Снимка: Dnes.bg

Открит е сигнал на телефона на изчезналия сноубордист. Предполага се, че апаратът е затрупан от лавина на 3 м  вероятна дълбочина, разказа спасител пред Нова тв.

"Вчера се правиха опити да бъде открит, но поради голямата дълбочина и факта, че мина доста време кучетата не успяха да открият затрупан човек.", обясни още специалистът и допълни, че в четвъртък ще бъде подновена акцията по издирване на мъжа, тъй като в момента има трета степен на лавинна опасност.

Още по темата

Повече от денонощие продължи издирването на 34-годишния сноубордист, който изчезна в неделя в местността Бодрост над Благоевград. Вчера в късния следобед акцията беше временно преустановена.

Спасителните екипи останаха в готовност да подновят търсенето при повече информация за местонахождението на издирвания, съобщава Bulgaria ON AIR.

Десетки спасители, доброволци и приятели на младия мъж търсеха с часове по всички улеи и пътеки в района.

Как ще продължи акцията по издирването на сноубордиста, ще покаже анализът на спасителните екипи за извършените действия до момента.

Претърсени са всички улеи и пътеки, по които карат фрирайдърите. Вчера със спасителите търсеха и следови кучета, но без резултат.

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 85 Спокойно можете да станете планински спасител и в сегашния момент, когато се чака падането на нова лавина в улея / който познава района, знае за какво говоря!/ - да дадете пример за това как се търси тялото на загинал човек под козирка от сняг и лед с тегло 1000+ тона!Успех в новото поприще!И да се обадите, ако след този героизъм Ви извадят жив от снега!

84

Анонимен

преди 1 година

До АнонименЛавината извършва такива движения,че може да смачка, начупи и убие човек и в първите секунди,но това не означава,че не трябва веднага да се хукне да се спасява човека и се огранизира спасяването Имахме случай,при който човек е живял 6 часа под снега,защото се е образувала камбана от въздух вътре в самата паднала лавина.А от четирима веднага открити 3 оживяха

83

Анонимен

преди 1 година

Телефона може да е изхвръкнал на стотици метри след удара от лавината. Трябва да сме реалисти - човека е загинал и отдавна отписан от спасителите. Не е и за съжаление, тъй като не се е погрижил за собствената си безопасност, а точно обратното - търсел е адреналина и създава проблеми за всички останали. Лошо е да го казвам, но е така. С природата шега не бива - играчка / плачка!