121

като

преди 4 месеца

мине торнадо остават само СТРОЕНИТЕ сгради а бараките са изчезнали-,,много разбират тия американци бе,, от тях акъл -НЕ

120

Анонимен

преди 4 месеца

До АнонименИсключително зле са Щатите, разпадат се, а ние къртим мифки! Мильони Американци чакат за българска виза, да могат да емигрират насам!

119

Анонимен

преди 5 месеца

Добре, че поне спряхте да приказвате, как Телса фалирала и никой не карал Телса ...

118

Анонимен

преди 5 месеца

"Аз по скоро бих повярвал че ще има българска космическа програма преди нещо такова да се случи, и като гледам изработката на "ракетата" по разни снимки там с набръчканата ламарина в стил покривна система на римската махала... може и по-добре да се представим"@който там го написа това.Напълно си прав. Щото другите коментиращи очакват чудеса от сбирщайна от щати, където масовото жилищно строителство се извършва с дърво колкото за подпорни греди, а останалото е лепени трици, картон и стиропор.

117

Анонимен

преди 5 месеца

До Ало АлоЗащото в момента се учерня образа на Мъск. Просто много хора не са готови за ел. колите. След 5-10 години, ще бръкне прекалено дълбоко в джоба на доста неприятни хора. А и виж - С 15-20 кв/ч зареждаш за 100 км пробег. Сложи го на нощна тарифа, за всекидневните си нужди и направи сметката, колко ще излиза. По 2.6-2.9 в зависимост от това, къде живееш.

116

напиняч

преди 5 месеца

"Защо напиняме към един ЧУЖД,напълно НЕПОДХОДЯЩ за живот"Ако не съзнаваш пълната и налудничава глупост стояща зад тези думи, то блазе ти. Честно ти го казвам. Много са като тебе и иронията седи там че проблемите на това "идеална за живеене жилище" идват от именно твоя род.Сега ще ти кажа важното: ти ще мизерстваш винаги. А хора ще отидат на Марс със или без твоят не струваща и пукната пара благоволия, че даже може и да живеят по добре там отколкото ти тук. Странно нещо е живота.

115

Анонимен

преди 5 месеца

До ПроСоТоТака е. ПРав си. Днес изтреляха само 50 сателита с ракети, котио се приземяват сами.

114

Анонимен

преди 5 месеца

До ПроСоТоЪм .... мисля, че си пропъснал същината на проблема и говориш, без да разбираш, което те кара да звучиш като ... пъъъъъъълен ***.

113

ПроСоТо

преди 5 месеца

До Ало АлоУважаеми,изстрелването на спътници на орбити от няколкостотин километра си е РУТИННА дейност отдавна!Не го е направил само тоя,който не е пожелал!..Тук става въпрос за ЕВЕНТУАЛНА "мисирия" до Марс!!!!!!..Нещата са много,много различни!..Впрочем ,какво ще търси поредния "Нийл Армстронг" на Червената планета,НЕ Е ЯСНО!..Или с други думи:-Защо напиняме към един ЧУЖД,напълно НЕПОДХОДЯЩ за живот на нашия Вид свят,като си имаме ИДЕАЛНОТО жилище-Земята?това е важно!

112

Ало Ало

преди 5 месеца

Днес Спейс Екс изтреля поредния "Фалкон" с голамо количество спътници. Но защо тъпаните, където се скъсаха да плюят вчера мъчат. А и "Днес" нищо не пише ? Що така бе редакцията ?

111

Анонимен

преди 5 месеца

Затова никой от коментиращите тук не работи за Мъск. Всяка машина има много детайли и редове код, които трябва да сработят заедно. Затова са тестовете - да се изчистят проблемите. Може много кораби да се палят, но не знаете колко много неща са решени от предния запален кораб. И може много "успешни" стартове да има, и пак да не могат да настроят оптимално режимите на работа за едногодишен полет. "Човек вижда това, което знае." Какво ли ще коментирате, ако наблюдавате хирург? На Мъск не му пука...

110

Анонимен

преди 5 месеца

Ами че той Мат Деймън откога отиде на Марс, посади картофи, и се върна.

109

Анонимен

преди 5 месеца

До ПроСоТо"Влакът може да тръгне и дори да спре ама друг път."- Просотата Дама

108

Анонимен

преди 5 месеца

Как тебе такое, Илон Маск :)

107

ПроСоТо

преди 5 месеца

е какво?..-За шест минути и ..там секундите,гениалното "изобретение" на америчкия "Корейко" ,ще стигне до Марс и ще достави живи и здрави астронавтите...опита е "успешен".....Не искам да изпадам в положението на дамата,която наблюдавала първото пускане на локомотива на..Стивънсън май беше,с думите:-"Няма да тръгне!"А като тръгнал ,тя се провикнала:-"Няма да спре!"..НО:-Така наречения "Полет до Марс с екипаж" НЕ Е ЛЪЖИЦА за устата на човечеството!..НЕ ПОНЕ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 100 години!

106

Капитан Пикард

преди 5 месеца

За Марс няма консенсус. НАСА поднови работата по ядрените двигатели и реактори, а отделно Мъск гърми някакви ракети в Тексас. Няма синхрон.За Луната обаче има, ако Байдън на дръпне шалтера. Меморандумите с международните партньори са подписани, модули от лунната орбитална станция вече се изграждат, работата по спускателните апарати напредва, а трите ракети, които ще участват (SLS, Ню Глен и Вулкан-Кентавър) се очаква да направят дебютните си полети до една година. Няма връщане.... надявам се.

105

Капитан Пикард

преди 5 месеца

Същото важи и за Луната и подновените амбиции да се ходи там и да бъде установен постоянен пост. Това също е стара идея, убита преди половин век. Общо взето, в момента виждаме активност и амбиции в космоса, невиждани от половин век. Не говоря само за SpaceX, а и за други частни компании и национални космически програми.

104

Капитан Пикард

преди 5 месеца

До АнонименНикоя космическа сила не се е опитвала да стигне Марс. По времето на космическата надпревара, състояла се горе-долу 1955-1975, е имало идея да се ходи на Марс през 80те. НАСА са развивали ядрени двигатели по програмата NERVA и са били близо до монтирането им на много по-мощни ракети от Saturn V. Никсън дърпа шалтера на всичко. След това е имало само празни приказки и Power Point презентации. Сега продължаваме от там, където са спрели преди 50 години.

103

Анонимен

преди 5 месеца

Половин век вече световните сили се мъчат да стигнат Марс и все не става. Кой ненормалник вярва на някакво си новобогаташче, че въобще може и да припари там? Вие наясно ли сте каква е трудността на въздушно космическите технологии?Аз по скоро бих повярвал че ще има българска космическа програма преди нещо такова да се случи, и като гледам изработката на "ракетата" по разни снимки там с набръчканата ламарина в стил покривна система на римската махала... може и по-добре да се представим.

102

Анонимен

преди 5 месеца

по филмите дават само успехи...с космоса и звездни и извън звезни работи