26

dmx

преди 3 години

За щастие съществува Китайската комунистическа партия. Тя не е съгласна с тези разсъждения.

25

Защо да е лош?

преди 3 години

Парите се акумулират основно в 1% от населението и после вместо да се вттят в икономиката те си стоят там на склад.

24

пази

преди 3 години

Богатите са изложени на по висок здравословен риск, като при самолетна катастрофа, с хеликоптер, с яхта с подводница или от случаен курШУМ.

23

То затова

преди 3 години

Като се появи някой фюрер , ама в някоя или няколко много богати държави и като им обещае равенство справедливост и възмездие за еди си кой си всички ще гласуват за него и ето ти пак втората световна-- в обществото се натрупва напрежение и накрая се реализира до пълен катарзис.

22

Велизарий

преди 3 години

Веднъж обложен положителен финансов резултат за ЮЛ с данък по ЗКПО, не следва да се облага повече! Само, че фирмите укриват обороти, не плащат реално ДДС-20% и куп скрити разпределения на дивиденти преди облагане, което е незаконно и др! Но-да криза е....Лео Ди Каприо го каза много добре във "Вълкът от Уолстрийт", но накрая....

21

Корни

преди 3 години

Аааа мойте парички от Техноимпекса не си ги давам...

20

Анонимен

преди 3 години

Бил Гейтс да не мислите, че плаща данъци? Всичко му е във фондацията, която е освободана от данъци. Това по скоро да се ударят хората, който правят по няколкостотин хиляди долара на година и които са си платили данъците веднъж, но понеже нямат фондация или нпо ще ги обложат още веднъж като "богати" , а Сорос и Гейтс няма да платят и цент данъци.

19

Анонимен

преди 3 години

Айде бе, в пандемията богатите станаха по-богати а бедните по-бедни. Има бум на новите милиардери точно по време на пандемията...стига сме жалили богатите, които трупат богатства основно в трудни за обикновения човек времена...

18

Тиквен медалист

преди 3 години

Не знам в коя арабска държава всички милиардери ги събират в някой голям хотел и там стоят без да се прибират докато не решат кой коклко ще дъде от сърце и душа за държавата .

17

до 122

преди 3 години

Българина не пише нищо за този който има един имот ,а за този който купува 6-апартамента за 5 г. Или поне да се види как някой купуват по 6 апартамента за няколко години. Да се види как внякои семейства и бебетата имат по 6 апартамента за да не бие на очи.

16

Анонимен

преди 3 години

От началото на пандемията най-богатите са увеличили общото си богатство с 4 трилиона, а средната класа още повече намаля.

15

Кон с татация

преди 3 години

Таз шия не е от трушия и таз гуша не е от круша!

14

на таркалета

преди 3 години

Данък богатство е имало още в древния Рим!И това не е попречило Рим да се разпадне!

13

до във Норвегия..

преди 3 години

Те там са комунистически държави наистина ! Не като нас до 89 г.

12

Анонимен

преди 3 години

До Българина 8Да беше се кръстил "Безимотния". Друго обяснение няма за злорадото ти предложение в бедняшката ни страна, в която кажи-речи единствения капитал на хората са имотите.

11

Странно

преди 3 години

В Норвегия данък печалба може да достигне 90%. Нобелиста дали е наясно?

10

Тиквен медалист

преди 3 години

Преди да се измисли подоходно облагане и данък,, богатство,, се приемат такива закони от който казват Ал Капоне бил изгорял. Инче в един моменк някакъв вариант на комунизма ще се върне на бял кон или крайно леви терористични организации ще станат нещо съвсем реално-- само страх от подобни вариянти плашат уядените ,защото появът ли се такива действат без да се разправят,а те се появяват когато има неравенство в голям мащаб .

9

до Популистите

преди 3 години

Трябва да се създават възможности, дори на престъпниците, който така или иначе не могат да се уличат - да инвестират в легални и доходоносни бизнеси, в които се създават работни места, хората се дообразоват и всички печелят от това! Така "богатите" ще дават парите си към останалите! Насила нищо не става! Но когато си един кух популист, който на думи е "голям", започваш да повтаряш като папагал глупотевините на другите популисти и така една глупост става реалност - и всички колективно страдаме!!!

8

Българина

преди 3 години

Пълен ..е тоя лауреат! Не е важно да се облага дохода а собствеността, която е източник на дохода! Доходи се крият и изнасят, въпрос на счетоводство. Собствеността не може да се скрие, защото си има НА за придобиване. В Швейцария физ лице не може да има повече от едно основно жилище. Прогресивно облагане на собствеността

7

Тиквен медалист

преди 3 години

Това е разликата между дясна и лява политика -- елементарно с две думи и много ясно казано , и никога не съм разбирал бедния българин със каква охота гласува за дясни политици , не вярвам и на бсп ,която когато е била в управление също провежда дясна политика.