142

Анонимен

преди 3 години

По-кротко! Телевизор София-81 беше с интегрални схеми. Преди това може и да сме внасяли руски телевизозри, но от около 1975 година се зарихме с телевизори. По някое време ги раздаваха ей така на хотелите, защото нямаше какво да ги правим и всяка стая в хотелите си имаше телевизор.

141

до 137 от друг

преди 3 години

Лъжеш и не е вярно, че нямахме 5 лв. в джоба, напротив с 5 лева извеждаше гаджето на сладкарница и успяхме да си купим жилище за 8 години. Изучих моите деца в България и емигрираха, а аз останах да се наслаждавам на "пенсията" и собственото си жилище, което успях да изработя честно и почтено.Впоследствие парното, което със съкооператорите сами платихме и построихме беше приватизирано от Топлофикация....улиците се разнебитиха, градинката беше застроена от кич и пошлост и така де наслаждаваме се

140

Анонимен

преди 3 години

Преди 1989 с колегите обядвахме по всякакви рестоеанти в центъра на София, а вечер през ден бях на ресторант с други хора. Сега каква трябва да ми е брутната заплата, за да правя същото? Може би 5 хиляди или 10 хиляди или 20 хиляди лева. Работя същото каквото и преди 1989 година.

139

До 145

преди 3 години

Ти у ред ли си,бре?В СССР се произвеждаха лампови цветни телевизори през 80-те.1990-та година баща ми(беше моряк в БМФ) докара от Япония втора употреба телевизор цветен Hitachi с интегрални схеми произведен 1978-***!!!

138

до 137

преди 3 години

Като си нямал 5 лв, как си си хванал гадже бе? Та и деца си и направил! Лъжеш!

137

до 132

преди 3 години

СССР е била най големия производител на телевизори в света, имали са над 100 популярни марки, японците ги настигат през 80 години.Това не е случайно , пропагандата е била важна. Но българите не са облагодетелствани от това за нас са оставяли мизерни телевизори и са скъпи при нас, те.Но идеята за пропагандата сме я имали и си остава.Но при компютрите и ние сме били на ниво.

136

Щирлиц

преди 3 години

Имам висококачествени спални комплекти,произведени в завод"8 март",нямат късане-социалистическо качество.Даже нося и дрехи,здрави,нескъсани.Нещо против?

135

Анонимен

преди 3 години

Колко много построихме за 32 години демокрация, цели 8%! За 320 години почри ще достигнем до построеното през комунизма!

134

А ха

преди 3 години

ето защо са тези паспорти. ЯКО СТРИГАНЕ.

133

Анонимен

преди 3 години

Киро Брейка: Вижте се *** ако го нямаше Живков и това нямаше да имате.

132

(-_-)

преди 3 години

Домът на английската кралица пък е построен някъде през първите години на 16ти век, ама си го пази..

131

Анонимен

преди 3 години

Аре бягайте с тоя Тодор Живков, бе, не ви ли омръзна!!! 2021-ва година сме вече, пуууууууууууу аман!!!!

130

до аре бегай бе

преди 3 години

По времето на живков бях млад и инженер,3 г. по разпределение в Мадан и после 15 г. по строителни обекти из цялата страна за да си купя жилище.Скъсах си зад ника от бачкане и гадни командировки за една панелка 80 м. От 1992 г. съм проектант на свободна практика,работя здраво но си изучих децата в Германия,купих си прекрасен нов апартамент,на децата също.Почти 30 г. карам хубави коли,обиколих света.А младостта си спомням основно с мизерия и липса на пари,нямах 5 лв. да изведа едно гадже на каф

129

Хаха

преди 3 години

Верно? Аз ли съм последния човек без телевизор?

128

българин

преди 3 години

До: номер 122 (Бай Иван)Бай Иване, по времето на комунизма живеехме с родителите ми на квартира, в една стая и на свободен наем. Мечтаех си да имам собствен апартамент. В новия апартамент влязох едва след като се уволних от казармата, на 20 години.Така беше с нас през комунизма - дали е добър или лош оставям ти да си помислиш въз основа на това, което съм написал. Парно нямахме, ползвахме нафтова печка. И ходехме на градска баня да се къпем.

127

Анонимен

преди 3 години

До 131Панелката е европейско, не американско изобретение. Не, че нещо, ама..

126

българин

преди 3 години

До: номер 125Аз тогава вестници не съм чел, щото във всички пишеха едно и също, и това същото го гледахме и по телевизията всеки ден.Използвахме ги за тоалетни нужди, щото нямаше тоалетна хартия.В интерес на истината трябва да призная, че имаше много научно-полулярни списания и вестници, като Космос, Орбита, и Наука и Техника. Космос беше най-хубавото, но се намираше по-трудно.

125

Анонимен

преди 3 години

Аз нямах дълги години телевизор, сега имам по стечение на обстоятелствата, обаче нямам кабелна и т н т. телевизия. Ползвам го колкото да си стриймвам филми и музика. Странното е ,че в бг народа не може без телевизия.49710

124

до 112

преди 3 години

Панелката не е измислена от нашите гениални социалистически инженери , а от американците .Е получи отговор на въпроса ти.

123

Цецо Мен

преди 3 години

Чакайте, нали всеки ден пускате статии колко много се търсят и купуват нови жилища. И кой живее в тези нови жилища?