260

ПРОСВЕТЕН

преди 3 години

Поредните "държавни" "неадекватни" "послушковци" на "статуковото" разсъждават върху теми, които въобще не разбират, но когато "зашумят" парите и "зависимостите" излизат наяве!!! Жалка Държава със жалки институции!!! България от нормално функционираща Държава се превърна във "територия" благодарение на такива "неадекватници"!!!!Пълно е със "синекурни" длъжности и институции във моята Родина......

259

Анонимен

преди 3 години

До До 275Колта е "набутвация", ако си с 1200 лева заплата. Ако си със 7200, не толкова. Но защо има толкова коли? Ами мжео би, защото БДЖ е развносилно на ТЕРОР, да се пътува в него, междуградския транспорт е изцяло в мутренски ръце, услугата е често скъпи И нередовна, а на много места просто не е достъпна. Другото е, че в България имаме почти НУЛЕВО подпомагани за пътуващите хора, но бичим по 50% отгоре като данъци и акцизи на горива и транспортни услуги ...

258

Анонимен

преди 3 години

До До 277Трябвало да отидеш в Потругалия през 97-а отгава. Бяха на нивото, което ние бяхме 2002-а.

257

Анонимен

преди 3 години

Как може едни да гладуват, а други да има по 10 екзотични коли, 2 яхти и три имения?

256

До 277

преди 3 години

Не е важен само размерът на заплатите, а и покупателната им способност. Българските средни заплати са почти на нивото на португалските по покупателна способност и гонят гръцките. Това ако някой ми го беше казал през 1997г щях да го помисля за луд.

255

До 275

преди 3 години

Преди 15 години що нямаше толкова коли по пътищата?И то в градове,където населението значително е намаляло.Таралясник или не всяка кола си има големи разходи.Друг въпрос е,че новата кола е голяма набутвация.

254

Анонимен

преди 3 години

В Англия с новия бюджет увеличават заплатите на здравните работници с 1%. За опитна сестра това прави 3,5 паунда на седмица. Профсъюзите се готвят за стачка, искат 1,5%. И това на фона на повече от 10 години замразени заплати за държавния сектор. Много обичат да се оплакват българите, ама само в това са добри. Иначе да не бяха толкоз бедни.

253

До 272

преди 3 години

За ноември средната заплата е била 1402 лв.Няма как да падне,щото увеличиха заплатите на държавните служители от 1-и януари 2021г.Така че може да мине декемврийските нива и без премии.

252

До 271

преди 3 години

Уж били много бедни българите,пък по улиците не можеш да се разминеш от автомобили. Само задължителните плащания-данък,застраховки, винетки,ГТП са минимум 500 лн годишно.Плюс гориво, консумативи и ремонти. Изобщо не са толкова зле нещата,ако изключим пенсионерите. Не случайно и емиграцията в последните години намаля и емигрират основно *** заради високите социални помощи.

251

До 268

преди 3 години

Средната бутна заплата в България е 1468 лв.Това прави 1134 лв чисто. Има и много недекларирани доходи, така че на практика е поне 1200 лв чисто.

250

Анонимен

преди 3 години

Важен е не само размерът на заплатите, а и покупателната им способност. Щото едни неща могат да се придобият с 1000 евро в Лондон, други със същата сума в Ловеч.По покупателна способност българската средна заплата е 1610 долара, при 1760 долара за Португалия. На практика е повече в България, щото има голям сев сектор.Така че положението изобщо не е толкова зле,колкото го изкарват.

249

Анонимен

преди 3 години

А в Русия минималната заплата е 13 000 рубли - към 150 евро Руснаците се чудят , как може дори най-бедната страна в ЕС - България да има по висок стандарт от ''великата ,, Русия на джуджето Путин ...

248

Коко

преди 3 години

До Истукан400 евро не е средната заплата в България, а максималната заплата на ***. Затова сте толкова озлобени. Господарите от Москва ви плащат мизерно, но за друга работа сте твърде ***.

247

хах

преди 3 години

Не знам бавно или бързо, но се движим в посока затриване на държава и народ! та държава на практика вече и няма, народа все още тук-там прави опити да се съпротивлява, а останала част от същия се пръсна навън и няма изгледи да се връща изобщо! Така че копаем дъното, при това стабилно!

246

фен(бивш)

преди 3 години

Движим се със скоростта,на костенурка.Някои,от долукоментиращите,обвиняват журналистите,че каквото им кажат,това публикуват.И те семейства хранят.Ако ги уволнят,къде ще работят,сега са на топло,сухо работно място.Да не би да идат,да копат на къра.Наща е лесна,пускаш коментара,да им го начукам,мамка им,и так далее.Оригваш се,изпърдяваш,доволен,че си ги поставил на мястото им.

245

Анонимен

преди 3 години

По скоро европейците падат на нашето ниво.Казвай ви аз ,към който се лепнем ,му се таковата такованката

244

Истукан

преди 3 години

400 евро е средната заплата в България. Ако с това темпо се движим към европейските стандарти, то слаб две за управлението.

243

Iozeff

преди 3 години

С Буци начело,България няма никакви шансове зе по-добро бъдеще!Дано не ни изгонят от ЕС.

242

и пак до тебе

преди 3 години

До ТаксиджиевСилните европейски държави полееека се готвят да напуснат съюза, в който само дават. Тогава в него ще останем ние и румънците. Идеална гордост. Ама, кво ли ти говоря!

241

Анонимен

преди 3 години

Ако утре някоя друга коалиция (без ГЕРБ) поеме управлението на страната тези, които сега псуват и ругаят ГЕРБ ще псуват и ругаят по същия начин новите "господари" защото са *** бай ***. Това могат това правят. Псуване по ганювски му е майката. Дерзайте мухлювци.