6

Malta expat

преди 3 години

Малта е ужасно корумпирана страна и често имат много странни решения. Но за справянето с кризата мога само да ги похваля. Изненадаха ме.

5

Malta expat

преди 3 години

Всеки постоянно живеещ в Малта над 16 годишна възраст получи 100 евро ваучери за хотели, ресторанти и нехранителни магазини миналата година, в момента печатат новите и до края на май ще ги получим. Ресторантьорите и хотелиерите ще получават минимална заплата за всеки съществуващ работник до края на октомври, за да поизбият загубите. За малките бизнеси има до 2500 евро помощ за наем за миналата година, и да 1000 евро за ток и вода.

4

Malta expat

преди 3 години

До Ник: починалите са около 400, активните случаи в момента са под 500, като в интензивното са под 10. Отделно днес ще обявят мерки за бизнеса в размер на 20 милиона евро субсидии и 70 милиона данъчни облекчения за 3 години. Аз получавам минимална заплата от март миналата година до края на юни 2021, без да съм спирал да работя и бизнеса ми оцеля благодарение на правителството. 7 месеца имам мораториум на кредита. Чакам да видя дали някога ще има подобни мерки в България...

3

Malta expat

преди 3 години

Ще дойдат. До 10 юни ще бъдат ваксинирани 100% от желаещите с първа доза и 50% ще са с две. От 100 до 200 евро плащат на първите с директна резервация с хотелите - 3.5 милиона има заделени за това. Отделно има 100 евро ваучери за водолази. Другите средиземноморски страни са много назад с ваксинацията. Очаква се юли и август хотелите да не могат да поемат всички резервации.

2

Ник

преди 3 години

като островна държава имат много място за изхвърляне на чувалите. дано са биоразградими.

1

Али Ръза

преди 3 години

И като отвори, тълпи туристи ще дойдат?!...