Снимка: БГНЕС

Представители на Смесената българо-македонска историческа комисия се договориха за текстовете на протоколите от предишни заседания на Комисията, предаде БГНЕС.

Още по темата

"Постигнахме съгласие за подписването на протоколите от 9-та среща. Започнахме работа и по протокола от 10-та среща, там има доста спорни моменти. Някои неща изчистихме, но все още има работа по този протокол", заяви проф. Ангел Димитров, съпредседател на Комисията от българска страна.

Разговорите се проведоха онлайн, носеха технически характер и не се обсъждаха исторически въпроси по същество. В тях взеха участие по трима представители от българска и македонска страна.

12-та среща на Смесената българо-македонска комисия ще бъде в края на февруари. Тя е насрочена за последния четвъртък и петък на месеца.

"Ако позволяват условията от здравна гледна точка, срещата може да се проведе в София. Ако не позволяват условията, ще бъде онлайн", добави проф. Димитров.

Коментари Напиши коментар

91

До Бунгар

преди 1 месец

Нашите историци говорят неща, за които имат доказателства, значи не са нито лъжци, нито манипулатори, а просто ти си решил да ги наричаш така, което пък е чиста клевета ! Ето това е истината - не нечия, а просто такава , каквато е !

90

До Бунгар

преди 1 месец

Те упълномощиха ли те да говориш от тяхно име ? И колко голяма е тази ''част'' ?

89

Бунгар

преди 1 месец

Говоря от името на една част от македонците в България,а не от името на каракачаните и джамбазите.Всеки има право да изказва мнението си,а дали някой лъже себе си,разбира се,че си е негов проблем.Платени лъжци и манипулатори като нашите историци могат да виреят само в подходяща среда и публика.Не всеки приема тяхната истина за чиста монета.