59

Анонимен

преди 3 години

Само едно не ми стана ясно. Космистите освидеталствани ли са?

58

Анонимен

преди 3 години

Аз пък мислех, че космизъм е влечение към силното окосмяване... Ти да видиш, какви неща били измислили в СССР.

57

Анонимен

преди 3 години

Сега религията в Русия е Путинизъм.

56

Икономика 0

преди 3 години

Нямат свои пари. Всичко плащат в чужда валута. Роскосмос беше издържана от НАСА в благодарение на продажба на ракетни двигатели и места до ISS. Всичко въвеше що годе допреди Путин да се изрепчи че повече няма да продава двигатели и места на САЩ. Без НАСА се очертава Роскосмос съвсем да фалира. А иначе.Енергия (поне на хартия) е ракета способна да построи лунна база. Няма кой да плати за нея. Ракетата има един полет през 88-*** и толкова.Види ми се много тъжна работа да работиш в Роскосмос

55

Сата НАТО

преди 3 години

Циолковски е бил един гладен и откачен селски учител, обсебен от манията да стане известен по някакъв начин. И той е бил същият полутатарин като Ленин и даже с подобен говорен дефект на Р-то (картавьй). Успял е да се пробута като изобретател към военните програми на болшевиките, които тогава са пръскали пари за изобретяването на нови оръжия, за сметка на ограбеното от буржоазията. Това е спасило семейството му от гладна смърт - преди това един от синовете му се отравя с прокиснало зеле.

54

Джо

преди 3 години

Оляхте се с руските пропагандни материалчета!

53

Анонимен

преди 3 години

До 73Путин може и да е диктатор,но Русия /и благодарение на него/ е на светлинни години от разградения двор,който представляваше в края на 90-те,по времето на пияницата Елцин!Медалът има две страни.Затова и *** , от които взимаш кинти лаят срещу него ,защото нямат интерес от силна и независима Русия!Трябва да смениш опорката...

52

Мумий Трол

преди 3 години

Не знам, от какъв език е превеждала "авторката" ,но силно подозирам че е използвала Google преводач- бърка основни неща като сегашно и минало време, бъдеще време в миналото , и и куца цялата стилистика,до степен написаното да стане неразбираемо!Само да вметна, че името на Главния конструктор на руската е Корольов , а не КоролЕв!Незнаенето ,че в руския език има буква "е с две точки" която се чете като "ьо" е простено, но не и когато се "пишат" статии! Липсата на обща култура също!

51

Сат Н

преди 3 години

Отделно като човек Циолковски е бил рядък иддеот, самият той руско-полско-татарски ***, умишлено се оженил за грозна жена, за да не му изневерява и да не го привлича и да не му губи времето с любовни занимания. Вследствие на този "революционен подход", двама от синовете му са приключили със самоубийство.

50

Анонимен

преди 3 години

Егати тъпизма!? Изкуствено изкопани неща, за да се скалъпи измислена теория.Тази статия е изсмукана не от пръстите а кой знае от къде.И кой пише тези бълвочи???

49

Сат Н

преди 3 години

Циолковски няма абсолютно никакво отношение към създаването на ракетни технологии, той е бил обсебен от мисълта да пробие в областта на дирижаблите, изхарчил е куп държавни пари за построяване на няколко алуминиеви дирижабъла, всичките признати за негодни. Болшевиките са го издигнали в култ, защото е бил атеист, вярвал в извънземни цивилизации и си е фантазирал контакти с извънземни.

48

Анонимен

преди 3 години

"Изобретен е от иранско-американския химик Али Ефтехари"----------------------Няма противоречие. Прочети още веднъж:Руски учени патентоваха анода на революционен калий-йонен акумулатор.Революционният KIB-акумулатор с патентования още по-революционен руски анод ще има значително по-висок КПД.

47

пияница мистик

преди 3 години

По-невероятно мал0умно нещо не бях чел в живота си, а аз много чета. Не знам кой го е писал, ама май наистина живеем в някаква идиокрация. Авторът да се застреля, не вярвам да е *** Христова, както пише, по-вероятно е да е copy/paste от някъде другаде. Тук всичко е така

46

Анонимен

преди 3 години

Оставете пропагандата на космизма. Днес руснаците творят реалност, която остава в сянка, поради факта на нашето 112-то място в свободата на словото. Руски учени патентоваха анода на революционен калий-йонен акумулатор.

45

М дааа

преди 3 години

Когато си неграмотен е много лошо,стоиш и пишеш глупос след глупост.Туко що показах статииката на.колега-руснак,доста си посмя!

44

Анонимен

преди 3 години

1903 г и Съветски Съюз!!!След това спрях да чета пропагандата!Не знам къде и какво сте учили, ама за СССР се говори след 1917! С извинение за ладкавите думи, но започвате да ставате противни!

43

Анонимен

преди 3 години

"След смъртта на Сталин, СССР отново се обърна към космоса"......................................Как можахте да родите толкова проста мисъл, толкова куха пропаганда? Само и само, за да принизите и да заличите заслугите на Сталин за създаването на научната, инженерна и конструкторска база, на мощния съветски индустриален потенциал и високотехнологични отрасли. Според вас, троцкистът Никита Сергеевич Хрушчов само за някакви си 4 години успял да "обърне" СССР отново към космоса?

42

Анонимен

преди 3 години

Гагарин е първият Човек в Космоса.Първият Човек в Космоса е руснак.Всички го знаят, даже и троловете, затова бълват змии и гущери.

41

Анонимен

преди 3 години

Харесва ми идеята на Николай Фьодоров-Гагарин, заклеймил смъртта като "логично абсурдна, етично недопустима и естетически грозна".

40

до “щерю”

преди 3 години

МКС е на 600 км над Земята.Не на 300.