51

Анонимен

преди 3 години

Имате демокрация и пазарна икономика.Полша е Католическа държава - фундаменталистка и радикалистка държава.

50

До 83

преди 3 години

Знам отлично какво е хомофобия и анти хомофобия!На пръв поглед няма прилика между двата протеста-за защита на абортите и защита на хомосексуалните.Но в същността си имат много общо - отстояване на правата, характерни за развитото гражданско общество. Такива масови протести,в които при това жените се бият с полицаите, у нас са невъзможни. В БГ сме още на ниво, където майки с деца в инвалидни колички 'протестират' МИРНО за ЗАКОННОТО ИМ ПРАВО НА ЖИВОТ под наслов С-мата ни убива. Got it?!

49

Анонимен

преди 3 години

Щом може да си отваря краката значи може да си гледа и децата

48

ГосТ

преди 3 години

А, държавата да го гледа детето с увреждания ? А защо не църквата ? М ? Щото държавата гледа и църквата, която е доста увредена, също така.

47

ГосТ

преди 3 години

Всъщност, личен избор може да бъде кастрацията. Това е окей и според мен, дори трябва да бъде поощрявано с някакви приемливи кинти. Много жени за парцалки и почивчици биха се кастрирали според мен. И по добре. Хахахаха

46

ГосТ

преди 3 години

Ами нали това пишем, че при увреждане на плода или опасност за майката би трябвало бременността да се прекъсне. В другите случаи, освен при криминални обстоятелства, би трябвало да има не само забрана, но и строги наказания. Човек не се размножава с партеногенеза и мъжа има също толкова права и задължения, колкото жената. Жената получава майчинство и единственият и личен избор е този, да забременее или не. Оттам нататък, след забременяване няма абсолютно нищо лично.

45

Анонимен

преди 3 години

До АнонименХомофобия означава фобия/омраза към хомосексуалните, така че протест срещу хомофобията означа протест в защита на хомосексуалните. Та за какво са били протестите в Полша?

44

Анонимен

преди 3 години

Полша е с години напред като манталитет и стандарт от България. Те още по време на СССР бяха считани за западна държава по същество. Миналото лято имаха масови анти хомофобски протести в защита на обществото на обратните, след като държавата, в лицето на новия премиер Дуда, беше обявил 'Lgbt free' зони. Такива протести срещу хомофобите у нас са невъзможни, просто защото по същество нашето общество е хомофобско и с десетилетия изостанало в развитието си!

43

ГосТ

преди 3 години

Жената получава от мъжа две години майчинство, а единственият личен избор, който може да направи жената е да забременее или не. Просто е.

42

Клара

преди 3 години

До Ами до КлараЪм, ами сигурно защото логиката далеч не е същата. В единя случай жената е взела решение да износи плода и да го роди, плодът вече е дете с ДНК от двамата родители и съответно и двамата носят последващата отговорност да го осгигурят, отгледат и възпитат. В другия случай жената взема решение да не износи плода. Тялото си е лично нейно и в крайна сметка тя ще носи последствията от решенията си физически, не мъжа.

41

ГосТ

преди 3 години

Както беше казал един депутат от японския парламент, жените които не раждат са в тежест на обществото, защото след това другите трябва да се грижат за тях, а не потомството им. Хахахахаха Скочиха отгоре му, то по същество е прав човека.

40

Клара

преди 3 години

До ГосТМа защо затвор, по-добре разстрел направо! Като не ще да ражда, за какво изобщо живее тая!?Отговорността все някак ще я споделим, ама тялото? И то ли е общо?

39

Анонимен

преди 3 години

Демокрацията се оказва голям изрoд, Всички говорят за нея а никой не я вижда. Ще си спомнят комунизма.

38

ГосТ

преди 3 години

А като бъде хваната жената, след като направи аборт и тикната в затвора? Дали пък няма да се замисли следващия път? М ? Освен това, отговорността трябва да бъде споделена. Човека не се размножава с партеногенеза, въпреки че на много индивиди нервната дейност не се различава много от тази на организмите, които го правят.

37

Родолюбец

преди 3 години

Браво Polska,така се увеличава народа!Женорята като се дундуркат им е хубаво ,ама като се пръкне малко човече ,да го изхвърлим в канала!?Мюсюлманките как раждат?Тези ги мързи,стига права,без задължения!!!!

36

Клара

преди 3 години

Ако една жена иска да направи аборт няма закон, който да я спре. С това малоумие в Полша просто пазарът на черно ще процъфти, ходенията до чужбина за аборти ще зачестят и домовете за деца с увреждания ще се препълнят.Дали една жена ще роди или не, е изцяло нейно решение. Колкото и да не им се иска на някои това е положението- мъжът няма думата тук.

35

Анонимен

преди 3 години

Ясно - полякините искат безразборни сексуални отношения и държавата да не им търси отговорност за забременяването и отказа им да родят!Вие видяхте ли в новините разветите знамена на активистки на LGBT на този митинг,??? Всичко е ясно, от кого се движат протестите. Факт е, че абортът е заклеймен от църквата като убийство, т.е грях. А доколкото ми е известно, LGBT (гейове и травестити) не са особено набожни......

34

Ужас бг

преди 3 години

В България има нужда от такъв закон, защото сме на първо място по аборти в света, 6 милиона аборта за 50 години, затова се топим като нация!

33

До 66

преди 3 години

На 30 Тата година се водят преговори за нови 10 така че ...... 2 мн кеф 30-40 години да храниш дете и майка

32

До 64

преди 3 години

При нас тази грешка може да ти коства 30 години издръжка :D