12

Анонимен

преди 3 години

Иначе нашите "пивовари" имат уникалната дарба да развалят произвежданите у нас Стела Артоа, Амстел, Бекс и Хайнекен.====Уверявам те, че този процес не може да се развие без санкция от страна на държателя на правата за марката ;)

11

Анонимен

преди 3 години

Исках да кажа за бензиностанциите на мутрите от 90-те години====Идея си нямаш какъв беше маржа между цена на едро и на дребно в горивата през 90те , когато ги нямаше тези акцизи, еко такси, 20% ДДС и тем подобни ... сега крайната цена в никакъв случай не е станала по-изгодна за крайния потребител, просто близо 50% от стойноста на литър гориво, вместо в моя джоб, като търговец (и веригата от посредници преди мен), влиза в джоба на държавата.

10

Зоро

преди 3 години

Пия само Бохемъ светло. Произведено е в Чехия по поръчка на наша фирма. Иначе нашите "пивовари" имат уникалната дарба да развалят произвежданите у нас Стела Артоа, Амстел, Бекс и Хайнекен.

9

До 6

преди 3 години

По принцип си много прав за "чешките" бири с лиценз за производство в България. Аз също не пия такива, а само чешки в стъкло или кен, произведени в Чехия.Иначе има и качествени български бири, но те за съжаление не са масови и поради тази причина не са известни - от малки пивоварни за крафт пиво са. Мога ти изброя няколко, но ще се приеме за реклама.

8

ПроСоТо

преди 3 години

не прочетох статията,моля за извинение!..Но ми направи впечатление заглавието:-"4 нови бираджииници,20!.."нови марки"..И то при условие,че пазара на "бирата" СЕ Е СВИЛ с до седем процента!!!..Що за "пазарна логика" вилнее по нашите земи?!...И друго:-Това,което наричат "ПИВО"-с всичките различни етикети,всъщност НЕ е БИРА!БИРАТА се прави от ечемик,малц,хмел и вода!..НИЩО ДРУГО!..Това,което У НАС ни ПРОБУТВАТ за "бира" ,се прави от ЦАРЕВИЧНИ КОЧАНИ,СОЯ,ФЕРМЕТАЦИОННИ АГЕНТИ,консерванти

7

Анонимен

преди 3 години

До 5.Точно.Измият бъчвата,напълнят я в 2-ву литрови бутилки и япуснат на пазара с нова "марка".

6

Хемус

преди 3 години

Пия само чешко стъкло внос!Тия чешките дето ги рекламират по-телевизията до една са побългарени и откакто почнаха да добавят царевичен грис,не остана качествена българска бира!Спирт!А наистина преди години какво шуменско и астика имаше!Елексир

5

По стар

преди 3 години

Преди 89 г. бира с % на сухо вещество под 10,5 се смяташе за калпава. Сега всичката бира е с % около 5, максимум 5,6 . И е нещо "върховно" За съжаление, жълта водица

4

Абе

преди 3 години

И 400 нови марки да направят, вече всичката бира е от ГМО царевица :(

3

Анонимен

преди 3 години

От нашенските бири, че даже и част от чуждите брандове, които се правят тук, огромна част са с царевица. Харесвам Гларус, има идея и качество там. От масовите харесвах Шуменско, но е с царевица от сума време и не съм купувал. Предимно вносни бири пия- Pilsner Urquell, Krusovice, Budweiser, Grolsch и подобни, защото знам, че са качествени и истински.

2

пак аз

преди 3 години

Исках да кажа за бензиностанциите на мутрите от 90-те години

1

аз да ви обадя

преди 3 години

това с все повече пивоварни е както едно време когато мутрите масово "хванаха" възлови места с техни и като навлязоха западните се наложи да им ги изкупят . И сега същото отваряш пивоварна ,пускаш нещо свястно на ниска цена и когато големите изграчи се усетят че им взимаш пазар ти купуват бизнеса , а ти сгъваш едни пари ако си играч , всичко си го построил със заеми , а сухата пара от продажбата отива на друга сметка и всичко е ток и жица