24

Анонимен

преди 3 години

Правителството иска да бъдем туристическа държава, а не се прави и най-малкото за допълнително осигуряване-преодоляване на юридическите пречки за уточняване местоположението, медицински хеликоптери и др. Ако е за кражби от евросредствата - първи сме!

23

До кривондел

преди 3 години

Какъв е проблема, ако от хеликоптер се спусне спасител вързан за въже и действа както е завързан? Даже и да предизвика нова лавина, той ще бъде осигурен, но шанса момчето да бъде спасено е много голям.

22

До 19

преди 3 години

Високомерен всезнайко, аман от такива ръсещи мения под път и над път! Бъди смирен и се помоли някой дрогиран да не те блъсне на тротоара или на червен светофар!

21

Дадоха милиарди

преди 3 години

за непроизведена американска тенекия, а нямат пари за няколко малки спасителни хеликоптера. След като са локализирали сигнала, ако имаше хеликоптер, можеше да се помогне на момчето. С въже може да се спусне спасител и да открие момчето. Но в мутренска държава това не може да стане! Мутри вън!!!

20

Анонимен

преди 3 години

А колко ли е трудно да се измисли приложение и в такива случаи мобилния оператор да може да праща веднага координатите на телефона, на спасителните служби?Щяха да знаят точно къде да търсят веднага след изчезването.

19

Кривондел

преди 3 години

До ГостRecco детекторите имат ограничен обхват на действие. Търсене на затрупан с хеликоптер, който облита местността на няма 20 метра височина ми се струва доста екзотична идея за лавиноопасен район.

18

Анонимен

преди 3 години

Koйто кара извън пистите трябва да има устройство да подаде сигнал.Освен това трябва и да има застраховка и то двойно по-скъпа, не като нормалните скиори дето си спазват и карат по пистите.Щом ще се правиш на гъ зар ще си плащаш бе!!!Иначе плащаш с живота си!Аз го третирам като умишлено самоубийство това деяние.

17

Паисий

преди 3 години

До ГосТВаше величество, 1. Застраховката в картата покрива злополуки НА ПИСТАТА 2.Хеликоптер вдига, който си го е купил. Ние нямаме за спешна помощ, нежели за хора, пребиващи се на СОБСТВЕН РИСК. 3. *** няма, гайда иска

16

До 17 ГосТ

преди 3 години

А и колко много прости хора има в социалните мрежи!Анонимни и разбиращи от всичко,много от които още не се бръснат!/виж по долу/

15

ГосТ

преди 3 години

Иначе, да се забранява ходенето в планината е най голямата глупост,която простолюдието предлага. А това, че тръгнаха толкова много хора,които са неподготвени е резултат от маркетинга и социалните мрежи

14

ГосТ

преди 3 години

Няма какво да обвинявам спасителите, повечето са доброволци, което е нелепо. Само за информация на простолюдието, в цивилизация,особено там където рекламират ски туризъм, имат хеликоптери и спасителни служби. В такъв случай, се вдига хеликоптер с recco детектор и за 20 минути сканира цялата площ на въпросната местност. Отново за простолюдието, спасителната акция се плаща от застрахователя или от потърпевшите. Всъщност, в големите ски курорти, в цената на картата е включена и застраховка.

13

Абе

преди 3 години

Като чета коментарите, виждам, че има и "дървени философи", които дават акъл зад компютрите. Ама защо това не направят, защо така не направят и т.н.. Имайте предвид, че другите хора не са по-прости от вас! Иначе случая показва, че когато не се спазват правилата се стига до трагедии! Тези правила не са създадени, за да начеши някой егото си, а заради такива случаи през годините! Никой не ги е измислил ей така, просто за да се забрани нещо, а за да се избягват подобни трагедии!

12

Запознат

преди 3 години

Не е чак сега открит сигнала. Още вчера сутрин се знаеше за него, но писалият статията явно не е разбрал

11

Анонимен

преди 3 години

Време е човекът да си седне на д-то и да осъзнае, че не е и няма как да е по-силен и по-велик от природата.

10

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 9Ти наясно ли си кой са новите участъци от магистралите? И кой участък при кой е правен? По новите участъци трябва да влючвам ограничителя, че се разсейвам и пропускам кога автомобила е минал 150 км/ч. Да те светна Ст.Загора - Карнобат и София-Долна Диканя са правени при Станишев. От София до Правец и Пловдив от Бай Тошо. Та.....

9

НКК

преди 3 години

Поредна жертва на човек нарушил правилата, каращ извън маркираните писти и въпреки непрекъснатите предупреждения за лавини. Сега колко спасители рискувайки своя живот го търсят. Докато не се налагат и взимат веднага строги глоби няма да престанат тези трагични случаи.

8

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 4Всезнайко, много фантастика гледаш и четеш. Та не се троши да даваш оценка. Ходил ли си в планината, но не по асфалта и с лифта? Камо ли зимата. В обсега е само на една клетка. Това означава, че знаят на какво разстояние в РАДИУС от нея е. Като руския скиор от скловете под Тодорин връх. Ще го открият без никакви рискове като се стопи снега. Не си заслужава да рискуваме повече животи.

7

Анонимен

преди 3 години

Да беше карал по новите магистрали...кеф ти бабуни,кеф ти обратни виражи, адреналин на всеки завой.

6

Анонимен

преди 3 години

Жалко! От глупост ...

5

Анонимен

преди 3 години

Значи няма да се търси сигнал от телефона и да се локализира къде е,а ще се тръмбова дни на посоки?И кой измисли тая схема?