сетя за тамошната фауна нещо нямам желание :)(За условията на живот да не говорим...)

80

глупости

преди 2 години

В селата няма никаква работа, така че на новите селяни ще им се налага да пътуват като зашеметени до града. Сложете в сметката и две деца, които трябва да ходят на читаво училище / детска градина, частни уроци, после шопинг, защото в селския КООП няма нищо и се заформя едно безкрайно шофиране, докато вечер се приберат всички скапани, само за да спят на село и изгорили 10 литра бензин, за да са ЕКО.

79

Серящата японка

преди 2 години

Ха ха ха че то си има цели малки градове в сев.бг. превърнати в образцови села от градски тип?!?!?!за какво ти е е на село като живееш на Ърбан село един вид ?!?!?!

78

Сифилисчо

преди 2 години

Кюстендилско баш си достигат, морските села и там не виждам много подобрение. Медово, Българово, Лъка, Каменар - там си има къщи за по 15к евра с двора заедно.

77

Анонимен

преди 2 години

Е то от село до село си има разлика.Едно е, както има коментари да си купиш къща в село на морето - с голям град наблизо.Друго е в някое село в северозапада.

76

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 86Какъв избор имат хората от село, нали требва да са близко до удобствата на големия град :) Даже се преселиха хора във Варна, които никога не съм очаквал да дойдат да живееят по Черноморието, морето и начина на мислене са им променили мнението :)) Иначе сел яци има навсекъде, трудно се интегрират :)

75

ха-ха

преди 2 години

Ха-ха , значи преди пандемията са били 2-*** натурализирани селяни , сега са 6-*** !? Или 7-на , нали е "скочил" броят им повече от 3 пъти ...

74

Чичко

преди 2 години

Айде пак. Е нали писахте същата статия преди 2 седмици! Няма вече желаещи да вадят по милион за къща в тия "села" ли? Ако Лозен, Герман, Панчака и Бистрица са села осигуряващи спокойствие, то старият е писана от чисто луд!

73

Анонимен

преди 2 години

Точно така ,77 , кажи им каква е реалността !Села край голям град всъщност са негови квартали , където няма нищо селско !"Типичната българска селска къща,обект на имотни сделки, е в село, отдалечено най-много на 25-30 км от най-близката община.Постройка на един или два етажа до 120 кв.м."Сега кажете и общината коя е, драскачи безподобни, имате ли идея какви бедни общини има у нас и какви са битовите условия там ?!Пълни глynocmu ,къщите не достигали ,в селата край границите има къщи колкото щеш!