6

ПроСоТо

преди 3 години

До ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕхареса ми сарказма ти!..Но все пак,ще си позволя една забележка /НЕ към теб!/..:-Нито "дългите",нито "късите" светлини вършат работа при тежка мъгла!Единствено "Фаровете за мъгла",които некои имат,могат да улеснят придвижването ви.Защото те са разположени по правило долу ниско в купето и УСПЯВАТ да осветят ПЪТНОТО ПЛАТНО,по което се движите...А другите светлини просто създават една "БЯЛА ПЕЛЕНА" пред очите ви.Разбира се,надявам се да бъда извинен за това,че сподели

5

Анонимен

преди 3 години

До ЖоА какво имаш, като нямаш разминаване? В една посока ли се движите? Още повече че височината на мантинелата е по ниска от височината на която светят Гългите светлини. Така че задължително сменяш Дългите с Къси светлини. Ама ти сигурно си някъв тарикат, дет си кара само на дълги. Като ти се падне някой камион с допълнителни фарове на тавана на кабината и както си караш на дълги, тъй ше ти опърли веждите като пусне тези фарове, че после ще трябва да караш с 20 km/h. Щото няма да виждаш нищо.

4

ОЧАКВАЙТЕ ОЩЕ

преди 3 години

Скоро, от нашите изумителни журналистки - кога се ползва ПЪРВА СКОРОСТ, и кога - ЗАДНА СКОРОСТ! НОВИ РАЗКРИТИЯ! Безплатен урок!

3

Жо

преди 3 години

Аз имам такъв въпро към разбирачите-На какви светлини се кара нощем по магистрала? На дълги светлини, без да се съобразяваш с насрещнодвижещите се МПС.Не може да караш със 140 на къси! На къси се превключва само, когато застигнеш някое МПС.В ЗДвП е записано, че дългите светлини се превключват на къси при РАЗМИНАВАНЕ. Разминаване е преминаване на едно МПС покрай друго. Но магистралата представлява две отделни обособени с мантинела платна за движение и там на практика нямаме РАЗМИНАВАНЕ.

2

Анонимен

преди 3 години

В дъждовно време, не използвайте фарове за мъгла (халогени), защото са ниско долу и за вас не е проблем, проблем е за човека отсреща. Понеже са ниско + мократа настилка, отражението им прави такава светлина в очите на хората отсреща, че някой път ще има да се чудите защо ви присветват. Присветват, защото те не виждат вашия автомобил а една голяма светлина срещу тях.

1

qwe

преди 3 години

Как кога?!?Като си карате с 200 по магистралата и другите ши пречат!