75

аз глупака

преди 3 години

Не. НО вие явно искате и приветствате тази система. На която между другото са и привърженици кумирите ви Тръмп Путин Божо и прочие популисти националисти. И като се каже нещо против тази уредба на света веднага реввате. УУуу глобализация уууу долу неолиберализъм уууу ний сме каймака Мейк Америка грейт ъгейн, Мейк Раша Грейт ъгейн, Мейк Британия грейт ъгейн..... и т, н, и ,тн, Орбан Болсонаро....

74

до 88

преди 3 години

"чиста околна среда" - за това ли в София е най-мръсният въздух - хем без индустрия и производство, т.е. без пари, хем най-мръсната околна среда. то чиска околна среда не се постига с деиндустрализация, а точно обратното - с индустрализация, за да имаш кинти въздуха и водата дето влизат в завода ти, да излизат пречистени и по-чисти отколкота са влезли!

73

а ти глупако

преди 3 години

До За Ицовите Пенчовцикакво си мислиш !?хората са длъжни да гърбят по 16 часа на ден за къшей хляб !?

72

За Ицовите Пенчовци

преди 3 години

Мхм взема да. Дали си пуска питейна вода в нужника като пенчо. Ти виждал ли си като стане трудова злополука в Китайско пристанище и да речем дървена трупа размаже двама трима "бачкера" какво става? Наритат ги настрани и свирват на тълпата да дойдат нови трима. Разглезени сте братчед, разглезени, като всички европейци, но не го оценявате. Пък ЕС ви бил виновен. Намерили сте, че премерили. Дано не го установите по трудния начин.

71

а колкото до Тръмп

преди 3 години

той дойде на власт (по-скоро групировката зад него) със фанфари и фойервергии се оссра !нито върна работните места в САЩнито увеличи заплатитенито спря имиграциятанито реиндустриализира САЩединственото което направи е да надува борсата за да могат приятелчетата му да си продават акцийте и да отчитат печалбитака че много малко ще се промени за обикновенния Американец след като Тръмп си тръгне

70

Интелигенти уж

преди 3 години

Щото един съвременен контейноровоз вози стотици че и хиляди контейнера. Един тир макс 3 4 . Пристанища в Европа дал Господ. Да не си мислиш, че флашките в технополис идат от Антверпен? И не се хващай за тировете. Гледай и други работи. Социална политика, цени в супера, достъп до вода, чиста околна среда и т.н. *** кат сте казали брех китай е върха! ми вървете там нали там е според вас бъдещето?

69

Моето момче,

преди 3 години

До Христо Христовне зная как е у ваше село, но ние повечето я знаем Германия отблизоГермания се състоя !Нищо не остана в Германия нито от индустрията нито от науката само складове за Китайска продукция и хеад офиси на държавна субсидия, пълни с бюрократи - това остана от Германия

68

до 82

преди 3 години

нещо ти куца логиката, защото Пристанищата в Европа са няколко, така че при карго от Китай ти трябват винаги наземен транспорт с Тирове, а като е произведено в Европа, морският транспорт се спестява!

67

До До 76

преди 3 години

Може. Ако Ханс, Пиер и даже Пенчо са готови да бачкат за купичка ориз на ден. 3 дена годишна отпуска и държавно общежитие заедно с още 19 купука. Ама не са. А да и транспорта. Щото Тувулауанците измират по корабите за да прекарват контейнери на под евро за километър миля де морска. Пък тираджиите искат екстри.

66

Ох Ице

преди 3 години

Я кажи с какви уреди я правят литографията? Китайски? Може след няколко десетилетия. С какво си настройват дали да реже 0,01 или 0,0000001 ? Щото повярвай ми има разлика. Силиция как се изчиства ? До 0,999999999 и още малко кусур знака след точката? С френеловите лещи от алибаба? За Макс Планк мммм сдружението да го наречем чувал ли си? Не бъди наивен 2 СВ не е свършила.

65

до 76

преди 3 години

какво те кара да мислиш, че флашка произведена в Европа, не може да се продава за 5 лева?!

64

Другарчета

преди 3 години

Производствената база е Всичко.Преди над 10 години правех малко електронно изделие в гаража си-на ръка,нямакъде.2-*** китайци си купиха от мен,копираха го 1 към 1,но щото имат заводи произведоха 10 000 броя и ги продадоха на основният ми клиент-контейнера от Китай по DHL тежеше 550 кила.Както се, сещата аз 550кг продукт на ръка,няма как да произведа.Аз фалирах-Китайците го произвеждат и до ден днешен и продават.За тези над 10 години предполагам са направили Милиони!Не съм само аз с такава история

63

оооф

преди 3 години

Вижте всеки иска усб флашката му да е 5 лева. И затова се прави в тайван. Не е въпросът къде са въртят чуковете или струговте или фотопринта на чиповете. важното е кой и къде може да ги измисли и инжинерно сътвори. Да Китай дръпнаха. Но ЕС не е изостанал. Я вижте къде са двата завода на Пфайзер? Щатите и Белгия. Проблемът не е там. Засега. Ес ако се наложи може да изкара доста по дълго от Германия 2 СВ. Поблемът е че хората са разглезени, путинизнационалпопулизма е в опмарш и няма вяра в ЕС.

62

Пуцай Крупсе

преди 3 години

Много хора не разбират икономическата логика и бъркат стратегическото с моментно изгодното. Да фирмата ДЕУТЦ които произвеждат индустриални машини и двигатели печелят и като абсолютна стойност и като процент печалба повече отколкото производителите на чипове. И това от 1800 и някоя. Те също могат да правят чипове. Няма далавера /засега/. Но могат. Ако се наложи ще правят. Ако се наложи. Германия е нямала нефт и е изкарала 6 години война с румънския и искуствения нефт от фабриката на ИГ фарбен.

61

до Христо Христов

преди 3 години

ха, и аз писах за ASML, без да ти бях прочел коментара, въпреки че аз писах в друга насока, а именно как Китай им открадна технологиите и Брюксел си замълча!

60

до 66 от 63

преди 3 години

последното, което Европа имаше - фотолитографска технология и то една от най-модерните, ако не най-модерната на компанията ASML, беше открадната от Китайски шпиони, определена като най-голямата кражба на интелектуална собственост в Човешката История и скрито от Брюксел, за да не си развалели отношенията с Пекин. После, под натиск ASML казаха, че докато крадците били Китайци, не били Шпиони, т.е. не работели за Пекин-как може да не работиш за Пекин като всяка компания в Китай е на Пекин-Комунизъм

59

Анонимен

преди 3 години

Докато си протестират в "Джоржия" за пръв път от 50 години спечелиха Демократите.Явно глупостите на Тръмп и залягането му пред Путин им е дошло в повече на американците.А голямото залягане пред Путин от страна на Тромпета да не мислите, че е "за сините му очи на Путин"? Всичко е срещу заплащане.

58

Съпромат

преди 3 години

ДВГ-та ги казах за майтап. Мммм не знам колко сте инжинерно грамотен, но калибрацията е особено важна. Особено при електрониката. Нанотакавата. С шублер /дето е технология древна според вас/ плочка силиций не може да се отреже. Не и поне според изискванията за 10-те тона чипове в еърбъса. Преди 90 години и падането на желязната завеса промишления спионаж бее мнооооого по важен от това по филмите Щирлиц и Бонд. И сега е така. И не си мислете че ЕС е назад. Енигма? Някой?

57

полковник Колев

преди 3 години

Президент Д Тръмп е най-дейният и харизматичен президент в цялата история на САЩ

56

че имаше фалшификаци

преди 3 години

на изборите - имашено има и страшно много бели лузери, предимно млади,които са на страната на неггратта и пр. цветнокожи боккклуцине-еврейските корпорации, които Тръмп представлява доста прекалихаизнесаха милиони работни места, отказват работа на новозавършили и вместо тях назначават имигранти, през последните 10 години заплатите не са мръднали а цените се учетворихана доста Американци им писна - за това Тръмп изгуби