38

Анонимен

преди 3 години

Я хвърлете сите живи и умрели български комунисти там! :)))))))))))

37

бай Христо

преди 3 години

Само за сведение на журналята.Петър Панайотов е жив и здрав,само дето са му отрязали пръстите на краката след Анапурна ,защото е ходил да търси двамата си колеги.Последно време даже се занимаваше и с парапланеризъм.Та такива ми ти работи.

36

Анонимен

преди 3 години

Хахаха Отдавна в България алпинизъм - няма. Последните мохикани са Николай Петков и Дойчин Боянов.--------------------------------------------------------------Вярно ли е че тези мохикани оставиха на произвола на съдбата изнемогващия Христо Христов под Еверест през 2004 г ? Особено първият,асът,изкачил върха през 1984 , дето уж щял да прави безкислородно изкачване, ама взел със себе си 2 бутилки кислород. После на 2 пъти минал покрай Христо и не му дал поне мъничко, не се опитал да му помогне?

35

Анонимен

преди 3 години

А можеха да станат журналисти, като автора на статията с липса на елементарни познания по география и неспособен да напише пет имена без да ги обърка, но живи... Ама то пък един живот - толкова да ненавиждаш работата си, че да не ти пука колко си некадърен.

34

За тия...

преди 3 години

Всички най-високи върхове са изкечени и ако е имало някакъв научен и практически смисъл ...то това е постигнато. Въобще не съжалявам инфантили,начесващи си егото,но пък завърсяващи с боклуце планините. В Хималаите вече са натрупани стотици тонове *** донесени от *** от цял свят. За тия шашавели трабват строги правила да си чистят *** и да не товарят финансово държавите си.

33

в Пирин

преди 3 години

Загинилите над Банско са много повече.

32

Абе тия нещо?

преди 3 години

45к долара за експедиция до Еверест за 2026та даже има и обява... С тези пари могат да помагат на болни деца и хора. Безмозъчни търсачи на адреналин..

31

Анонимен

преди 3 години

Какво общо има к2 с хималаите нямам никаква идея

30

Аналитик+

преди 3 години

Пълно с простовати български разсъждения. Гледайте Лавина, по Блага Димитрова и ще раберете защо го правят (знам, че романи не четете). Ако не друго, то поне помислете Вие какво и къде зяпате всеки ден, и се опитайте да си представите той какво е виждал там от висините. Сега започвате ли да схващате защо го е правил?Прочети още на: https://dnes.bg/top-***/2021/02/05/vyjeto-na-atanas-skatov-se-e-skysalo-pri-slizane-ot-k2-bylgarinyt-e-izcheznal.479051

29

Анонимен

преди 3 години

А ПРЕГРЪДКАТА НА ЦЕНТРАЛНИТЕ ГРОБИЩА ВЕЧЕН ДОМ ЗА ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ

28

ГосТ

преди 3 години

Ами Скатов беше именно природозащитник, Боян Петров -също. Образовани хора.

27

ГосТ

преди 3 години

Чудя се повечето коментари могат ли да се вземат за представителна извадка...за съжаление...най вероятно...социолози има ли ? Понеже гледам некъв невробиолог има. Хахаха Отдавна в България алпинизъм - няма. Последните мохикани са Николай Петков и Дойчин Боянов. Не се тревожете, населението е почти хомогенно. Простолюдие.

26

Анонимен

преди 3 години

Защо хни занимавате с тфа ? Иизобщо не ми дреми

25

Диванче

преди 3 години

Като чета коментарите виждам, че имало и разумни и практични хора в тази държава, значи все още има надежда за България.

24

Бръм

преди 3 години

Да изхарчиш луди пари, с ясното съзнание, че вероятността да умреш е много голяма, та това си е чиста диагноза....С тези пари можеше да обиколи толкова красиви места, да се радва на слънце и екзотична природа, да опознае нови култури, но човекът решил, че трябва да пишат за него...Омръзна ми да пишат за фалшиви герои с диагнози, децата ни да учат за поетеси и поети самоубийци-фаталисти...Нито е герой, нито е талант този, който с нищо не допринася за благото на обществото.

23

пияница мистик

преди 3 години

Не знам какво точно ги привлича тези хора, за да тръгнеш към някаква ледена планина и в студ и виелици да я катериш. И отгоре на всичко да платиш луди пари за екипировка, водачи и за път до Каракорум. Аз като виден хедонист примерно намирам за много по-голяма и приятна тръпка да седна пред пращящата камина, да си отворя бутилка хубаво червено вино и да си викна някоя прекрасна и млада ВИП ескорт за цяла нощ :) И ще ми излезе и в пъти по-евтино и ще ми е много по-приятно :)))

22

Анонимен

преди 3 години

Ама то сегашният случай е на К2 и той изобщо не е в Хималаите! Ако искате да пишете за всеки загинал в планина може да пишете и за тези по нашите планини. Разликата е, че тези си знаят риска, сами са си го поели. Не виждам защо медии и роднини държат да го натрапват на останалите хора.

21

До 14

преди 3 години

Каракорум е част от Хималаите, пpocтичък си ти, че и със самочувствие!!

20

Анонимен

преди 3 години

Всъщност, със Скатов стават 11.

19

не разбрал

преди 3 години

Кой го би този по ушите да запъва по баирите?!