66

инж.Геортиева

преди 2 години

До АнонименОще в началото на приложения откъс този "издател" е допуснал правописна грешка. Написал е ПАЕЖИНИ, а не пеЯжини.

65

Анонимен

преди 2 години

Завърших английска филология във търновския. Учих много, прочела съм цялата българска класика. Накрая един *** от моя курс го направиха "университетски издател" с фиктивни поръчки за учебници, да им печата учебниците на десеторна цена, аз почнах като учителка за 300 лева 2003 година. Без коментар.

64

Анонимен

преди 2 години

Хуманитарните науки са най-нископлатени защото не произвеждат нищо и са си самодостатъчни (БЕЛ, Философия и т.н.). За това и са ценни, защото нямат търговска стойност и всеки може да се връща към тях постоянно. За съжаление в Модерния свят онтологичният ред е обърнат и за ценност се намира само това, което произвежда има цена и се търгува.

63

ACDC

преди 2 години

Половината зрелостници не знаят какво е благодеяние, те искат от тях да пишат за смисъла му ... и то в произведение, което не са чели. Днешните младежи са научени да откриват смисъл в такива дълбоки произведения като песните на Ицо Хазарта, Дриско и невероятните чалга песни ... те ги занимават с някакви си колелета ...

62

Анонимен

преди 2 години

Научихте ли децата да се справят сами в живота ??

61

Анонимен

преди 2 години

Научихте ли децата да се справят сами в живота ??

60

Анонимен

преди 2 години

"жълтиците ми няма да ги занеса на синовете си"

59

Анонимен

преди 2 години

Не трябва да има матури.Това е глупост.

58

шопо

преди 2 години

ша се спраят нал сабират капачки!

57

красота без край

преди 2 години

Добре, че няма да прочета есетата. Йовковият свят е погребан отдавна. Примирете се.

56

Анонимен

преди 2 години

До неминонА"А съвременните живи писатели - поне 4-5 големи имена?"А и това - защото живеем в ерата на евтината сензация. Защото всеки, който покаже малко повече, става обект на атака.

55

Анонимен

преди 2 години

До неминонА"Това момиченце на дъската не е ли писало в тетрадка с редове през годините!Не е истина!"Защото всеки ще надава вой до небесета. Преди време един събра 800 лайка във Facebook, за 10 минути, като подканваше за портест по случай "премахнването на книгите на Левски и Ботев" от учебниците по литература. То едно псуване, едно чудо беше.

54

Анонимен

преди 2 години

"Честно казано,това че бях добър по БЕЛ ми е помагало много повече в живота и професията,отколкото математиката-последната за някои елементарни сметки и банкови операции."Ок, братле, ама ти си си ти, сейш ли се?

53

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 51Мега коми глупости ...

52

Анонимен

преди 2 години

До ЗрелостникПич ... имаш проблеми, вероятно идващи от това, че си жалък.

51

Анонимен

преди 2 години

До хм Уф брат, српи са, моля ти са ...

50

хм

преди 2 години

Разказът е изключителен, но някой прочете ли точно кой откъс от него бяха избрали да дадат на децата - момент, който няма да може да открои мислещите от немислещите, предполага абсолютни клишета да се формулират; можеха да подберат фрагмент, който дава повече възможности да се прояви анализационният ум.

49

красота 2

преди 2 години

И Йовков го е казал и всеки го знае - нищо, ама нищичко няма да отнесем на оня свят, тук оставаме само с доброто си име и с направените благодеяния. Това е цялата работа!

48

красота

преди 2 години

Простички думи, нищо пресилено в изказа, лек, разбираем сюжет, а каква красота. Природата красива, героите красиви, особено жените, каруците пеещи, и те красиви. Четеш, четеш и няма насита, а в главата ти само картини, на залеза, на стадата, на натруфените с цветове каруци, на посипващите се искри от удара с ковашкия чук... И на-красивото - един трудолюбив, благ, спокоен и мъдър човек мисли как да направи благодеяние и намира начин - подава ръка на младия човек. Шакире/Шакира - прелестна жена...

47

Анонимен

преди 2 години

Прекрасен разказ е "Песента на колелетата" и Яшар майстора, песента на труда и смисъла на живота, звънът на колелетата и удоволствието да създаваш и радваш хората със създаденото от твоя труд!Изобщо Йовков е великолепен.В съвремието този разказ би звучал по друг начин - бай Яшар създаваше,а мутрите го рекетираха и той фалира, след което забягна в чужбина или остана в България да работи за жълти стотинки!