258

Анонимен

преди 3 години

До Учен 279 Защо да няма как да се спазват Зависи от акъла на хората Може и по-китайски , ама да не бъдем крайни какво му е трудното - влезе в магазин човек, излиза по най-бързия начин , на касата не се катери по другите хора , носи си маската , не ходи по заведения , особено дискотеки и нощни клубове , не събира вкъщи по 100 човека Това са все изпълними неща , които не изискват почти никаква жертва , от страна на хората

257

Учен

преди 3 години

До 281елементарна логика - хората ядат по-малко и отслабват, реалност - хората не отслабват, защо ли? Защото това, че на теория нещо работи, не значи че на практика ще работи и това е наблюдавано откакто съществуват хора. Като затвориш определени обекти единствената разлика е, че хората няма да се събират и заразяват в тези обекти, а в други, вместо да се събират и заразяват в кафенето, ще се събират и заразяват по къщите си, вместо в мола - на работа и т.н.

256

Учен

преди 3 години

До 279Не, това не е смислен аргумент. "Драстичното спадане на случаите" се случва след нещо от порядъка на 4-5 седмици, и без мерки този спад щеше да бъде факт и Флорида е най-убедителното доказателство за това, защото на практика линията на разпространение на инфекциите там и в другите щати е идентично, разликата е, че при тях подобни мерки няма, докато другите прилагат - локдауни, маски и т..н.

255

Анонимен

преди 3 години

До Учен 262 Елементарна логика - събират се много хора на едно място , разнасят вируса не се събират - не го разнасят

254

Учен

преди 3 години

Седите си на гъзарето.

253

Учен

преди 3 години

До 277Това е някакъв аргумент - съгласен съм, но и аргумент, че смисъл от мерките няма, защото те така или иначе няма да се спазват и няма как да се спазват. Всички диети работят на теория на 100%, на практика 95% от диетите не работят, защото няма как да се спазват. Едно е да изолираш страна като Нова Зеландия на другия край на света, където никой не ходи, друго е да се опитваш да изолираш страна в сърцето на Европа, където постоянно има движение и хора. Затова и маските също не рабоят наприме

252

varg

преди 3 години

Да ги затворим ние,не те нас!!!

251

Анонимен

преди 3 години

До УченЯ виж тогава Гърция, Китай, Тайван, Нова Зеландия, Сингапур? И виж смъртността там. Има голяма разлика между това, какви мерки има и какъв контрол има над тях. Всички споменати от теб райони имат проблем с контрола. Така, че там не можеш да твърдиш ичобщо, че доказваш нещо. В Чехия и Франция имаше масови протести иструпвания на хора. Французите ги вадеха от партита, с криещи се хора по огромни групи. Така, че за да твърдиш, че нещо е доказателсто трябва да не бъде формално.

250

Анонимен

преди 3 години

До Учен 264 Виж Великобритания , Испания , Австралия и други страни , където е имало драстичен спад на случаите , след като са се въвеждали ограничения Отделно пак опираме до това - кой и как спазва мерките Отделно някои държави се водят тотално затворени , а като се разрови човек , се оказва ,че карат по области , провинции - Франция , Италия Една Бразилия е пример за обратното - няма мерки = много заразени

249

Учен

преди 3 години

До 272Нека да ти кажа какво е доказателства - пример - мерките "спазяват животи" - твърдение, следователно очакваме, ако това твърдение е вярно, регионите с най-слаби мерки да имат най-висока смърност, а районите с най-строги мерки - най-ниска, реалност - Флорида - най-леки мерки в САЩ, смърност - 27 от 50 щата, Ню Йорк - едни от най-строгите мерки - резултат - 2-ри от 50 щата. Цитирал съм и реално "научно доказателство", ако толкова се интересуваш?

248

Учен

преди 3 години

Ще ви напердашам, ей.

247

Учен

преди 3 години

До 272Предоставих достатъчно данни - върни назад - първо - Чехия и Франция - не смекчиха мерките, имат 2-ра и 3-та вълна, второ - Флорида - 100% отворени - същата смърност като Калифорния - 100% затворени, 3-то - има публикувани научни изследвания по темата - пример изледване на Andrew Atkeson, Karen Kopecky & Tao Zha , които вече доказват, че няма връзка между мерките и резултатите от пандемията. Хайде сега чакам твоите доказателства?

246

Анонимен

преди 3 години

До УченТи дай, че не работят доказателства. 3 седмици след всяко затваряне болните намаляват. Вирусът се предава чрез хора, ако те не се събират не може да се разпространява. Ти какви доказателства искаш? Не си много учен учен. По-скоро си ми малко Алиса в страната на чудесата. Тук въпросът не е в това дали мерките работят - 100% работят, а дали хората е възможно да живеят месеци, години и пр по тоя начин, страхувайки се от вирус, който има много нисък леталитет.

245

Анонимен

преди 3 години

За да изчезне КОВИД, трябва да се затворят:- тези на снимката за 10 години минимум- телевизии, радио и редакции на електронни и хартиени новинарски издания.

244

Учен

преди 3 години

До 269Превод на твоя коментар "не съм достатъчно умен, за да знам какво е това доказателство, затова просто ще ти кажа, че е така като малко дете"

243

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 265Искаме тези, които говорят за "български модел" докато падат заразените, да мерят с еднакъв аршин и когато сме трети в света по починали и да поемат отговорност, вместо да си правят предизборна кампания на гърба на хората и тяхната смърт. Тоя ботокс на снимката е кандидат за депутат и в момента се намира в предизборна кампания.

242

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 250Шопите го разнасят през почивните дни прав си. Ама не тия шопи които ти се въртят в празната глава а твоите съселяни домъкнали се в София и прибира ки се по селата за Събота и Неделя.

241

Учен

преди 3 години

До 262Буахахахах - аз съм бил зубрач, абе *** аз ти предоставям конкретните факти, това да твърдиш, че мерките работят е "зубарническо", защото твърдиш нещо, което работи "само на теория", но като погледнеш доказателствата и анализираш реалния свят - не, не работи! Хайде като си толкова умен искам да ми предоставиш доказателствата си, знаеш ли какво е доказателство? Искам да го чуя. Тук един *** се опита вече да мисли и се видя, че не му се получи, хайде чакам твоя опит за мислене...

240

Флин

преди 3 години

До Д-р Коронис КаузаАбсолютно точно и обективно мнение! За съжаление много от колегите ти са на противоположни позиции.

239

Анонимен

преди 3 години

Стръмно нарастване на починалите от вируса - трети сме в светаkakvo iskate pove4e... az sam za Lockdown!