Снимка: Dnes.bg

Открит е сигнал на телефона на изчезналия сноубордист. Предполага се, че апаратът е затрупан от лавина на 3 м  вероятна дълбочина, разказа спасител пред Нова тв.

"Вчера се правиха опити да бъде открит, но поради голямата дълбочина и факта, че мина доста време кучетата не успяха да открият затрупан човек.", обясни още специалистът и допълни, че в четвъртък ще бъде подновена акцията по издирване на мъжа, тъй като в момента има трета степен на лавинна опасност.

Още по темата

Повече от денонощие продължи издирването на 34-годишния сноубордист, който изчезна в неделя в местността Бодрост над Благоевград. Вчера в късния следобед акцията беше временно преустановена.

Спасителните екипи останаха в готовност да подновят търсенето при повече информация за местонахождението на издирвания, съобщава Bulgaria ON AIR.

Десетки спасители, доброволци и приятели на младия мъж търсеха с часове по всички улеи и пътеки в района.

Как ще продължи акцията по издирването на сноубордиста, ще покаже анализът на спасителните екипи за извършените действия до момента.

Претърсени са всички улеи и пътеки, по които карат фрирайдърите. Вчера със спасителите търсеха и следови кучета, но без резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase