99

име

преди 3 години

За да се твърди, че по 200-300 души умират в повече заради отказ от медицинска помощ, означава, че преди ковида българската медицина реално ги е спасявала тези хора. Мисля си обаче, че тези които хвърлят обвинения за отказа от мед. помощ не са от типа хора, които смятат, че лекарите спасяват животи. Ако е така, значи сами инвалидират първоначалното си твърдение, че умират повече заради липсата на капацитет в системата в която те така или иначе не вярват да има какъвто и да било капацитет.

98

Анонимен

преди 3 години

Щом има толкова много умрели, значи вируса не е отслабнал, а тестването. Ще видим дали няма да е само първия работен ден, но ако е всеки работен ден, значи сме в беда. Страни с по 40 милиона население нямат толкова умрели!

97

Анонимен

преди 3 години

"Преди вируоа в България умираха по 290-300 човека на ден, а от ноември по над 600 на ден. Схващате ли какво означава това? Май не."---Напротив, съвсем даже си схващаме. Умират заради ФАКТИЧЕСКИ ОТКАЗ ЗА ЛЕЧЕНИЕ. Джипита - сега няма. Лечение на друго, освен ковид, планови операции - няма. Бърза помощ - няма. Пълен хаос, некадърност и корупция по болниците и тотално сбъркана здравна система - и един по-силен вирус ги срути. А хората, зомбирани и наплашени, не смеят да стъпят в болница.

96

Безуметс

преди 3 години

Всичко свършва, въпрос на седмици, най-много на месец и половина.Проблемът е какво да правят с платените ваксини.Затова задържат заразата, която обаче им изигра лоша шегичка - мутира.И вече ваксината не я лови.т.е. пак се връщаме на въпроса: Какво правим с платените вече ваксини?

95

Анонимен

преди 3 години

107АнонименМаските, дезинфекцията и дистанцията не са,за да не се разболеете, а да предодвратите огромен вирусен товар,който всъщност е причинител на тежката пневмония.Хипотетично в Кауфланд двама заразени с маски-проформа на врата,могат да създадат аерозолен облак наситен с огромно количество вирус (задържа се с минути в атмосферата),в който без да подозирате вие влизате.А сега и часове наред всеки ден в училище, ако има дори един заразен, учител или ученик.

94

до 122

преди 3 години

смъртността намаля, и НЕ се увеличи.Бизнесът имаше месеци да се подготви. Някои бизнеси и преди това са имали план за непревидени ситуации и оцеляват.Не всяка червена кукумявка или червен ***, и техните издънки, стават за бизнесМени.

93

Анонимен

преди 3 години

105АнонименМАНГЪРА КАЗА,Ч Е ОТКАКТО Е ШЕФ НА КОВИД ОТДЕЛЕНИЕТО, ЗА ПОЧТИ 2 МЕСЕЦА В НЕГО Е УМРЯЛ САМО 1 ПАЦИЕНТ!!!!ИЛИ НЯМАМЕ ЗДРАВНА СИСТЕМА И СИ МРЕМ ВКЪЩИ, ИЛИ ЛЪЖАТ В БРОЙКИТЕ!Или в специализираните болници имат достатъчно финанси за по-добро лечение. И в тях масово влизат заразени в по-добро състояние, но "звезди" и "вип".За разлика от обикновените лечебни заведения.

92

Анонимен

преди 3 години

Важното е, че Боко е епидемиологичен отличник!

91

Анонимен

преди 3 години

Една моя позната го изкара средно тежко. Каза, че най- лошата част е била паниката, ужасът, когато разбереш, че тестът е положителен. След толкова облъчване в продължение на една година това постигнаха. Като разбереш, че си се заразил да се почувстваш обречен и свършил. И започват паник атаките и задуха

90

157

преди 3 години

Нали целта беше да намалее смъртността?Мерките постигнаха ли тази цел?Виж, доста бизнеси бяха убити, а колко още ще бъдат, предстои да отчетем.Най-правилния подход

89

Анонимен

преди 3 години

До 83, БибоГолемите (няколко) болници тук--там из България, докладват винаги, за разлика от останалите.

88

Анонимен

преди 3 години

Като гледам статистиката е много лесно да се оправи ситуацията. Правителството само трябва да обяви за почивни дни следващите три месеца.

87

до 118

преди 3 години

До АнонименПреди "вируоа" хора с инсулт не умираха пред болниците, чакайки резултат от PCR. Преди "вируоа" всеки със съмнителна болежка ходеше да се преглежда и изследва. Ти си прави изводите защо смъртността се е увеличила.

86

...

преди 3 години

Сега пенсиите ще гракнат как това е в резултат на пускането на децата на училище.

85

анонимен

преди 3 години

До Анонимен 111Няма! Става с поръчка от Али експрес! И от онова с люспите - панголина също!

84

анонимен

преди 3 години

До Анонимен 112Защото и тия другите не са по-маловажни?! Защото и те са на някого близки?! Защото сайтовете станаха като брокери на погребалните агенции! Защото много от тия 100-200 измряха от това вторачване само и единствено в "короната"! И не са 50%!

83

Анонимен

преди 3 години

Преди вируоа в България умираха по 290-300 човека на ден, а от ноември по над 600 на ден. Схващате ли какво означава това? Май не.

82

Анонимен

преди 3 години

И май в България пак продължават да умират по 600 човека на ден, а през миналата година по 290. Защо не пишат тези 450-500 човека, които не са умряли от Ковид-19 защо са толкова много?

81

Анонимен

преди 3 години

"МАНГЪРА КАЗА,""Мангъра" каза и че е изкарал ковид безсимптомно, което си е чиста лъжа, за да избегне ваксината.

80

Бибо

преди 3 години

ОТЧЕ:СПОРЕД МЕН НЕ САМО БИБИ. И ДРУГИ КОИТО ГО ПО ДЪРЖАТ И МУ СЕ МАЗНЯТ ДУП..Т. И ТЕ СА ВИНОВНИ, ЧЕ МУ ДАВАТ КУРАЖА ДА СИ МИСЛИ, ЧЕ Е ВЕЧЕН И НЕ ДОСЕГАЕМ, НЕ СМЕНЯЕМ. КАТОДАЛАВЕРКО КАРАКАЧАНКАТА И МАЛКОТО ПО ФОРУМИТЕ.