94

Stamen

преди 3 години

Интересно, че нищо не се споменава за Кори Тен Буум. Нейната история е впечатляваща. Но най-впечатляващото е начина, по който е простила на един от най-жестоките си мъчители, години след като по чудо е оцеляла от Равенсбрюк.

93

Анонимен

преди 3 години

До ЧебурашкаИ откъде ги извади тези 250 000? Във всички източници (и западни!) цифрата варира от 120 до 130 хиляди! На фона на армия от около 5 000 000 колко процента са? Или давай да се надуваме... Немците от Поволжието масово са се готвили да преминат на немска страна и никой управляващ няма да допусне такова нещо в близкия тил на фронта. Американците как вкараха в концлагери всички японци на тяхна територия, въпреки че там фронт нямаше? Но какво да се говори с някой, който си знае само...

92

Totenkopf

преди 3 години

Малоуумен текст и лош превод, както винаги от ***

91

Концлагер 21-ви век

преди 3 години

И в лагера за изтезания в Перник има жени, явно повечето работят за МВР, ДАНС и митниците!

90

българин

преди 3 години

До: ЧебурашкаТака е.

89

българин

преди 3 години

До: ЧебурашкаЕ да, ама русофилите това не ни го казват, или не го знаят, или нарочно мълчат щото не им харесва. Между другото, ако се разтърсиш из Уикипедия на руски, оказва се че в Русия има най-много русофоби. А русофилите са по цял свят - дори любителите на руската класическа литература са огромен брой.Тъй че проблемът с русофобията според мен си е чисто вътрешен руски въпрос и не е редно да ни занимават нас, българите (които не сме руснаци) с техните проблеми.Така мисля поне.

88

българин

преди 3 години

Относно руските немци - Русия е толкова населена с немци (и други говорещи от германската група езици като шведи), че и до ден днешен е пълна с руснаци носещи германски фамилни имена!Например заместник председателят на РАО "Газпром" Алексей Милер е от руските германци. Екатерина Велика също е била германска принцеса - тя въвежда коледното дърво (Tannenbaum), елхата в руския бит и култура.

87

пияница мистик

преди 3 години

*** (чyгyненитe комунистически тиkви)

86

българин

преди 3 години

До: номер 89 (ЧЪРЧИЛ)Чърчил не е пример за най-добрия английски джентълмен.За твое сведение, от началото преди войната той е бил фен на Бенито Мусолини.От старата генерация, колониалист, който е гледал на Англия като на световна империя.Това го даваха по "телевизионните канали". Също така даваха и за бомбардировките над Дрезден. Така че не изкривявай фактите - докато англичани и американци си признават какво са вършили, нито Сталин, нито Путин някога са признавали своите престъпления!

85

Анонимен

преди 3 години

До: 92, "АМЕРИКАНСКИ САДИСТИ"Хайде като говорим за концлагери и за садисти да споменаваме всички, а?Някак изкуствено изглеждат коментари като твоя "Американците така, американците онака..." - Само американците са ти лошите, други няма? Освен германските нацисти, разбира се?Виж какво, огромната разлика се състои в това, че американците си признават когато са "сгазили лука", докато руснаците не си признават никога!Един Горбачов се опита, като им забрани и водката, и те го отстраниха!

84

АМЕРИКАНСКИ САДИСТИ

преди 3 години

пък са се учили от колегите от ГЕСТАПО. Разпити с "пристрастие" , мъчения и убиства. Австралийските спецчасти в Афганистан се посвещавали в "другарство" като първо застрелят някой местен. Когато това изплува наяве няколко души в Австралия се самоубиха

83

Анонимен

преди 3 години

До: 87Нацистите в Германия при Хитлер са се учили от най-добрите: От Сталин и съветското НКВД. При окупацията на Полша са провели съвместен военен парад на Вермахта и РККА, а пък служители на ГЕСТАПО са провели семинари със съветските си другари от НКВД, които са ги учили как да разпитват арестувани, а колегите им от SS са се учили как да управляват концлагери.После става както се казва "с техните камъни по техните глави" - есесовците прилагат наученото от руснаците върху руснаците!

82

НЕ БЕ КАЛЕКОТО

преди 3 години

я вземи питай близките на избитите деца от роднините на "демократа" в ЕВРОПАРЛАМЕНТА с прякор САШКО ПЕШКИРА

81

ЧЪРЧИЛ

преди 3 години

е бил готов да нареди изполването на отровен газ при немска инвазия на острова. Дал е сътветните нареждания тайно да подготвят снарядите с газ. Това и немците не посмяха да сторят през войната. Но историческите канали по ТВ дават англосаксонската трактовка на историята. РУДОЛФ ХЕС така и изгни в затвора в АНГЛИЯ , накрая не се разбра сам ли умря, или го самоубиха за да не изплуват мръсните тайни на англичаните, готови за сговор с ХИТЛЕР

80

Калеко Алеко

преди 3 години

Ами имало е чудовища сред нацистите, но съвременните им наследниците, са се поучили от грешките и сега Германия е една от най-толерантните държави в света, което дава повод за нашенските "антифашисти" да лаят по Меркел за либералната и политика към чужденците. За разлика от Германия една друга нация така и не се извини на човечеството за комунизЪма, който натресе на част от човечеството и който беляза живота на милиони хора, нито за Гулаг и неговите аналози у нас в Белене, Ловеч и Скравена .....

79

Анонимен

преди 3 години

До Чебурашка 80А ти, ....., знаеш ли какви кланета са правели кримските татари по време на немската окупация с немско разрешение и подкрепа? Вземи се поограмоти малко преди да плюеш наляво и надясно! Известна ли ти е дейността на т.нар. "кавказки легион" на СС? ...Все ще се намери някой илитерат да раздава присъди и мнения...(многоточието в обръщението е за да не ме изтрият!)

78

българин

преди 3 години

До: номер 84А аз пък да ти кажа, че майката, бабата и прабабата на министър председателката на Естония са били депортирани в Сибир по време на сталинските репресии от Втората Световна Война!Как да обича Русия тази жена ми кажи???!!!

77

българин

преди 3 години

До: номер 81Но българинът като тебе казва: "Ти на мене акъл не ми давай, пари ми дай!"Еми, акълът се заплаща, а пари никой няма да ти даде ей така на...

76

Demonaz

преди 3 години

Кажете и малко за изнасилванията и бомбардирането в Дрезден. За концглагерите на японци в Америка? Ама няма нали победителите не го съдят.

75

българин

преди 3 години

До: номер 81Ми те комунистите ме наричат "комунист", защо невежите да не ме наричат "невеж"?В околностите на град Ниш, Сърбия, има минерални бани от естествен минерален извор, водата на който също е радиоактивна - съдържа радон. Хората, които ходят там да се къпят трябва да са умрели?На английски "Ядрено-магнитен резонанс" му казват "Magnetic resonance imaging", където отсъства думичката "ядрен" - за да не си мислят зaдpъcтeнитe американци че има радиация.