46

икономист

преди 2 години

До 1То е почти като да отгледаш дете... Не бива да се подценява тая тежка работа! Сън не е спала горката. Иначе цените на черешите са същите като миналата година, а и доматите са без промяна. Сякаш има споразумение между търговците да продават на фиксирани цени определени стоки.

45

1

преди 2 години

Вчера се чудех. Бананите се превозват с хладилни камиони, идват от друг континент и струват 2лв. Доматите в София са 6 лева - градински, български. Бабата, която ги продава ми каза, че ги била отгледала от коренче. Да плача ли, да се смея ли.

44

Анонимен

преди 2 години

При Тошо черешите беапо 0.20 стотинки килото.После соца бил лош.Господ ходеше по земята при бай Тошо.

43

Анонимен

преди 2 години

До До 22Не е само това, я се разрови да видиш,че някои западняци убиват селското стопанство , като налагат да се изкупува само от тях,даже са въвели такива правила,например провери за Франция , но франзуите имат и нещо добро - местните купуват местната продукция от районите си! В Люксембург имаха малки местни ферми,поръчваш по телефона и директно ти носят зеленчуците и всичко от градината което поръчаш.

42

Анонимен

преди 2 години

До До 22Освен,че субсидиите са по-малки за България, също и се унищожиха животните и зеленчуците, защото селянина производител не получава , а едрия земевладелец на зърно получава доста, а някои взимат субсидии и не произвеждат нищо - мързеливи па ра.зити, а други тарикати пък искат процент от отпуснатите пари за стопанства на стопанина. Така селско стопанство не се прави и развива.

41

Анонимен

преди 2 години

Гарантирано от бойнаата група на Радев. Всичко е под контрол.

40

Анонимен

преди 2 години

До 38 ...кисели са нали...:)))

39

Анонимен

преди 2 години

На пазара Д.Петков в София килото е 3,50, което е ок. Иначе не е ясно какви са, на вкус май не бяха български.

38

Христо Христов

преди 2 години

Предишни години при Борисов черешите 2-3 лева,сега при радев 6-8 лева!

37

Анонимен

преди 2 години

Яжте си ги !

36

До 29

преди 2 години

А за ниските субсидии трябва да благодарим на г-жа "йес" Кунева, която закопа и земеделието, и животновъдството, и енергетиката... т.е. цялата нация на територията.

35

Анонимен

преди 2 години

Кюстендил, града на черешите, влезе във властта и цената на черешите се вдигна.

34

123

преди 2 години

Ще оцелея и без череши.А вие г-да кожодери?Това си е ваш проблем...

33

Гиб Мелсън

преди 2 години

Никога не съм купувал череши и не ме интересува колко струват. Имам 4 череши, две стари над 20 годишни и две малки тригодишни. От една седмица бера от малките колкото да ги опитаме, че са ранни и вече узряха но имат малко клонки. Големите още са зелени. От тях правим сладката, компотите и ги ядем. Препарати и торове не използвам. Всичко е био. Въшките обикновено нападат най-младите листа, но калинките помагат и ги ядат. Мравките разнасят въшките за да пият нектар от тях, но ги изолирам.

32

Хемус

преди 2 години

Няма да ме съборят!И джанки мога да ям!Същия ефект имат!Да му мислят левите физически

31

Показаното на видео

преди 2 години

Недвусмилено показва, че обирджията не е бил сам! Значи са двама, а щом са двама има едни много известни в тая област ...

30

Чакай сега?

преди 2 години

Свещенниците пак ще кажат, че тоя обир на парите от свещите е моя работа. Първо тия не използват правилно инструмента - с щанга се чупят нацистки глави. А за въпроса вие колко пари сте свили от държавата не приказвате!

29

моля?

преди 2 години

Някои да ми утвърждава, че работната ръка в България е била скъпа, а ..? Ами защо толкова млади хора потеглиха към Италия, Франция, Испания, Португалия, Гърция ... да работят в областта на земеделието? Да ида да работя за 30 лева на ден, а ? Ами като някои иска да му евтино в областта на земеделието да вземе и да прати децата си, жена си, своите родители, а те да му работят от ранна сутрин и до късна вечер, да няма нито събота, нито неделя! Аз давам по 50 лева на ден и съм доволен от моите хора.

28

До 22

преди 2 години

Гръцките плодове са по-евтини, защото фермерите им получават в пъти по-големи субсидии спрямо Българските им колеги. В България се плащат най-ниските субсидии за земеделие, затова пием Румънско и Полско мляко, ядем Гръцки плодове и зеленчуци, Френски и Холандски картофи, Испаснко свинско и Полско пилешко. Когато получаваш добреи субсидии можеш да си позволиш да продаваш на ниски цени. Но в БГ, основните субсидии отиват в зърнената мафия. Затова останалите страдат.

27

Анонимен

преди 2 години

При нашия демократичен евроатлантичрески капитализъм - това е абсурд.При нас просперират само най-умните ,образованите и кадърните.Не наглите тарикати ,експлоататорите с връзки и мошенниците.