30

анонимен

преди 3 години

Моите "частни" пари са вече в НОИ и каквото ще да става! Имам още 3 години до пенсия, няма да му мисля!

29

ескимос

преди 3 години

Няма държава по света, която да задължава работещите да внасят в частни фондове! Вложенията при частник са винаги доброволни, ама у нас е както винаги наопаки. И да, преместих си отдавна партидата към НОИ, защото - 1во държавата да фалира или да духне с парите ми е по-трудно и 2ро - отвратих се като разбрах, че разни кифли от фондовете получават петцифрени заплати и ползват луксозни служебни коли, офиси и екзотични "командировки". Над 20% от парите ни отиват за "администрирането" им - по закон!!

28

ВЪПРОС

преди 3 години

Частните Пенсионни Фондове се появиха от 1 Януари 2000 година .Закона Задължава работещите да си отделят 5% от Заплатата и внасят тези пари във Частни Фирми на ДЕПУТАТИ .Странното е че Държавата представя тези Частни Фирми с различно ЕГН - Масово се пише че са Родени през 2002 година , в справката на БНБ и КФН пише че са родени през 2004 година , НОИ пише че са родени през 2007 година .Тук има Скриване на Пари за Огромни Периоди - близо 100 месеца - това са много пари .

27

Анонимен

преди 3 години

Горанов се опита да източи частните пенсионни фондове и да попълни бездънната яма НОИ, това са нещата. частните фондове естествено , че няма да трупат банкнотите в складове, ами ще ги инвестират. И банките правят същото и фондовете го правят. Така че всякакви ***, които плюят по частните фондове да ходят а Марс и да обяснят какво прави с парите НОИ??? Какво става там в тази бездънна яма.

26

Анонимен

преди 3 години

За нормалната пенсия е ясно. Държавата определя минимум и знаеш поне колко минимално ще вземеш. Ама с тази е голяма мъгла. Значи днес с 1.5 лв мога да си купя един хляб. След 20 г с 1.5 лв няма да мога да си купя и половин хляб заради инфлацията. И те ще ми кажат-ами ти си вкарал при нас едни 30 бона и ако искаш си ги вземи накуп. Ок ,взимам си ги. Ама като инфлацията ги е изяла и тия 30 бона тогава ще се равняват на 15 реално в днешни пари. Аз какво печеля от цялата работа.

25

Анонимен

преди 3 години

15- МОЛЯ СПОДЕЛИ КОГА ББ Е БИЛ ОСЪДЕН И КАКВА ВРЪЗКА ИМА С ПЕНСИИТЕ- ВИЕ ИМАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ИЛИ ЕЙ ТАКА КАТО ФИГУРАНТА КЛЕВЕТИТЕ.

24

До анонимен 25

преди 3 години

То и на тези, които приемат закона не им е ясно какво ще се случи с парите за втората пенсия, а ти искаш на теб да ти е. Изобщо не подценявам финансовите ти възможности, но така е в България. След 1 - 2 месеца, когато сегашните депутати провеждат предизборните си кампании, пред имената им трябва да пише безработен член на съответната партия. С новия парламент ще има нови мнозинство, закони и правила за пенсиите. Като допълнение, докато стане време да си получив втората пенсия, страната ще в ЕЗ.

23

Анонимен

преди 3 години

На 4 април мислете по умно от досегашните управляващи партии . Трябва си други.

22

аз

преди 3 години

Който е повярвал,че втората пенсия ще е няколко хилядарки е пълен глyпак.

21

Анонимен

преди 3 години

Хич не ми е ясно какво ще се случи с тази втора пенсия... Пари разхвърлям по какви ли не фондове, избрах си добър фонд за втората пенсия, ама знае ли човек. Гледам вече за 9 години стаж имам там над 20000лв., които са едно голямо нищо... Затова и разхвърлям по какви ли не други фондове и влагам в криптовалути, акции и какво ли не.

20

Анонимен

преди 3 години

valeri simeonov, kolko broia izborni cekcii imashe na poslednite izbori v bg i kolko broki izbirateli e obrabotila vsiaka ot tesi izbiratelni cekcii, iskat da prouchat decata ot matematicheskata zanimalnia v uchiliste petar beronov...otkade da vzemem tezi realni ili imaginerni chisla za uprajnenia v chasovete po prilojna matematika za 5,6,7 klas? blagodaria.

19

Анонимен

преди 3 години

Нали искахте пенсионни фондове и всеки със своя лична сметка. Ето ги, ама пак сте недоволни. Защо така? Нали получихте каквото искахте ....

18

Анонимен

преди 3 години

Алооу, защо има цял сектор с празни седалки? Метежниците и съботьорите от Бесни Страшни Пенсии да не заминаха са ски?Така си получават заплати за нищоправене, а уж е работническа партия.Направо да си кажат, че са от партията на айлякчиите. Или като е петък се прибраха да си видят хотелите и къщите за гости? М ?Бичат айляк от над 100 години в тази смешна партийка.

17

Анонимен

преди 3 години

Така гръмко наречената "втора пенсия" е един узаконен грабеж и чиста подигравка с българите.Подобно доброзорно участие в грабливи фондове няма никъде по света.Вместо да се засрамят и да прекратят това безобразие, уводомяват ни, че не можело да не по-малко от 15% от минималната пенсия?Авторите на узаконения грабеж да си ги вземат тези 15% от нищото и да живеят с тях един месец без да се ограничават в нищо.После да ни пускат тези релации.

16

V

преди 3 години

Пенсионната система е измислена от Ото фон Бисмарк .Идеята е била работодателите да издържат свойте работници след като остареят и вече не могат да работят. Цялата сметка са плащали работодателите а не данъкоплатеца ,а парите са отивали САМО ЗА РАБОТНИЦИ ,а не за държавни служители. Смисъла е че работника трябва да вдига тежко ,а служителя не трябва. В България е обратното .Ченгето на 50 години с 20 заплати а тоя дет изкарва парите никога. Затова герб ,бсп и дпс не трябва да влизат във властта.

15

ATAKA_FOREVER

преди 3 години

Тегленете Еднократно.Докато имаЧе тези фондове...Нямат кинти

14

Анонимен

преди 3 години

Do 11 Какво увеличение , като пенсионните фондове още не дават пенсия . Одобрявам , че може да си изтеглиш парите накуп , когато се пенсионираш или да си ги взимаш като пенсия , макар и нищожна

13

Анонимен

преди 3 години

Тук услужливо е спестено, че дон тиквон, ви открадна натрупаните пари за две години, до 2011, за което България бе осъдена. Но на оня дето дрон му жужи в спалнята, а мата хари му тъпче шкафчинциту с евраци и кюлчета, му дреме на суджука от четири тонната партида за хипертоници.

12

Анонимен

преди 3 години

Какви пенсии сънувате бе, след две три години Ви пускат Ковид 23 и кой оцелял, оцелял!После Ковид 26 и още 50 хиляди пенсионера загинали

11

Анонимен

преди 3 години

Щом и Ковачки има пенсионен фон,всеки може да си направи сметката,чии интереси се защитават на първо място!