61

един

преди 2 години

До име - навсякъде по света се обвинява измамника, господине. Или имате извратено мислене, или сте подобен на тях?

60

анонимен

преди 2 години

До име - нещо не ви разбрах коментара - обвинявате работниците, защото били еди- какви си? Ами дайте дружно да мамим като телефонни измамници напр. и да вкараме в затвора наивните баби ли, що ли?

59

Име

преди 2 години

Знам случай, един турчин от бг отива в германия без език, намира се там с турци и подписва договор за работа при тях уж, а те му приписали фирмата - с дългове и се оказва шеф на десетина души, на които не са плащани осигуровки. С късмет не се е оказал в затвора. Кой е виновен тука? Такива далавери ги въртят разни чуждестранни елементи - турски, руски, македонски, сигурно и бг има и се възползват от неграмотността на хората, немец в такава фирма няма да дойде изобщо

58

Име

преди 2 години

Тука верно е станало като форум на работническо дело.... Иначе какво да ви кажа, какво очаквате от хора, които отиват в чужда държава с много малко или никакви познания по езика. Освен да попаднат на други елементи с почти никакво знаене на езика и с престъпни наклонности.... и после защо работели полунелегално, не им платили осигуровките и пр.

57

ДДРОнег

преди 2 години

Веднага ЕС да наложи санкциЙ към Германия !!!

56

до 80

преди 2 години

най коректният и точен отговор. Не само парите ами защото е прекалено селско.

55

пецата

преди 2 години

така е , ако бяха арабели тоя работодател щяха да му вземат цялото имущество и щеше да е вече в пангото а на арабелите щяха да им подарят по 1 апартамент и кола, но тука става въпрос за източноевропейци, тях можеш да ги мачкаш колкото искаш че даже и браво му казват на тоя работодател

54

Анонимен

преди 2 години

Германистан от 20 години е една турско-арабска клоака в трудовия сектор. Албанци, ливанци, араби, турци, сирийци, кюрди, иракчани и каква ли още не мюсли-измeт са превзели трудовия пазар на зарзаватчии, прекупвачи на стари тapaтайки, фалафелджии, дюнерджии, ментарджии и всякакви продавачи и трафиканти на наркотици. Положението там е неспасяемо и необратимо. Германистан не е това което беше и ще става още по-лошо, докато не я изтърбушат арабята. Бог да прости германистан!

53

Солидарношч!

преди 2 години

Гадошч!

52

Е

преди 2 години

Щото не са тъмни или мюсюлмани, затова ! Мерка е дала точни инструкции с кои как да се отнасят !

51

решен

преди 2 години

Към Русия и светлото бъдеще. Там има права и нормални заплати а не 1000% отгоре както в разпадащата се Германия. Победителят от войната е реален. НА КАРАК ОТРУДЕНИ РЪЦЕ. ДА ПОСТРОИМ ЖИВОТА НОВ.

50

Анонимен

преди 2 години

Не всеки ходи в чужбина щото е умрял от глад или опрян до стената. Причините са безброй, лично аз прекарах доста голям период просто щото не исках да стоя в България, беше ми прекалено селско. Сега съм обратно тука и не ми пречи толкова много, а и парите които взимам тука са сравними с това което заработвах там.

49

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 50изобщо не е вярно това, в полша е една идея по-добре от българия, бвп изобщо не показва неравенствата, това е, което такива необразовани като теб не знаят, ама ако беше поне природно интелигентен, щеше да се сетиш, че никой няма да търси работа в чужбина, ако е толкова добре у дома

48

Анонимен

преди 2 години

Какво нещо е живота вчера си вип класа днес си работник какво доживях да видя само в България.може да го има но каквото сам си го направи човек никои не може да го направи

47

От Коларовград

преди 2 години

До Анонимен ---- училище "Добри Войников", горе на баира, недалеч от кебапбийницата на Бай Бедрос, лимонадения цех и пожарната. Данните са от началото на 60-те години на миналия век. Ени ъдишънъл квешчъни ?!

46

Нелегален

преди 2 години

Не пишете глупости, като пропагандните статии на в. "Разбойническо дело". Лично познавам богати нашенци занимаващи се с музика, продаващи къщи и апартаменти, строителни инженери в много сериозни фирми, мениджъри и какви ли не още. Все още не мога да разбера постановката на форумните бойци, че всички българи, работещи на Запад са дишуошъри и ягодоберачи. Има нещо сбъркано в инДженер Ганев и твай.

45

Нелегален

преди 2 години

До Die Polnische Fahrer ----/// Точно така е, но явно доста от пишещите са само чатари и диванни бойци, като Емилио Салгари, който пише за разни плавания насам-натам, но НИКОГА не се е качвал на кораб и НИКОГА не е излизал от Библиотеката, в която е насосвал фантасмагоричните си произведения.

44

Die Polnische Fahrer

преди 2 години

Тук пишат хора,колкото да не заспят. Законът позволява да се работи по 10 часа на ден. Договорът,ако ти е за 160 часа месечно,а ти направиш 200. Разликата от 40 часа отива в Цайтконто( извънреден труд,ограничен до 150 часа,а не като в кoчuнaтa с герберския закон 300 часа). В разносваческият бизнес се работи на цена на пакет. 150 раздадени пакета по 0.60 цента нето са 90 евро дневно-Нето. 4 седмици по 6 дни работни са 24 по 90 евро,са 2160 евро чиста заплата-Нетна. В БГ куриер такива пари?

43

В Източна Германия!?

преди 2 години

Значи бивши комунисти, настоящи капиталисти, те срам нямат!

42

абоната е на мо~~~ре

преди 2 години

Тук мутрите ще експлоатират байганьовците в пъти повече, няма да получат последната си заплата, но пък им осигуряват квартира+храна.Обаче не идват да работят в Туризма вече...