39

ЕнемаТАКОВАжювьотньо

преди 3 години

Преди кодификацията на македонския език македонската интелигенция официално използва българския език....БРЕЙ...тцъ...тцъ...змията си сменя кожата!!!!!Та значи преди КОДИФИКАЦИЯТА /1945г./ не е имало македонски език и местното население барабар с интелигенцията/воеводите от ВМРО/ са използвали МАТЕРНИЯ си език -т.е. БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!!!Ууу бре братя *** оти се срамите да се наречете ***-т.е.татари?!

38

ясно виждам

преди 3 години

Благодарение на такива типове, можем да си създадем представа канската омраза на "братския руски народ и неговия асимилационен подход".

37

о неразумни юроде ..

преди 3 години

Нещо пак ми намирисва на македонско шикалкавене ала приказки от Шехерезада....Те били македонци а *** говорили и пишели на литературен български език...МДАаАааа...много дълбокосмислено...напрафо ФИЛОСОФСКО...Нещо ми напомня за ония виц,че и Марадона е македонец ,понеже едната му баба се казвала МАРА ,а другата баба се казвала ДОНА...ЧИСТ МАКЕДОНЕЦ ЕЙ БОГУ....!

36

Щирлиц

преди 3 години

Демек македонците ги има от векове,но са използвали българската азбука и език така,както турците арабските букви и език.Много са хитри тези новобългари,ц,ц.

35

Пълен идиотизъм!!!

преди 3 години

То по тая логика понеже всички българи в България също говорят на български език следователно и те са македонци...Отваряш един документ на ВМРО, всички са написани на официалния български език...Отваряш документи на царство България и всички са написани на официалния български език...следователно всички българи са македонци...

34

Кой

преди 3 години

До Анонимен: Да, проблемът ми е в клавиатурата. Ще внимавам повече! Но твоят определно е в познанието на българския език, ако ти си този, написал КОМЕНТАР 39.

33

Кой

преди 3 години

До Анонимен: Ха-ха-ха! Тава е резултатът от неглижирането на проблема от страна на нашите управници и търсенето на национална легитимност от нашите тотално объркани от "Маедонистчната" пропаганда съседи.

32

Кой

преди 3 години

До Анонимен: Първо ти се научии да пиеш на литературен български език и след това коментирай!

31

Анонимен

преди 3 години

Ми знаели да пишат на български представете си!Е на къф език да пишат като са си българи.?Тия в Повардието съвсем психясаха.И до сега обществото не знаело.Боже ела си събери вересиите!Те заговориха на днешния македоносръбски едва от 70 години. Откакто им измислиха езика в Белград.

30

Кой

преди 3 години

До Тъга Но защо нашите управници пропуснаха толкова години да подпомогнат тези хора? Нима нямаха възможности да прокламират българския език и култура, та се стигна до издевателтва и горене на замето? Далеч съм от мисълта, че Македония е българска. Реалността е вече друга. Но защо допуснахме тази омраза?

29

Тъга

преди 3 години

Хората се страхуват да кажат че дедите им са били били българи и че са говорили на български. Този страх е в следствие на сръбските зверства и издевателства в цяла Македония и тези рани няма как да зарастнат лесно.

28

Кой

преди 3 години

Господин Георгиевски е прав. Наистина всички грамотни хора в Македония в миналото са писали на литературен български език, то се знае защо. Защо това е тайна? Някой трябва да обясни на нашите съседи. Сега реалността е друга. Нов измислен на база българския диалект и доста "сърбизиран" официален "македонски език", с който сме принудени да се соъбразяваме при договори между двете страни. Друг е въпросът защо австрийците не твърдят, че не говорят немски, а специфичен диалект и това не ги смущава.

27

Анонимен

преди 3 години

Българите останали да живеят в днешната РСМ са дълбоко малтретирани и облъчвани със сръбска пропаганда в продължение на почти 100 години! Има шанс за промяна, но нещата ще станат бавно и много трябва да се обяснява, а също така на хора като Любчо трябва да се оказва подкрепа!!!

26

Браво Любчо!

преди 3 години

Достоен и смел Македонски Българин е Любчо! Само така! С факти и доказателства срещу отровния комунистически македонизъм!

25

БРАВО НА ЛЮБЧО!

преди 3 години

Кой каквото ще да казва, ама Любчо Георгиевски е велик българин.Напомням на ония македонски българи, които са се отказали от българщината, че след смъртта те ще бъдат съдени за това не само от Господа, но и от собствените им деди и пра-деди, които са живеели в този свят като достойни българи... врачанин

24

Анонимен

преди 3 години

ПРОСТО ЗАЩОТО ТАКЪВ ЕЗИК ПРЕДИ 1945 г. НЕ Е ИМАЛОА те са голями дяволи. Ще си изфабрикуват антични надписи на македонски още от времето на Моисей, кога е написал Стария завет на чист съвременен македонски език.

23

Анонимен

преди 3 години

В света на интернет, когато световната информация е толкова лесно достъпна, да вярваш че само шепа хора ти казват истината, а всички други държави по света я изопачават нарочно си е чиста лудост. Всички историци по земното кълбо са се наговорили да лъжат бедните македонци.

22

Анонимен

преди 3 години

Абе не всички макета са толкава захлупени, че да вярват на сръбската пропаганда. Ама има и такива *** парчета, че само тояга ще ги оправи.

21

Сата НАТО

преди 3 години

Тоя малко по малко ще стигне до верният извод, че те са били българи.------Не е "тоя", а е г-н Георгиевски, който има смелостта да покаже вратата на американския посланик, когато същият се опитваше да се меси във вътрешните работи на Република Македония. А Люпчо Георгиевски тогава беше премиер.

20

анонимен

преди 3 години

Само тия със Стокхолмския синдром не поемат и не поемат! И тука дървените глави са ни много, ама там има и чугунени! Явно много са ги трепали е е++ли сърбите!