91

КОМПОЗИТОР???

преди 3 години

"... на британския композитор Самюъл Колридж-Тейлър". Като преписвате безогледно, поне проверявайте. Самюъл Тейлър Колридж е английски ПОЕТ-романтик, мислител и философ. Копи-пейст "журналистика" (с извинение).

90

ха ха Хо

преди 3 години

Това ако го прочетат скопските "историци" ще зарежат краденето на българска история, език и писменост и веднага ще се пишат северноафриканци.

89

Ох, писна ми

преди 3 години

Оххх, светът се брактиса (побърка). Бетовен бил черен, Българите от югозападна България били македонци, аман вече...

88

Анонимен

преди 3 години

Тия се опитват да си присвояват истории също като македонците ;)Аз пък казвам, че Бетовен и един готин санбернар, даже съм гледал филми с това кученце ;)

87

Анонимен

преди 3 години

Такива теории превръщат най-толерантния бял човек в заклет рас.сист.

86

М, да

преди 3 години

абсолютно всички велики учени,писатели, музиканти, политици, които са родени и роботили в Европа още по времето, когато тя е нямала достъп с африканския свят са черни. А в по-ново време най-типични примери са Айнщайн и Хокинк. Снимките и кадрите с тях са фотошопнати, а живите свидетели страдат от далтонизъм.

85

СС

преди 3 години

аве от къде ги преписвате тези статии старите бе? умрял преди 80 години???? преди 100 години може да е умрял от преди 80 години и то на предния век. Починал 26 март 1827г. сега сме 2020. аз ли не мога да смятам???

84

ДЕМЕГ

преди 3 години

И ЗА ВИРУСА ТАКА СЕ ПИШАТ КОНСПИРАЦИИ - НАТАМ НИ ЧУКАТ МИСИРКИТЕ, ШАРАНИ!ТОВА Е ЦЕЛТА НА МАТРЯЛА. КАКВО СЕ ПЕНИТЕ?

83

23

преди 3 години

Бетовен е бил черен и македонец

82

Анонимен

преди 3 години

До Тереза Орловскигледай си работата аз с дървета в човешки облик не разговарям. както казах не съм той и не съм ти другар. Но двукрако дърво не възприема. Сигурно ще продължаваш до безкрайност но аз нямам намерение. Много важно че ни сервираш очевадното , пак не е това. Спирам дотук ти продължавай щом искаш. На мен ми е досадно.

81

Вики

преди 3 години

Ако не е македонец, значи е чернокож

80

Тереза Орловски

преди 3 години

Един е Бетовен,и той умря другарю!

79

Анонимен

преди 3 години

До 95не съм ти другар изобщо. плюс това не съм той. и както се очакваше продължаваш с тъпните. Такива като теб са истински дървени - вари ги печи ги все тая. Пак не разбрахме какво мислиш по въпроса за Бетовен. Няма и да разберем.

78

The Real Бай Иван

преди 3 години

Какви 80 години от смъртта бе и-ди-оти такива!? Бетовен е умрял през 1827, не през 1960. Т-ъ-п като журналист.

77

Поп

преди 3 години

Чакам да видя кога ще обявят Христос за ч?рен. ?!

76

до 94

преди 3 години

Другарю,вие явно сте на същото ниво като вожда и пасквила тук.Не се напрягайте Пуснете си Газзис,и се разтоварете пред светлия образ на еднокнижния си началник.

75

Анонимен

преди 3 години

До Тереза Орловскии в каква връзка го казваш това? не е въпросът да се правиш на умна а да се опиташ да кажеш нещо, което да има смисъл. за мен изказването ти е абсолютно безмислено, колкото и умни думички да си използвала. В крайна сметка не стана ясно какво мислиш за Бетовен и неговия цвят на кожата.

74

Додо

преди 3 години

Колкото и да се смеете и забавлявате с това на пръв поглед безумие, не пропускайте да идентифицирате проблема, а именно, че тази режисирана атака над европейската култура е част от добре замисления и пъклено изпълняван план за културен геноцид над ееропейската раса и християнската цивилизация, като част от финалния, тотален геноцид над последните.

73

Тереза Орловски

преди 3 години

Днес,след като ежедневно доказвате че освен да славите неграмотния си вожд,за друго не ставате,просто се придържайте към директивите си.Друсайте си кючека и хвърляйте маанеета,това е природата ви.Не се опитвайте да надхвърляте нивото си хомо еректус,няма начин да се получи!

72

Росен Плевналиев

преди 3 години

Аз винаги съм предпочитала афроамериканците