18

Анонимен

преди 3 години

На другият свят най-вероятно ще дава отчет и ще бъде наказан ,защо е пропилял времето си по катерене на байри!

17

Експерт

преди 3 години

Атанас е тръгнал да слиза от лагер 3 към базовия лагер. Тава е планината Каракорум с 2 осемхилядника К2 и Броуд пик. Той беше много отговорен човек със смели мечти.Светла му памет.

16

Анонимен

преди 3 години

С Проданов не беше така,тогава България следеше какво става с него на всяка крачка........Следваше и другарите и "овековечаваше" глупостите казани на селияндурски диалект от фараона вожд и учител Тошко български! :)))))))

15

тъй де

преди 3 години

Те такааа, нека и там да катери, та дано се накатери!

14

Анонимен

преди 3 години

Не мога да разбера защо в България този връх трябва да се нарича K-2,след като в Пакистан и Индия е известен с името Чогори!

13

до 21

преди 3 години

Летящи хора има само в холивуд момче.Ти нещо май...реалност и фантазия не ги разделяш.

12

Анонимен

преди 3 години

Мнозина отиват, но не всички се връщат. Или както е казано- Понякога ти изяждаш мечката, понякога мечката изяжда теб.

11

Анонимен

преди 3 години

Светът върви напред заради хората, на които са повтаряли, че нещо е трудно и невъзможно, но са си преследвали мечтите въпреки това. Душата е безсмъртна и Наско ще продължи да изкачва своите си нови върхове. Защото е от този рядък род хора - летящите хора, които не знаят предел.Съболезнования за родителите му!

10

Che

преди 3 години

Да де, ама те оставят буквално всичко - я се сететв за. Боян, който си остави и гпс-а, за да може да катери максимално лек, та тия 100гр камъни мился че се умножават и стават доста човече. А и не се знае колко точно е взел. Btw кой знае тези въжета кой ги слага?

9

Пасквил Халтурев

преди 3 години

Вижте,99,99% от хората на територията нито са знаели,нито ги интересува този човек.Каква България ,кво е загубила не ви знам измислиците.С Проданов не беше така,тогава България следеше какво става с него на всяка крачка.Този господин,нито го знаем,нито го мислим нито ни интересува.Това е трагедия за близките безспорно,но за България е без значение..а изключая ОНЯ дето е на всяко гърне мерудия.Всеки сега е свободен да си практикува всякакви хобита и лудости,но ние не сме кошчета за трагедии.

8

Анонимен

преди 3 години

К2 не е един от най-сериозните върхове, а най-трудният за изкачване в света особено зимата.........Щом е най-трудния не го ли прави най-сериозния?! Усещаш ли се?:)))))

7

До пияница мистик

преди 3 години

И какво да го възхваляват ли-човекът завоалирано си казва,че Скатов не е бил подготвен за такива изкачвания. Всеки човек трябва да си знае възможностите.Аз няма да тръгна да бягам маратон,щото нито имам подготовка, нито пък физически възможности за това. И ако някой ми го каже,не е обида, а реалност.

6

Che

преди 3 години

По Слави го гледах, искаше да му донесе камък от К2! Нали трябва да са леки като катерят/спускат, как да му носи камъни? Ами ако е заради тия камъни?? Лека му пръст! Изглежда готин човек!

5

Анонимен

преди 3 години

Светът ли щеше да свърши ако не изкачи този връх.Същевременно е буквално самоубийство да се катерят върхове от хора без физически и технически възможности за това.И те не те постигат само с тренировки.Същото е някой ако ще и по 15 часа на ден да тренира,пак няма на е сред първите в бягането.

4

пияница мистик

преди 3 години

Не знам тоя какъв приятел му е бил на загиналия, ама общият тон на статията е, че сякаш го упреква в некадърност

3

Алф

преди 3 години

Това е като лова *** но упорити хора без работа си губят времето и накрая се самоубиват

2

пияница мистик

преди 3 години

"Доц. Стоев е директор на филиала към Института за космически изследвания в Стара Загора"===Уау! Някой знае ли с какво точно се занимават в този Институт?

1

XX

преди 3 години

Бог да го прости човека, но мисля,че семейството е най-важно.