44

Учуден

преди 3 години

Тук ще се види ясно и процента ***, дето не зачитат правилата и всеки им е крив. Нямало това, онова, хеликоптери, совалки. Стойте си на гъзовете и всичко ще ви е наред. Толкова ли сте *** за да го разберете? Планина, море, трябва само да им се прекланяш иначе те поставят на място

43

Recco рефлектори

преди 3 години

Забележка! В момента тази система не се използва в България. Може да е от ползва само при попадане в лавина в чуждестранен курорт.

42

Запознат

преди 3 години

До 21Който кара извън пистите е извън спасителните мероприятия. Така е и на морето, спасител има на охраняем плаж. Който иска да се дави е свободен, но никой не му е длъжен. Та и тия дето карат извън пистите. Колко още трябва да се алармира от спасители, телевизии и др.

41

Абе

преди 3 години

До до тролчето абеПърво не съм ***! Второ, никъде нищо не отричам, напротив на мнение съм, че трябва да имаме всякаква техника, която ще улесни подобни операции, като медицинска, спасителна, за гасене на пожари и т.н.техники! Но едно е да искаш, друго е да можеш и трето да го направиш! Трето нали знаеш, коя част е по клетвите?! И накрая, на никой не съм пожелал нищо лошо, но реалността в момента е такава, каквато е и хората трябва да се съобразяват с това, което разполагаме!

40

до 41

преди 3 години

Имаш по- дива фантазия и от онзи с дроновете.

39

Анонимен

преди 3 години

Ти си гледал в един филм как го спасяват с дрон, но аз гледах в друг филм как направо ги телепортираха. Мисля, че е по- ефикасно. Трябва да вземем такива устройства и направо ще ги телепортираме.

38

Гробокопач

преди 3 години

Амин!

37

Факт

преди 3 години

Трагедия е когато специализираните екипи, на които се плаща да вършат спасителна дейност, не знаят и не могат да прилагат умения ! Обикновени граждани , с обикновени телефони са намерили мястото на пострадалия, а "специализираните органи" могат само да со бъркат в носа !!! Така е и в другите държавни институции ! Фрашкано е с неграмотници и роднини на политически некадърници !

36

Анонимен

преди 3 години

До до тролчето абеТи си един толкова възпитан и човеколюбив човек, като пожелаваш такива хубави неща да се случат на ближния, белким разбере нуждата от хеликоптери...Хайде сега, продължавай с човеколюбието си!

35

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 27Разбира се - и тези неща са важни, но няма как правителството да накара един човек да си сложи каска, да се снабди с противолавинно оборудване, да си купи средство за локализиране , да кара по правилата / което означава - по пистите, а не в лавинните улеи/. Само за протокола: и в страните с перфектна техника и организация, броят на спасените необорудвани фрирайдъри, попаднали в лавини, е минимален. Спасяват се основно онези, които сами са се погрижили за себе си!

34

до тролчето абе

преди 3 години

Всичко отричаш, само и само да не стане ясно,че сме единствената страна в ЕС без нито медицински , нито спасителен хеликоптер. На такива , като теб, ми пожелавам само едно---лично да почувстват мъката на родителя ,когато детето му се нуждае от помощ и няма кой да му я даде, защото в България / в момента Тиквата / само се краде

33

ГосТ

преди 3 години

100м висачина за recco от хели. Ама това е практика ве, не си го измислям аз Да ми разсъждавате

32

Анонимен

преди 3 години

До АбеАбе, хеликоптер да е, а може и по-големшък дрон, който вади фрирайдърите от калабалъка още по време на падането на лавината - гледах го в един филм и беше адски гот!

31

Анонимен

преди 3 години

До До кривонделМного филми с каскади сте гледали. Иначе, ако сте видели поне една лавина на живо, веднага ще разберете какъв е проблемът в предлаганата технология "спасител на въже от хеликоптер". Даже може да направите експеримент, вържете се на въже от балкона, а после накарайте някой да Ви удари с тухла по главата. Веднага ще разберете за какво говорите!

30

Абе

преди 3 години

До Анонимен 31Има голяма разлика от медицински хеликоптер и спасителен! Най- малко, като оборудване.

29

Абе

преди 3 години

Хеликоптер та хеликоптер! А атмосферните условия позволявали ли са да се вдигне хеликоптер? Или остава да падне и той!

28

Анонимен

преди 3 години

Разбира се че всяка уважаваща себе си страна трябва да има достатъчно медицински хеликоптери , но за мен тяхното предназначение не е за самоубийци по писти и пътища.Имаш дъска за пързаляне ползвай я по определените писти а не по места рискови за лавини. Имаш хубава кола но защо ще караш надрусан и пиян и после ще чакаш хеликоптер да те сваля от някое дърво или да те вади от някоя пропаст? На преден план изникват първите 7 години от развитието на човека.А момчето каквото е търсило го е намерило.

27

Анонимен

преди 3 години

Крещите "Мутри вън", но вижте висшата администрация на какви заплати е, общинските съвети са като голямо семейство, здраво обединени в кражбите.

26

Анонимен

преди 3 години

Най-*** е, че нито е първият, нито ще е последният.Карал там, където е забранено, а сега сума ти народ го издирва.Дали си е платил изобщо застраховка или не?

25

Анонимен

преди 3 години

От спешния екип казаха, че ако са знаели точните координати за 1 час са можели да намерят момчето. Почти цял ден апаратът му е излъчвал сигнали.