22

Der alte Spinner

преди 3 години

Но чиновникът не е виновен че не знае! За квалификацията му е отговорна системата но кой да ограмоти нея. Слушайте ежедневните излияния на премиера при инспекциите, при откриването, при срещите, при всички други възможности да каже нещо! Щом като той самият е за съзжаление за неговите изцепки пред нацията а и по-далече, защо да очакваме от чиновничеството нещо друго.

21

Der alte Spinner

преди 3 години

Средностатистическият чиновник в България за разлика от своите европейски колеги е недостатъчно квалифициран, немотивиран а комплексите за малоценност ги избива при обслужването (даване тежко,баламосване, подпичкване) на гражданите. Чиновникът не е виновен, защото никой не го е научил. Аз клатя глава при получаване на писмо от НОИ, НАП, общината, енергото, ВиК. "Здравейте" А защо не личното: "Уважаеми г-жа Петрова, уважаеми г-н Петров, Радваме се на възможността да вземем отношение към Вашата мо

20

Реалист

преди 3 години

Странно е да не са плащат тези допълнителни възнаграждения, неправилно наричани бонуси. По принцип работната им заплата според правилата се състои от две части - 75% основна заплата и 25% допълнителни възнаграждения давани не повече от 4 пъти годишно. Казано по друг начин тяхната основна работна заплата е намалена заради допълнителните възнаграждения , което се прави по ред причини, като за служителя разликата е, че винаги е прецакан от това разделение.

19

Анонимен

преди 3 години

Тези, които лапат от мойте данъци, без да знаят какво е мазол от бачкане, които решават по цял ден кръстословици и живеят в друг свят защо ги коментирате изобщо?

18

Възмутен

преди 3 години

Какви бонуси в съдебната система? Тя е длъжник на обществото а не обратното.Не може да отменяш акт на джигит, движил се с над 100 км./ч. заради сгрешена цифра или липсваща запетака, който не променят абсолютно нищо.

17

тато

преди 3 години

Страна без производство е обречена на робство, от външни сили завладяна и облада-на

16

Анонимен

преди 3 години

Един осъден престъпник няма, а им тъпчат гушите с грешни пари.

15

Честито овце

преди 3 години

В СГС служителите на средно ниво взеха по средно 3000лв.бонус/13 заплата, а всички знаем какво работят и как е правосъдието у нас, в отраслите който са най критикувани и са паразитни са получили бонуси, докато страната е в жестока криза.

14

Избори идват

преди 3 години

Лъжи, лъжи и пак лъжи в много агенции и министерства чиновниците търтей са получили бонуси и то по големи от миналата година! На фона в катастрофата в държавата...

13

Пенсионер

преди 3 години

Повечето съдебни дела се точат с десетилетия , а държавата ( т.е. ние ) даваме бонуси на магистратите и то не 50 лв. , ами 2-3 заплатаи ( по 4-5000 лв !!!!! ) !!!!!!! Ейййййй, мракобесници , ще ви застигне народната любов - ето я, идва ! Какво безсрамие !!!

12

Гошо...Тъпото

преди 3 години

Боко да не са...стиска,ами даде на...администрацията по 50 лв,като на...пенсионерите;и те са...хора,да живнат малко по...празниците.

11

Бай Кочо

преди 3 години

Бонусите при пенсионерите !Ще хвърлят щедро пари от терасата !

10

Анонимен

преди 3 години

Чета коментарите и разбирам защо България е най-ценното държава. Ами именно добре платени чиновници са причината другите държави да са добре. И повярвайте - ама нужда от работеща административен, а не от партийни назначения. Обаче българина по традиция мрази държавата си и затова е зле! Нормално! Повечето хора в България са неграмотни, но имат високи претенции. Защо една фризьорка да има право да изкарва 4000 лева заплата, а един добре образован администратор да няма право на 1000 лева заплата?

9

Анонимен

преди 3 години

На полицаите нали дадоха по 500 лв. редно и за останалите да има.

8

сигурно

преди 3 години

Явно ,че магистратите са взели малко подкупи ,и за да си изпълнят плана боко им помага !!

7

Батко ви

преди 3 години

Какви достойни хора! Ботев и Левски по- малка жертва са направили от тях. Направо се просълзих от умиление. :)

6

Анонимен

преди 3 години

Хората без работа останаха, тези бацили без бонуси. Че и като важна новина е отразено. Мила Родино......

5

Данъкоплатец

преди 3 години

Браво на Правителството. От време навреме може да направи нещо смислено.

4

Пацu

преди 3 години

Ще се просълзя...

3

Промоция

преди 3 години

Трябва да има специално коледно намаление на заплатите. Освен това, държавен чиновник и нощен труд са несъвместими понятия.