36

Плач

преди 2 години

До сега ридах,тая не бях виждал отдавна.много ми беше мъчно.

35

дам

преди 2 години

няма безработица, защото троловете тук са на заплата при гологлавия чалгар и мутрите на мая и корнела

34

Някой си

преди 2 години

Изплатили подаянията за 10 дневния локдаун, изплатили, ама друг път и до момента няма превод?! Срокът беше до края на месеца, дойде Велик ден и май ще духаме супата.Поредната лъжа.

33

Анонимен

преди 2 години

Отблъскваща и студена....Другото не коментирам. Добре заучен урок. Всичко ни е наред.

32

За 42

преди 2 години

Коя е тая висока квалификация дето не може да си намери работа?Щото ми е любопитно.За техници и за майстори непрекъснато има обяви за работа.Земеделието също непрекъснато търсят хора.На практика трайно безработните с една вече хора без абсолютно никаква студио фикация и такива които просто не желаят да работят.Дори в момента можеш да си намериш работа в рамките на месец два.

31

Анонимен

преди 2 години

Много по-голям процент е. И се увеличава безработицата при хората с по-висока квалификация.

30

Наденица сачева

преди 2 години

Скоро разпускат тиквеното правителство и парламента, Сачева също става безработна.

29

Анонимен

преди 2 години

Тази и сама не си вярва...

28

Анонимен

преди 2 години

До 37Има работодатели и работодатели, тъжното в случая е, че повечето са чобани без основно образование, нещо като Винету :)) Иначе съм далеч от мисълта, че видиш ли сме лош материал, просто такова беше управлението на държавата :))

27

До 32

преди 2 години

Стига с тия АйТи.Навсякъде търсят кадри.Мой приятел фермер не може да намери хора, които да бачкат на полето,а дава по 50 лн на ден надница плюс храна.

26

Към коментар 32

преди 2 години

В никакъв случай не защитавам това отвратително създание от снимката, но...Има едни 4-5% от безработните, които са такива, не защото не могат да си намерят работа, а защото са в процес на търсене на подходяща такава. Напъскат, търсят по-добра. Напускане след майчинство и търсене, отново, на подобра компания.Току що завършващи млади специалисти, които все още търсят и т.н.Та, безработица в рамките на 5-6% не е никак лошо.Въпросът е, дали тези данни са верни?Защото, аз не вярвам на ГЕРБ.

25

Христо

преди 2 години

Хората избягаха от страната ,каква безработица да има

24

Ха-ха-ха...

преди 2 години

Реално безработицата е над 30 %. Достатъчно е да се впишат безработните, а не само регистрираните. А ако трябва да сме обективни и честни то следва да се съобразяваме, че безработицата важи за всички работоспособни български граждани, вкл. и тези, които не си намират работа в България. Т.е., прибавете и тези, които са емигрирали за да си намерят работа някъде в чужбина и картинката ще бъде пълна. От тези в чужбина над 90 % са емигрирали защото тук нямат препитание.

23

До 30

преди 2 години

До АнонименМного лесно се говори като теб...ей така...само, да се намираш на приказка.Нека ти дам един пример:В IT се търсят постоянно хора и такива трудно се намират. Но се търсят IT специалисти.В същото време има търсещи работа средно-квалифицирани, да кажем - икономисти, заварчици, дърводелци.=, които не могат да си намерят работа.Та...според теб...ако гледаш IT сектора- безработицята е нула.Ако гледаш сектори като тежка индустрия, лека индустрия и др...какво правим тогава???

22

Анонимен

преди 2 години

Реално безработицата е нула процента. Имам познати с бизнес,които търсят работници и не могат да намерят. А дават над 1000 лв заплата. И не става въпрос за София,Пловдив или Варна.

21

Анонимен

преди 2 години

!ВЧЕРА! Борисов: Умните, красивите и знаещите не ходят на работа, обичат да спят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ХАХАХАХАХАХА ТЛКОВА ОТ ВАС И "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ" НА ЗАКОПАНАТА ЖИВА НАЦИЯ

20

Предприемач

преди 2 години

Браво на госпожа Сачева. Заедно с Тома Биков, Деса Атанасова, *** и Барни ръбъла са гръбнака и мозъчен тръст на партията.

19

Handel

преди 2 години

Грух-грух пак лъже. За безработни в България се обявяват само тези, които са регистрирани в бюрата по труда. Само че от тези бора по труда няма никаква полза в намиране на работа и би трябвало да се наричат "Бюра по изплащане на обещетение на безработни", поради което хората се и регистрират в тях. Не знам сега колко месеца се плаща подобно обезщетение, но по принцип зависи как са те уволнили - може и нищо да не ти дадат, но не не повече от няколко месеца.

18

Роки

преди 2 години

Значи толкова пари крадат, е па може ли така да изглеждаш като булдог?

17

Анонимен

преди 2 години

Ама,ти кажи що не даде 120 лева на пенсионерите с пенсий под 300 лева.На най-бедните.От тях,ли намерихте да икономисате,***? Вашта....