67

До 61

преди 3 години

Ти знаеш история, колкото аз космонавтика !

66

До Бунгар/66

преди 3 години

Глпако, на този свят всички са дошли от Бог знае къде !

65

Ganjo

преди 3 години

До 60Който ламти за всичко,накрая получава нищо.Били сме сила на Балканите и сме се взели много на сериозно,за което естествено сме си платили с хиляди ненужни жертви.За това сме си виновни ние.Докато сме спасявали байряци,другите са завладявали територии.

64

До 60

преди 3 години

Какво сме проиграли, каква левашка игра. Не знаеш ли, че през 1912 г. докато българите воюват на изток срещу Турция, от запад сърби и гърци навлизат във Вардарска Македония и Беломорска Тракия и ги завземат, като нарушават предварителните договорки. Най-голямата тежест на Балканската война са я изнесли българите, а след това са загубили територии заради коварството на съседите си. Толкова подло са ни изиграли, че... За това има стотици документи, не може да се скрие.

63

Бунгар

преди 3 години

Хем сме дошли от Бог знае къде и сме се натрапили на Балканите,хем всичкото не само българско,ами чак и исконно. Пердета патриоти не виждащи по далеч от носа си бол в България.Няма лошо да лъжем себе си колкото си искаме,но защо искаме и всички други народи да ни вярват.Всеки може да бъде заблуден колкото си иска,но неможе да го иска това и от другите.

62

нито крачка назад

преди 3 години

Нито крачка назад от истината за Българската история!!!Стига национално предателство от страна на българските историци и политици!!!

61

Стоил

преди 3 години

След 1913 г. територията на днешна Северна Македония влиза в състава на държавата Кралство на сърби, хървати и словенци. В името на Кралството не се споменава за македонци, те са наричани южни сърби. Та вместо да ни благодарят, че през 1944-1945 г. точно българите са им извоювали името македонци с цел да се разграничат от сърбите, сега те, "македонците", застават срещу нас. По-добре да бяхме позволили на Тито да ги претопи, сега нямаше да имаме проблеми с претенциите им към нашия Пирински район.

60

баси кеффа

преди 3 години

По времето на Вт.св.война са се намерили бълг.историци,които са ДОКАЗВАЛИ,че българи и японци са един народ!

59

До 61

преди 3 години

От Сърбия и Гърция, на които Великите сили все дават исконно български територии, за да ни орежат и да не сме силна България.

58

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен до 53от кого си я връщате?от турците?нещо не разбирам...а иначе да вярно българите влизат в македония едва когато германците са разчистили терена така да се каже и вие влизате на готово...въобще вие българите в истоирчески план сте едни големи готованковци и затова сте били бити по всички фронтове...въпреки "големите ви победи"според вашите историци!

57

Анонимен

преди 3 години

Българите сами са проиграли всичко, което може да се проиграе. Трябва да сме благодарни, че след такава левашка игра и толкова ни е останало.

56

Анонимен до 53

преди 3 години

Ние си ВРЪЩАМЕ Македония, не я получаваме.

55

Анонимен

преди 3 години

До Питанеами защото там живеят македонци а не българи...!затова спорът гърция македония беше за името,а не за индентичността и езика.

54

Анонимен

преди 3 години

До До 54да знам,че историята е сложна наука и тя излиза от рамките на националистическия прочит на отделните държави...също така знам,че историята не е за всеки.в този смисъл рано или късно българия ще започне подобен спор и със съседна турция.не знам тогава дали ще има някакви истоирчески комисии изобщо и в какъв формат ще бъдат...

53

Питане

преди 3 години

Защо за егейска македония никаде дума не се споменава? Пред гърците мълчим, тук показваме зъби.Срам!

52

До 54

преди 3 години

Само един въпрос знаеш ли нещо за историята? Боя се, че не! Но ти ми кажи, поне да видя дали си вярваш!

51

Анонимен

преди 3 години

До До 52явно ти много неща не знаеш...в момента съм забелязал,че българия трие цели периоди от собствената си история,за да "докаже"как винаги македония е била българска.имало ли е фашизъм-не!имало ли е комунизъм-не,това е срамна част от българската история.след време нищо чудно като се разпадне ес,българските историци да твърдят,че българия никога не е била част от ес...факт.като казвам получила нямам предвид да я получиш македония за няколко години а за винаги...

50

До 52

преди 3 години

Значи това което казваш явно само ти си го твърдиш! Което е нормално за такива като тебе! Но инак БГ политиката си е насочена каъм македония! И не знам дали знаеш, явно не! Ни получаваме македония по времето на хитлер! *** това за теб е просто история и не е нужно да я знаеш! Мдам капиш! А и ти знаеш ли за кои "вие" говориш, щото виждам, че мнооого неща не знаеш! Та ...

49

Анонимен

преди 3 години

До .!.чакай,чакай досега сърбите ви бяха виновни сега македонците са ви виновни,че българия е загубила добруджа,беломорието и т.н.хайде по-сериозно.българия не е загубила македония,тя просто не я е получила...правиш ли разлика?не можеш да загубиш нещо,което никога не ти е принадлежало...капиши!хайде първо си формулирайте тезите и тогава правете изявления,че иначе ставате смешни и вие и всички български граждани.

48

.!.

преди 3 години

Значи много ме е яд! Пак с тия се занимаваме! Понеже бг политиците от 1890г всичките софиянци с потекло от охрид и са искали да се видят на бял кон в селата си, та заради тях губим и добруджа и беломеркса тракия и странджа сакар, че даже губим и Димитров град в сърбия! Се зарад тия "македонци" И сега пак с тях се занимаваме! Ай сиктри вече! Или да се премести столицата някъде във Велико Търново, че да се спре с това БЕЗОБРАЗИЕ!!!!! Бах го!!!!