57

Учител

преди 3 години

Този *** ,пак акъли ли дава.

56

Анонимен

преди 3 години

В Русия се очаква приемането на закон за извънредна незабавна евакуация,позволяваща преместването и на ученици,незнайно къде без знанието на родители или поне не с тяхна намеса.При промяна на конституцията ни,при военно положение,как ли ще се действа?

55

Анонимен

преди 3 години

Бързат да ваксинират и децата, затова са тези въртележки.

54

Анонимен

преди 3 години

В клас се връщат след като мине пандемията, дотогава-онлайн. Точка!!

53

Реалист

преди 3 години

Защо трябва всеки ден родителите да отделят часове да помагат на децата си в обучението? Това всяко дете би трябвало само да може да го прави още от първи клас, а помощта на родителите да е инцидентна, при поискване от детето, когато не може да се справи. Какво се промени в сегашното поколение деца и родители, та не могат да се справят както правеха предишните поколения? Сега това, че родителя не помагал няколко часа на детето си в обучението се оказва проблем според някои.

52

Реалист

преди 3 години

Странни работи стават в България по мое мнение.Принципно дистанционното обучение би трябвало да даде по-добри резултати от присъственото обучение, но масово се твърди обратното. Единственото обяснение е, че много родители искат да се отърват от децата си вкъщи, а на част от учителите дистанционното обучение им идеа в повече, защото изисква много повече време и усилия.Другото, което ми е странно е това, че масово се твърди, че родителите трябва всеки ден да помагат на децата в обучечението.

51

Кукуригу

преди 3 години

Матури през 2-3 години и то след една година лежане по креватите с телефоните. Жална им майка на родителите.

50

Дарвин

преди 3 години

До Родител Не става за мързеливите и тъпите и тия, чийто родители чакат някой друг да им свърши работата за възпитание и мотивация на потомтвото. Ама то- и от всяко дърво-*** не става.

49

Анонимен

преди 3 години

Учителите,участват в геноцида,заедно с лекарите.Волно и съзнателно или не,го правят.Нужна е самоорганизация за противопоставяне и противостоене,дългогодишни и националналистична алтернатива със ситно сито.Иначе децата ни се превръщат в космополитна биомаса,тъй нужна за тор.

48

Анонимен

преди 3 години

До 51Детето ми е отличник,през всичките си 10 класа.Системата не извисява знанието,а затормозява.Явно идеалите ми не ти пасват.

47

Бай Пешо

преди 3 години

До УчителяАми ти като си учител, и като не ти харесва програмата, какво направи? Защо не скочите и не кажете, тези програми не са хубави? Познах, защото сте едни подмазвачи и роби, и ви е страх да кажете каквото и да било, защото се подмазвате на директорката, която пък е стар партиен кадър. Независимо дали ГРОБ или БКП. И докато учителите са такива, и програмата ще е такава. Всичките сте един дол дренки. Гарван, гарвана око не вади.

46

Анонимен

преди 3 години

В 8 кл.и 9кл.учат по лит.Мадам Бовари и Дон Жуан, Декамерон,Илиада,все разбираеми и много нужни произведения в тази възрастова група,за сметка на български автори,които са съкратени и не се учат жизнеутвърждаващи теми,а мрачните самоубийствени текстове,се избират нарочно,не им стига били айлиш...Програмата е замислена от мизантропи,знаем кои.

45

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 51О, не е така. Стресово е и за тези, които учат. Един безсмислен изпит, за който трябва допълнително да се подготвят, защото подготовката е най-вече съобразена с формата на изпита. Не става само със задълбочени знания.

44

Анонимен

преди 3 години

до 49Стресово е за учениците, които не учат, плюс това от началното до средното образование са 12-13 години, а сещаш ли се когато тръгнеш на работа те чакат 45-50 години стрес, ако доживееш до пенсия, след това "ШАПКА НА ТОЯГА"

43

Анонимен

преди 3 години

до 48Драги сигурно живееш в столицата, или голям град, броят ученици в България е в съотношение 2:3 това е големите градове спрямо по-малките населени места, не може да съдим ние в София по нашите деца, другите са 1,5 пъти повече

42

Анонимен

преди 3 години

Детето ми е в 10кл.старае се,но е изнервено от тъпата тестова система,учителите,повечето са доставчици на информация,която изчитат,с мн.ъ-кане,не преподават подробно и напоително,а изискват подробни,дребнави знания,целта е децата да се стърчат от нерви и да се откажат накрая.Образованието е обезобразено,фалшиво,децата плуват в гъсто лепкаво блато.Просветителската искрица отдавна не свети.Матурите в 10 кл.са излишно, стресово напрежение за учениците,само измерват докъде е стигнала профанизацията.

41

Анонимен

преди 3 години

До УЧИТЕЛВ никакъв случай не мога да се съглася, че "програмите са такива, каквото е средното ниво на учениците"! От години програмите се правят така, че да се постигне ниско средно ниво, а не обратното! През "лошия" комyнизъм защо никой не мислеше, че трябва да им нагласят програмите към "средното" ниво!? Но тогава имахме истинско образование!

40

Анонимен

преди 3 години

Прав е учителя като казва, че програмите са съобразени със средното ниво на учениците. Аз като родител мотивирам детето си да учи допълнително в сферите, които са му интересни и то логично знае много повече от връстниците си. Но детето трябва да вижда как вие четете книга, а не да ви гледа как спите на дивана с цигарата и чашката ракия пред чалга канала, а после да му крещите защо не чете!

39

УЧИТЕЛ

преди 3 години

ПРОГРАМИТЕ са такива каквото е средното ниво на учениците, учебниците са писани от бивши фактори в управлеието на образованието, учителите не могат нищо да направят освен да препадават, а задачата на семейството на децата е да ги мотивира ПОНЕ ДА ЧЕТАТ И КНИГИ И УРОЦИТЕ СИ, а не да цъкат по цял ден СМС-та и игрички на смарфона си, за да не плачат после, че не могат да си намерят свястна работа и стават сервитьори

38

Бай Пешо

преди 3 години

Абе Стамате, ти ли си експерта тука? Не искате да махате външното оценяване, защото ако още една година го няма, хората ще свикнат че може и без него... А външното оценяване е една много хубава касичка за учителите. Те в клас не преподават, пращат децата към една колежка... и обратното, и родителите цяла година снасят едни сладки пари на учителката. А един родител с две деца, за една година купува една нова кола на такава учителка, защото тя не си е свършила работата в час. СМЪРТ за такива.