33

Анонимен

преди 3 години

Ако не са родени в Бг, не би трябвало автоматично да получат бг гражданство.Навсякъде по света има закони, които дават на подобни лица да получат гражжданство по облекчен режим, НО, все пак трябва да владеят езика, да са живели поне 3 години в държавата, да са работили и да са плащали данъци, и здравни осигуровки, а не - подал молба и след 6 месеца на ти паспорт!

32

Пловдив

преди 3 години

Абе,какво става с аудио записите на Стефан Мавродиев,нито една медия не го отрази този пореден скандал.

31

Анонимен

преди 3 години

'' в Турция все повече искат БГ гражданство ''.....................в Турция искат БГ гражданство, в Mакедония искат българско гражданство ... а българските червени, неграмотни селяни искат руско гражданство.Пак ще кажа - гласувайте за Герб иначе ви е спукана работата ... 'новите спасители' ще ви върнат 20 години назад ... и аз бих гласувал, но за нас в чужбина не е толкова важно, докато за вас в България е решаващо.

30

Анонимен

преди 3 години

До 33Какво общо има Света София с България?Българската църква в Истанбул е Св.Стефан.

29

почерка един

преди 3 години

Има ДПС защото БКП реши така! Те вдигаха пушилки чрез СДС, но фактически този който прокара закона беше БКП, а пушилката беше за да внесат объркване всред народа.Тогава СДС бяха създадени за да са лошите. Както сега други ще оберат гилзите по време на престрелката между БСП и ГЕРБ.

28

българин

преди 3 години

а български дали знаят да говорят и пишат ? паспортче , и хайде свободно из Европа , това искат .

27

ясно виждам

преди 3 години

Просто България влезе в тежка икономическа криза през 1982 г.А в това време Турция беше във възход и мюслюманите започнаха да надигат глава.Тогава си беше чиста далавера да отидеш на по-добре платено място и да те посрещнат и ...Сега е обратното. И въпреки проклятията на БСП и отровните им пипала, хората виждат и естествено се преориентират.

26

Анонимен

преди 3 години

Искат паспорта за трамплин към ЕС. Мнооого ясно. Ние да не пасем трева?

25

Анонимен

преди 3 години

В Турция има ли българска партия? Защо ″Света София″ стана джамия? Като е етническа партия ДПС- защо в България има в НС етническа партия?

24

Анонимен

преди 3 години

До 17Я вземи да прочетеш някоя и друга книга, па после говори... Не било насилствено... айде бе! Те и Кристоносците са били чисти като сълзи...

23

Ей валла

преди 3 години

Искат, защото с тях могат да ходят до лошата Алмания без бибитки на шефа.

22

Eничар

преди 3 години

Искат паспорти тея челлллми да се заселват в Германският санджак и да се взривяват .... никакви паспорти за тея гладници там на Султана да си служат дето им обещава 10 девственици и джихад . Да ги взривява Бойко с цистерни като в Хитрино .... даже сега е момента ... да изпратим и останали те начело с Фики обратно към родината им Анадола

21

до 22

преди 3 години

Аз не съм експерт. Казвам какво знам. Така го обясднявал Живков навремето. Ние бяхме много омлади тогава. Помня как един съсед полковник казваше, че са отивали военните е било много страшно там.По държавната елевизията тогава не показваха нищо. Нямахме като вас сега по 2 телефона в джоба.Всичко се говореше под сурдинка и на ухо. А си отвориш устата и отиваш да даваш обяснения. Имаше доносници. Във всяка кооперация и блок имаше съседи доносници. Не знаехме истината каква е.За това споменах филма.

20

23

преди 3 години

А объркал съм числата.Не били 200 избитите болярски родове, а само 52.Ама пак за насилствено христеянизиране говори.

19

Анонимен

преди 3 години

До 17Абе в историята се споменава за едни 200 избити болярски рода по време на покръстването.Ако това не е насилствено, здраве му кажи.

18

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 19Раждаемостта на турците не е толкова голяма. Ромската е.Смяната на имената беше 1985-та. 1989-та беше екскурзията.И двете бяха за да се отклони вниманието от реалните проблеми.

17

Анонимен

преди 3 години

1984г. грешката е моя. Това е техническа грешка защото се върнах мислено в годините на протеста. Извинявам се.Разтроих се при спомените от онова време. Аз помня това време и до сега.1984г. насилствената смяна на имената е политика на БКП. По-известна като Голямата екскурзия.

16

Анонимен

преди 3 години

po-lesno e da vzemat angliiski pasporti. ili holandski pasporti. po-eftinki sa i po-lesni sa izpitite.

15

Анонимен

преди 3 години

1989г. насилствената смяна на имената е политика на БКП. По-известна като Голямата екскурзция.Т. Живков го обяснява с голямата раждаемост на турците. Притеснявал се какво ще стане като станат повече от българите. Опасявал се, че българите ще станат малцинство.Може да видите подробно след първите 5 минути във филма:"Подмяната 10-ти" - документален филм за първите 15 години от прехода БългарияТова е етнически конфликт, с който България се размина за разлика от Югославия.

14

До 8

преди 3 години

Недей писа глупости бе ! Цар Борис Първи се е двоумял между католическо и православно християнство, като за това е поискал в писмен вид разсянения от Рим и Константинопол, за всичките права, задължения, обреди и др. , след което избира православието ! Византия не е, и не е можела да ни натрапи насила религията си !