81

До Гошо

преди 2 години

Най-вероятно е поляк, по долни от поляците няма в Европа. Казвам го от опит.

80

Анонимен

преди 2 години

вече е много трудно румънец.българин индиец или забрадена фамилия да си наеме квартира- пред хазяите се кандидатства с папка документи с банкова сметка.работна заплата.препоръки .не искат подобни наематели германците.

79

Анонимен

преди 2 години

Тъй де требе да се увеличат на маржовете на печалби. За всичко са виновни фирмите наемащи подизпъли. Така си измиват ръчичките с дългите трудодни и уволнения при стачки. Требе да се съдят точно фирмите титуляри за такива действия, а подизпълнителят е тяхно подставено лице. Начин за заобикаляне на федералните закони за заетост и трудодоговори.

78

Анонимен

преди 2 години

При толкова афро арабски мигранти,а все източно европейски роби им трябват.

77

Teo

преди 2 години

В Германия се работи със субунтернемери - т.е. подиспълнители. Тарифите са ясни. Започнеш ли бизнес винаги ще си на плюс. Освен ако не си бай *** и като видиш първите 15 хиляди в контото не решиш да си вземеш порше на лизинг и останалите пари в фкк. А за работниците - за тях няма. А ако е малко по-умен след 10 месеца ще има и за мерцедес с класа и за къща. Само да се научи. Но не би!

76

факт

преди 2 години

Там прости не им трябват!

75

Как се прави

преди 2 години

Емиграция на запад има смисъл само за доктори, мед. сестри и нискоквалифицирани кадри - шофьори, чистачки, продавачки, готвачи, сервитьори. Офис служители с дипломи по икономика, маркетинг и подобни си имат.Но човек може и без местния език да си намери офис длъжност в голяма западна аутсорсинг фирма в Гърция, Португалия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния.

74

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Който не му харесва да си стои в къщи - в Полша, Румъния, България,Турция и другите бардаци.

73

Анонимен

преди 2 години

Неквалифицираните винаги са роби. Аз пък си намерих офис работа в чужбина, само с български. В аутсорсинг фирма в Словакия. Ваучери за храна и мултиспорт карта.

72

Мислещ

преди 2 години

.Нещата определено не вървят на добре нито в България, нито в чужбина. Едни са алчни и богати други са бедни и мислят за оцеляване. Капитализъм.

71

Гаро

преди 2 години

Измамите в Германия са доста често срещан проблем....говоря от опит! За 30год. фирми 5 пъти ме "ужилиха" яко. Но така е в капитализма,големия изяжда малкия....Не се чудете че и в БГ е често явление.

70

Анонимен

преди 2 години

До 88. Германия не е само Източната и част.И това , което е в Тюбинген , не е като в Бавария, Хесен и на Запад..Тези са някаква фирма от източна държава наела пак от изтока хора и се приготвила за бърза печалба и да бяга.

69

анонимен

преди 2 години

Това, за което пише един, надали ще стане, защото безкрайните права на всякаква *** ще пречи. По-долу във форума подробно бе описано в какво се превръща Германия, и за съжаление наистина ще я изтърбушат накрая.

68

Анонимен

преди 2 години

До един 91 Да, навсякъде по света се обявява изманикът, само не и България. Тук законите защитават измамниците и най-лошите бизнес практики. Редовно у нас се появяват новини за некачествени храни, установени в лаборатория, за измами от телекоми и банки и пр. Да сте видели някъде да е обявено името/фирмата на измамниците? Не! Законът не позволявал да се обявяват, лично ми го казаха от КЗП (спокойно могат да я прекръстят на комисия за защита на престъпниците). У нас законите пазят престъпниците!

67

анонимен

преди 2 години

Съгласен с един, защото оправдаха делото по Сапард, дето откраднаха милиони от еврофондове с абсурдния мотив, че е изтекла 13 годишна давност по делото. Да не говорим за къщите за гости, за заменките, после защо младите не се хващали сериозно с работа, а бягали навън. Не красотата ще спаси света, това са художествени измислици, а поне донякъде ако има справедливост.

66

един

преди 2 години

До име - добре, но изразявайте се по-ясно. И още нещо - виновен е измамникът, и не следва никакво но, ако се докаже със сигурност това, защото точно по този начин с адвокатски лакърдии се отървават какви ли не. Чел съм за какви ли не абсурдни случаи, дето отвратиха нормалните хора и най-вече демотивираха младите да работят и да учат, гледайки какво става с европейски фондове и поръчки.

65

Име

преди 2 години

До Н1 Полша има обща граница с Германия, няма даже нужда да емигрират, почти всяка седмица може да се прибират у дома с кола (особено ако са в източната част, пътуването е само няколко часа). А Полша наистина са доста напред в сравнение с Бг, просто им трябва още време да настигнат Германия по заплати. Влезте напрмер в Гугъл мапс и разгледайте със streetview някое полско село или градче, ще ви падне шапката, някои са почти на западно ниво.

64

Н1

преди 2 години

Абе нали в Полша всичко е ОК, да се чудиш, че някои поляци са се дигнали да емигрират и то къде-в ГДР. Но фактите са си факти. През 1620 г. корабчето "Мейфлаур" прекосява Атлантика със стотина пилигрими емигранти, които основават Плимут. 500г. по-късно потомците им си живуркат благо на новото място. Мисля, че по-добре е да се реализираш на родното си място, отколкото да чакаш половин век развитие. Рецептата е проста-почваш от образованието.

63

Име

преди 2 години

до Един: да аз не съм казал обратното. Този който *** е виновен, но такива измами стават само, ако работника не говори езика и е няма друг изход и попада на измамници - най-често чужди елементи. Тука във форума са го обърнали на антинемска и антиевропейска пропаганда и съответно проруска. Тука държавата не може да помогне ида ви спре да попаднете на такава нелегална фирма. Както споменах, немец или човек с език веднага ще си тръгне или ще ги обади в полицията.

62

Vlado

преди 2 години

Да мислиш, че всички хора са едни и същи е меко казано изключително наивно и глупаво. Има различни хора, някои търсят по-добри финансови възможностти, други търсят промяна на заобикалящата ги среда просто защото са авантюристично настроени и имат желание да опознаят света.