11

балтов чарк

преди 3 години

историята със звездата е впечатляваща - някой се пръква на място посочено от звезда... следва легендата за ,,звездно,, дете с баща дърводелец, демек - отвес, пергел, престилка... , задължително с бягството от лошите - кой не обича такива историй... тук не става дума за случайност, иначе още да си нямахме месия, ала видите ли, някой милостив се погрижил. в човешката история всичко е фалшифицирано и преди и след звездата.

10

кви сближения,бе

преди 3 години

Витлеемската звезда е била "звезда с опашка"!Светела е много ярко и се е движила по небето!Нещо неясно?

9

Тенгрианин

преди 3 години

Като се е движела пред влъхвите, те тичали ли са или как? Всички, които си мислят, че само комета може да е си нямат понятие от астронавигация. И защо не са я наричали витлеемска комета, а звезда. Така че астрофизикът знае защо го казва. И по някакво съвпадение, годината 7 преди н.е. е също като тази година 2021 (6789) Шегор. Какво символизира бика, няма да го коментирам

8

Обективно

преди 3 години

Не е това. Витлеемската звезда се е движила пред влъхвите и определяла посока. Няма как да е това. По- скоро е комета!!!! Хората от онова време добре са наблюдавали небето и няма как да нарекат това явление " звезда" , а " Витлеемска" са я нарекри поради зависването й над Витлеем. Може дори и комета да не е, а нещо съвсем различно.

7

digital chad

преди 3 години

голяма снимка на нещо, което се случва веднъж на 800 години, язък ти за телескопите, обсерваториите и другите простотии, други си е да си сложиш снимката от gsm-a в статията.

6

Анонимен

преди 3 години

Те мъдреците във Вавилон видели сближаването на Юпитер и Сатурн и решили, че тъкмо в Йерусалим трябва да отидат, за да се поклонят на новородения юдейски цар! Хайде, както казва Христос - кесаревото да даваме на кесаря, а Божието - на Бога.

5

Миролюб Бенатов

преди 3 години

Ти пък с отбраното си село си най-умния! Мишок!

4

снимки

преди 3 години

Снимките са много по-впечатляващи, тъй като са направени с голямо приближение. С невъоръжено око първо не се виждат на такова голямо разстояние една от друга, второ не се виждат спътниците на Юпитер, трето, нито Юпитер, нито Сатурн са толкова ярки.

3

ахам

преди 3 години

Не ми се струва това да е било "Витлеемската звезда" поради простата причина, че това сближаване на двете планети с просто око е хипер незабележимо. Съмнявам се за древните да е било нещо впечатляващо, но може и да греша. Във все случай е странно, че са нарекли две планети една звезда при условие и по онова време са знаели за Юпитер и Сатурн.

2

Анонимен

преди 3 години

Другия вариант е да са виждали космически кораб и опашката да е била от падащата през стратосферата капсула примерно от Марс.

1

Анонимен

преди 3 години

Е. нали витлеемската звезда била с опашка?! Сега пък 2 звезди.Пишете тъпoтии, колкото да цъка народа.