261

Борис

преди 3 години

Ако българската държава и българската черква не се събудят по отношение на водената срещу българската идентичност и народ необявена война от страна на Сърбия срещу България, вече повече от век и половина. Както показват фактите в последните години антибългарските дейности не само не спират, но и се засилват, включително и с участието на сръбската черква - канонизират се за светци сръбски военнопрестъпници, хора избивали българи в Сърбия заради отказа им да стават сърби.

260

Борис

преди 3 години

Бурята е сърбомакедонистка и не е само от Скопие - отзад стои Белград. Подобни неща се случват на българите и в Сърбия.

259

До Кънчо

преди 3 години

Не разбирам как може да има такива (да не казвам какви) като теб, които да твърдят, че България била спирала РСМ по пътя, който си е избрала ! България направи за тия близо 30 години толкова за РСМ, колкото НИКОЯ друга държава !!! Но не може да оставим, вместо благодарност, те в отговор да ни обиждат и да ни се подиграват в очите, и да преставят пред света нашата история като тяхна - това е просто абсурд ! Хайде понапрегнете си мозъците да го разберете, и престанете да пишете глупости !

258

До 285

преди 3 години

Само че българският официален език е нагоден по разговорния, а "македонският" е създаден с цел да промени разговорния ! Дано схванеш тънката разлика с тънкия си мозък !

257

До Сата НАТО

преди 3 години

Теб отдавна сме те разбрали, че си родоотстъпник ! Няма нужда дори да пишеш коментарите - само си пиши името, и ще е ясно в какъв стил са !

256

Анонимен

преди 3 години

До Първата световна български език не се е говорил почти никъде, защото всеки си е пердашел на неговия си диалект. Българският официален език е изкуствено създаден, точно като македонския.

255

Сата НАТО

преди 3 години

До Първата СВ в Македония се е говорил български както в България, понеше 2/3 от населението е българско ! ------***, в МК се говори македонски , който евентуално и шопите разбират, а останалите - йок. Ако мислиш, че в МК някога са мйекали и Ъ-кали, много си далече от истината. Препоръчвам на хората, родени и израсли източно от ихтиманския меридиан, да не си врат зурлите в македонския въпрос, това не е тяхна работа.

254

До 275

преди 3 години

Икономическа и политическа полза може да нямаме, но културно-историческа и морална - да !

253

Я болгар,болгар...

преди 3 години

От Витоша по-високо и от Искъро по глибоко нема!Е,па нема!

252

Анонимен

преди 3 години

До Тя,ПростотиятаТова че не всичко при нас е гладко не означава че ще зарежем исторически права и историческата истина.Никоя държава не се управлява гладко, няма държава без корупция и няма държава без противоречия това е като в едно семейство винаги има неразбории но навън ние трябва да сме единни.

251

твърдо да отстояваме

преди 3 години

твърдо да отстояваме историята си.Историята си е наша, тя не може да бъде споделена или обща, нашата история в югозападните зами е БЪЛГАРСКА (Повордарието, Струмица и Орхридско).След 1945 г може и на марсианци да е но там има още българи които трябва да защитим.Това е наш дълг. Никакви повече коминтерновски похвати с които Европейския Съюз сега ни натиска.

250

Анонимен

преди 3 години

Абсолютен парадокс!!! Малкото име на автора на статията е "цензурирано" от самата медия, публикуваща материала! (Виж Анонимен 279)!

249

Тя,Простотията

преди 3 години

Що сме се вторачили толкова в македонското членство,та не си погледнем неразбориите в нашата колиба?Ако си подредим живота и станем за пример,кой ще има кураж да ни се присмива и да ни ругае?Или е по-лесно да си живеем с корупцията,далаверите,измамите,да се тупаме патриотарски в гърдите и да търсим вината в комшиите.

248

муспи

преди 3 години

Албания настоява за признаване правата на албаските заселници в СМ, самоопределение и самобитност на всъщтност най голямия етнос и естектвено, махането на паметника в Скопие на Националния албански герой Александър Албански, - с крайна цел - обща граница с братския български народ!

247

Анонимен

преди 3 години

До 273Това не е знамето от Вергина,гърците отдавна им забраниха да го използват.Това,е нещо средно между,японското знаме,символа от Вергина и османски символ.Догодиха го до знаме вентилатор!

246

Анонимен

преди 3 години

Македонският въпрос доведе България до няколко национални катастрофи и загуби на много територии, включително егейска Тракия. Липсата на добри политици и на дълговидна политика не е в полза на България. В крайна сметка македония е " един гол камънак " от който България няма нито икономическа нито политически полза. Не трябва да се дава на македония нищо друго освен тояга, тъй като македонската област винаги е била и ще бъде дива, нецивилизована област в която виреят предимно бурени и пияници.

245

До До 238

преди 3 години

Прав си, древните българи и тюрките са участвали заедно в Хунската империя, но са отделни народи. Преди около 2 000 години българите предимно са населявали района между Памир и Каспийско море, като постепенно една част се преместват между Каспийско и Черно море, и на север, където е сега Украйна, черноморска Русия и Крим. Точно по тия земи има най-много старобългарски археологически находки ! А лекият примес от монголоидни черти е навярно заради продължителното съседство с такива народи.

244

До До 267

преди 3 години

Писал съм за ПСВ, но и в междусъюзническата е можело да се действа много по-интелигентно, вместо директно с рогата напред !

243

Анонимен

преди 3 години

Уважаеми Господа, докога ще ни показвате знамето на Вергина, нали т.н. "мекедонисти" подписаха договор с Гърция, че се отказват от малоумната си мания, че са наследници на Александър Македонски, следователно те нямат нищо общо със знамето на Вергина, за да го използват за национален флаг... читател

242

Shrek

преди 3 години

Ще ви разсипя!!! Ще ви докладвам за национално предателство, терор, аутодафе и социален тероризъм + нацистки "македовизъм"! Пазя си всички копия от коментарите!!!