14

Анонимен

преди 3 години

До дедо МедаркоПчеличката Мая нали ги подкрепи. Но с отровното трио освен импорт на медец да заформи от чужбина, за друго не става.

13

Анонимен

преди 3 години

До ??? Колега за съжаление вече 30 години държавата ни е на самотек във всичко. При пчелите висока смъртност, при народа също, но на тези които ги избираме или се самоизбират не им пука.Затова сме на това дередже.

12

???

преди 3 години

Колега ,за много неща може да си прав,но от моя гледна точка нещата изглеждат по друг начин.При мен смъртноста е 50% и тази ,и миналата година.При нас няма балкан,в равнина сме.Кошерите ми са в покрайнините на селото,захарен сироп давам само на отводките защото от плодника мед не точа и си имат достатъчно.По скоро проблемът идва от нерагламентираните пръскания,които вместо сутрин и вечер продължават целодневно и по цяла седмица без прекъсване.

11

Анонимен

преди 3 години

Уважаема госпожо Станка, не коментирайте теми, които не разбирате. Палете танка и успех в живота. Аман черен от кемафи.

10

Анонимен

преди 3 години

Пчеларство при бай Тодор - !. Безплатно проверка на пчелите от ветеринар 2.Безплатни лаболаторни изследвания за европейски, американски гнилец, отравяния и други заболявания 3.Държавата в лицето на РПК ти изкупува меда на сносна цена и ти дава с намаление захар за пчелите 4.Пчелни майки от научни институти и елитни стопанства на поносима цена 5.За опрашване на обощни култури АПК ти плаща по 10 лв / живкови пари/ на кошер за един месец. Сега нема нищо от това.

9

Анонимен

преди 3 години

Като знам , колко химии има в храната, съответно мислите ли , че захарта с която масово хранят пчелите е 100% захар, дали проблема не идва от там?

8

Анонимен

преди 3 години

Първо, повечето колеги си имат хранилки и наливат захарен сироп и после реват, че по 3.50 им изкопуват меда. За захар толкова колеги. Второ за смъртноста, е ми то не става да си слагате кошерите директно до плодните градини и да ревете, че пръскали, ми ще пръскат бе и те искат продукция, що не си ги качите кошерите в балкана на чист въздух, защото ще вадите по 20-30 кила от кошер, а така вадите по 50+ от кошер. Трето, добавките за пчелите дето ползвате не били бъзвредни, ама не е баш така и пос

7

Анонимен

преди 3 години

Миналата година искаха да изкупят меда на 3 лева/кг. Обирджии такива!

6

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 8 Защо трябва да съм регистриран пчелар с 10-20 кошера. Ще ти смъкнат от проверки и такси. А тези които имат по 200 - 500 - 1000 пчелни семейства как ги гледат или и те само за субсидиите и на кои хора са?

5

Анонимен

преди 3 години

Подкрепям пчеларите. Сутринта по БНТ една господжа от земеделското министерство мънкаше и се хвалаше само, без нищо конкретно за голямата смъртност на пчелите сега и никакви мерки.И пчелите в горите там където не се пръска сега ги няма в кошерите.Защо трябва да си само регистриран пчелар за да получаваш некакви подаяния.

4

Станка

преди 3 години

Комшията гледа над 100 кошера. Вади по 20 кила мед от всеки, освен това разрежда с глюкоза в съотношение 2 части мед - 1 глюкоза. 3 тона продава на сезон, за килограм иска 10 лв. Ето му ги 30 бона на година. Сладка работа е пчеларството и аз смятам да се фащам. Тея протестират за да си мислят хората че бачкат на загуба, а то си е чиста далавера.

3

дедо Медарко

преди 3 години

Докарайте и пчелите на протеста.

2

Анонимен

преди 3 години

Всичкият мед у нас се изкупува на едро от 3-4 големи фирми И всички са на бивши служители от държавна сигурност от преди 89 година Хванали са пазара , изкупуват на ниски цени от пчеларите и продават навън скъпо

1

Ахмед

преди 3 години

Заради тези алчни от МЗХГ, кой сектор е без проблеми. Убиха всичко малко и средно голямо за да се гушат шепа кулаци.