40

Анонимен

преди 2 години

Българина живее в кредити и като скот, но винаги се радва на богатите и незаконно забогателите. Защото е мазохист и мечтае и той да забогатее незаконно и да експлоатира другите хора, това му е мечтата. И не може да проумее че човешкия прогрес го движат не богатите, а колективните научни и производствени усилия на цялото общество. Със създадени подходящи условия за това

39

Анонимен

преди 2 години

Деиствителна случка, професор решава да покаже на студентите какво е комунизъмНай успешните студенти получават отлични оценки, а най слабите се сърдят защо те нямат достатъчно за да минат изпита. Професора решава да направи на всички оценките средно аретметично така че всички да получат еднакви.На следващия изпит тези които са учили, решават да не се тормозат толкова и не се подготвят достатъчно, никой в класа не получава отлична оценка. Професора пак изравнява, но общия успех се намалява .

38

Анонимен

преди 2 години

До 55Стига, ***, с това колене на деца, ти да не си рода на откачалката от Сандански?

37

до Анонимен

преди 2 години

При комунизма, по точно при социализма, защото комунизъм никъде не е имало, родителите не си колеха децата от бедност и отчаяние.

36

Мъпет Шоу

преди 2 години

Вие пък в коментарите много разбирате. Да се чуди човек как не сте милиардери, ами сте едни отрeпки с 2 лева в джоба. Ха-ха-ха

35

Анонимен

преди 2 години

До До 47Ние сме това което сме благодарение на Бог ЗАЩОТО НИЕ ПРОИЗЛИЗАМЕ ОТ БОГ и нашият духовен път на земята нашата карма и вибрации.А ти си *** неосъзнат и материален явно е. То бива простотия и глупости ама това бие всички рекорди.

34

Анонимен

преди 2 години

Само при комунизма има прогресивен данък и умните и кадърните работят за простите и некадърните, а на запад при капитализма и деморацията данъците са плоски и умбните и кадърните живеят добре.

33

До 47

преди 2 години

Ти нямаше да съществуваш и да можеш да пишеш, ако не са били тези хора. Не се занимавайте с неща, които не разбирате. Тези хора са платили колкото за милиарди по света. Благодарение на тях имате работа и не сте роби.

32

Анонимен

преди 2 години

До 39, Бедни ми Българино в момента в които взимаш от тези които създават благата и ги наказваш заради това че са инициативни и трудолюбиви всички ще станат бедни. Един прекрасен пример е комунизма, всички ще си клатят краката даже и тези които могат !!!Не всеки трябва да има мерцедес последен модел, голяма къща и самолет . живота не е такъв. Някой пак плъзга хората по посока комунизъм, хехехе

31

Анонимен

преди 2 години

Сички ки умрем.

30

.

преди 2 години

400 -те най-богати да се изправят до стената с жените и децата им. Активите да бъдат конфискувани в полза на държавата! Същото и в останалите страни. Тогава има шанс светът да стане по-добро място за живеене!

29

Анонимен

преди 2 години

Имало навремето един поет Хораций той така написал за един богаташ Квинт Делий ще се наслаждаваш на живота Делий робите ще ти носят скъпо вино ще се излежаваш в скъпи одежди ще ядеш екзотични ястия от далечни страни но накрая и ти ще умреш Делий и теб ще те изядат червеите като всички останали

28

Анонимен

преди 2 години

Има ли някой тук от Шумен?

27

Рядко Щастие

преди 2 години

ГЕРБ имат рядкото щастие да ги похваля за нещо. Това ще направя ей сега! Истината е, че корпорациите вече са по-големи от всяка една държава, а единственото работещо решение е да ходиш и да им се молиш да дойдат при теб, а ако им се помолиш и оближеш дупето както трябва, може да си в позиция да поставиш условия да си плащат НЯКАКВИ (?) данъци. Това от ГЕРБ го правеха, волно или неволно. Бяха пратили Томислав Дончев да се моли на колене на Гугъл, но от там го изгониха като болно куче.

26

Анонимен

преди 2 години

Статията е пълна с грешки, смятат се акции които притежават дадените идивиди, а за тях данъци може да се платят само и единствено когато ги продадеш.Много подвеждаща и глупава статия, богатите просто знаят как да си управляват средствата и данъчното законодателство. Има и друго нещо, могат да се теглят заеми като заложиш акции а данъци върху зам не се плаща. Данъчната система е напълно коректна, проблема в САЩ е че има една маса от консуматори без елементарна финансова грамотност !!!

25

Анонимен

преди 2 години

Изтече информация, че служителите на Амазон си носят пластмасови бутилки на работа за да уринират в тях, защото нямат време да отидат до тоалетна, в големите халета докато отиеш до тоалетна да си свършиш работа губиш минути, и няма да можеш да сортираш и обработиш необходимия брой поръчки и тогава оставаш без заплащане. Амазон разбира се отричат.

24

Кво да ви кажа..

преди 2 години

Безоската е създал бизнес, който е по-ефективен от всяка една държава. Той е пич. Елън мъск е клепaрник, бил гейтс също. Но когато имате такава голяма корпорация, реално вие сте по-мощни от която и да е държава. След 30 години няма да има държави и ние няма да сме граждани. Ще сме потребители. А не сме ли вече??

23

Беден българин

преди 2 години

Да се въведе прогресивен данък както е при капитализма да се взима от тези с високите заплати и да се дава на тези с ниските заплата за да има уравновиловка както е в демократичните цивилизовани западни държави! Така е най-справедливо, капитализма е най-справедливия строй.

22

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 35Без потребление такива като Мъск и Безос ще си ядат вратовръзките.

21

В ЕС

преди 2 години

В ЕС при демокрацията и капитализма е още по зле - за работниците има прогресивен данък, със средна заплата вече плащаш на държавата над 50% данъци и осигуровки, а богатите и фирмите са на плосък данък, и много финансови операции са на символичен данък и дори с 0% данък капитал ако продадеш акции на фирма и спечелиш милиони. Скоро и в България ще трябва да въседат прогресивен данък да се пълни хазната от народа, защото богатите не искат да плащат данъци и имат влияние да си го позволят.