136

Sf

преди 3 години

Много скоро Китай ще бъде сам срещу всички. Приключиха дните му на световен производител.Посвещението и арогантността на ККП към потъпкването и отричането на всякакви права и свободи е поразяващо за целият свят.Отделно дето имат териториални претенции към абсолютно всичките си съседи без Северна Корея.Така не се става световна доминираща сила през 21-ви век.

135

Sf

преди 3 години

Геополитически анализ.Обаче да не забравяме, че според другаря Си Дзин Пин най-голямото постижение в борбата с бедността било, че постигнали това - 1 милиард китайци да живеят с по 2.43 лв. на ден.Си Дзин Пин все по-често официално твърди, че демокрацията и свободите са остарели и нямат бъдеще през тоталитаризма и авторитаризма.На фона на все по-голямата политическа арогантност на Си Дзин Пин целият развит свят не просто реши да се оттегли, те по-лесно от всякога досега се обединяват срещу КН

134

Анонимен

преди 3 години

Целия свят запалиха тия жълти кеневи, кучеядци и абсолютни отвратяги. Ще завладяват...а народа им живее в едностайки по-малки от ковчег. Не кълна ама ще се зарадвам ако ги прасне метеорит от по големите докато тарорите им са събрани начело с Мечо.Пух в някоя зала. Същите са като *** и КимЧоГрух.

133

Анонимен

преди 3 години

Ами все някой трябва да го направи. Китай имат най-големи възможности за това. Ще бъде по-добре за човечеството. Китайците поне не се месят във вътрешните работи на другите държави и не хвърлят бомби по целия свят.

132

Анонимен

преди 3 години

До 151Значи спри да си използваш малкото гръбначен мозък за мислеща дейност.

131

Анонимен

преди 3 години

Ако не беше САЩ и Китай нямаше да го има ако става въпрос....

130

пияница мистик

преди 3 години

Развитието на цивилизацията и прогреса идва от изобретенията и нововъведенията. А те всички идват от САЩ. Интернет, компютър, смартфон, WiFi, всичко е измислено в САЩ. Китай могат само да копират, но не могат да измислят иновации. ЗА СССР пък изобщо не искам да споменавам, че те само на едни ядрени ракети лежат и на нищо друго. Когато Китай започне да инвестира в умове, който да измислят научни открития, тогава могат да претендират да детронират САЩ. Иначе ще си останат прости изпълнители на САЩ

129

Анонимен

преди 3 години

Значи подкрепяме КИТАЙ

128

Анонимен

преди 3 години

Комрад Байдън помага на Китайската Комунистическа Партия!Все пак 10 процента не са малко...

127

Анонимен

преди 3 години

Китай е новата суперсила...........заедно с Русия и САЩ!!!!

126

Анонимен

преди 3 години

Поправка: Мечтата на Китайската КОМУНСТИЧЕСКА партия, обикновения китаец иска да работи и да има какво да яде за нещастие там над 500 млн живеят със по 80 лв на месец на МЕСЕЦ

125

Handel

преди 3 години

Поне засега единсвената държава, която може а победи САЩ икономически, е САЩ. За хрантутене на нелегални и нeгpи и прошляци отива 25% от бюджета на Щатите. Още по времето на Обонго в 12 американски щата получаваш повече пари ако не работиш (като се включи че практически всичко ти е безплатно, а точно половината американци получват повече от бюджета отколкото внасят (разбирай не плащат никакви данъци).

124

Далай Лама

преди 3 години

Не се косете, другаре ! Още през май месец другарката Нинова , заедно с "финансовия гений" Гумен Речев са поканени в Пекин , за да ограмотят китайския първи секретар как се прави икономика и как ще победи САЩ. Фигурантът е обещал да им изпрати всички чертежи на Ф-16 блок 70 за бързо копиране.

123

Опасна смес

преди 3 години

Алчен лукав китаец + властолюбив лъжлив комунист = нещо много долно и зловредно !

122

Анонимен

преди 3 години

"Китайската мечта": Пекин иска да прекърши доминацията на САЩ в света-----------------Не-ъ!!!!!!!Тъкмо обратното!САЩ се опитват да "прекършат" единственият си икономически и финансов геополитически конкурент в лицето на Китай!!!!Ееех..., каква журналистика имаше навремето и на Изток, и на Запад....Беше истинско удоволствие да четеш и слушаш "Баталиите" на природно интелигентни, високо ерудирани журналисти - майстори на перото и словото!А, днес..., евтина "белетристика"!

121

Анонимен

преди 3 години

Основна експортни стоки на САЩ в Китай:Соята и Говеждото,ха,ха,ха,ха! На това някой викат"Високи Технологии"

120

Аз

преди 3 години

на Христо Христов винаги му слагам минус, въпреки че понякога е прав. Решил съм така, защото 99% от коментарите му са тенденциозно против ЕС и Брюксел, винаги са неуместни или в страни от темата

119

До132

преди 3 години

Оооо"образовани икономисте" Значи викаш според теорията на Адам Смит се наложи рижавият перко да обяви търговска война на Китай? От която в крайна сметка печеливши ще излязат пак кучеядите или.....?

118

м..да

преди 3 години

Да ,светът има нужда от лидер ,който да помогне на по-недоразвитите страни да се изравнят с останалите.Кой да бъде този лидер? До сега беше САЩ и общо взето ,освен да води войни тук и там за собствена изгода,не видяхме някакъв просперитет общо за света.Дали Китай ще е по-добрата опция? Не знаем.Това което се знае обаче,че вече не тази или онази страна е фактор,а наднационалните компании и банковият капитал са истинските господари на събитията,политиците и държавните структури

117

До 126

преди 3 години

Първо ми говори, че си икономически неграмотен, това е основното, даже не съм сигурен, че разбираш какво търговско салдо. Второ едно е търговия, друго е производство, трето е да имаш наложен на пазара бранд, четвърто е да имаш капитал и технологии - много си далече от тази тема очевидно. Вземи да се образоваш с Адам Смит като за начало, пък може и да ти влезе в вакуумираното междуушие.