26

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 23Благодаря за съвета. Отидохме и до Коняво, където са градините, но там ни казаха, че производителите са на пътя. Мафияяяяя.... хич не ги жаля след този случай!

25

Анонимен

преди 2 години

Малко е. Петдесет пъти трябва да скочи. Щу си е гладни гърла на прекупвачи по пътя. Да му е здрава гърбината на производителя. Че прегори ли в душата ще ядем български череши на кукуво лято.

24

Христо Христов

преди 2 години

Нормално е ,радев управлява България!

23

Анонимен

преди 2 години

До странно твърдениее вие сте намерили от къде да купите! "Край пътя". Защо не купихте от градина? И в нашата област има едно крайпътно място с продавачи. Има оранжерии на няколко стотин метра като "бакграунд" и създава илюзията, че са производители. Някой от тях реално отиват на пазара, купуват стока от там и продават на заблудени минувачи на цени по-високи от тези на пазара...

22

Анонимен

преди 2 години

До селянин 13Искаш да кажеш, че в Северна Гърция се берат по-лесно ли, що ли? Давам пример с Гърция, защото там са по-евтини в сравнение с вашите надути цени. Не е брането проблем, а манталитетът ви - "Най-мразим да се минавам", "Ден година храни", "Той ли че ми каже, я съм по-тарикат" и пр. пpocтотии.

21

vale-kаro

преди 2 години

Значи,работната ръка е скъпа.Препаратите,торовете и те са скъпи.Но това са разходи за производителя.Не разбирам защо цената между производител и краен потребител е нараснала пет пъти според заглавието.

20

бай онзи

преди 2 години

До селянин - нямаш си идея като малък колко череши съм брал на дървена стълба и върху ламариненият покрив съм ги ял. Тази година пак ще си ям от моите 4 дървенца, а ти мълчи щото не е кой знае какъв труд ..я отиди август на жътва и после се оплаквай селянче нагло

19

Чичо

преди 2 години

Хора ,не си продавайте стоката на тези прекупвачи-кожодери.Правете си домашна ракия.Купете си стъклени бутилки,пълнете и в мазето. Ракията не се разваля и за нея винаги има пазар.

18

Анонимен

преди 2 години

Търсенето определя цената. Ако има кой да я купи на 10, защо да я дават на 7? Прекупвача носи риск и за брака. Не е проблема в цените, а в заплатите.

17

Анонимен

преди 2 години

Дреми ми на не знам си кое. Имам няколко декара орехов масив. Като е добра цената - пускам хора да събират. Като не е добра цената - не пускам хора да събират. То дървото си седи. Като ми писне ще пусна ония с резачките. Това не е бизнес да те храни, а някакъв евентуален бонус доход - я за моторче, я за почивка, я за кола...

16

ТРЯБВА

преди 2 години

Трябва да знаете едно просто правило .Черешите които ще срещнете по пазари и магазини са от САЩ - замразени и измити - отглеждат се в Еквадор и се внасят чрез БМФ на Домувчиев .Като агнешкото по Велик Ден .Истинските череши от Кюстендил се изнасят за Русия и САЩ .

15

Анонимен

преди 2 години

До ппппКойтима връзки на борсата-носи с колата си директно.Но други едва ли.Ако могат,заставан на шосета и продават сами.Цял ден да стоиш не е работа.Все пак изкарваш някой лев.Има пунктове за 0,60лв.на безценица.А черешите трудно се берат.Затова е добре да де подаряват на приятели,които нямат.

14

Анонимен

преди 2 години

Що герберастки калинки и пилета има по-пътя ! Как няма да скача! Не ще скача а ще оживее и ще избяга цената от наглостта на герберите!

13

селянин

преди 2 години

На който не му харесва цената идва на село ,качва се на черешата и си набира колкото иска плод! Тука ще видите как се берат ''лесно'' черешките!

12

Четете с разбиране

преди 2 години

До АнонименВземи се гръмни.Какво общо има президентът при темата за черешите?Поне разбрахме,че го мразиш,но за гербери е разрешено.

11

странно твърдение

преди 2 години

Миналата пролет по това време мръднахме до Кюстендил с идеята да си купим череши на по-нормални цени. Край пътя бяха наизвадили щайги с табелки 8 лв, 10 лв - с "Еми защото са хрущялки" и пр. идиoтckи обяснения, а по магазините в София по същото време бяха по-евтини.

10

пппп

преди 2 години

Ами от производителя до борсата, до магазина и купувача! Иначе как да стане?? Освен да ходите по селата и лично да си ги купувате! В Лидъл вчера гледам италиански ябълки 5.70 лв. ! Колко ли струват от производителя ??

9

Анонимен

преди 2 години

Както има и сума кадърни производители, които продават на крайни клиенти, а не на някой, който им изкупува на безценица продукцията.

8

Анонимен

преди 2 години

Държавни ТКЗС ще ликвидират прекупвачите и мафията.

7

Анонимен

преди 2 години

Като не ви харесва цената, купувайте от дървото. Има сума сайтове, които продават директно от производител.