301

До 329

преди 3 години

Благодаря ти братко, че ни обясни кога и как е създадена 'македонската' нация - това само доказва, че преди това тя не е съществувала !

300

Анонимен

преди 3 години

Какви 1 200 000 българи бе, ***? Едни 300 000 са се преселили в България, другите са си създали собствена македонска нация и не са длъжни да ти дават никакви обяснения. Територията си е тяхна и цялата история на онези земи си е тяхна, това е положението. Който е искал да е македонец, да си е стоял там. А разните пишман националисти, които нямат нищо общо с МК, да прават като вятъра.

299

Допълнение

преди 3 години

Към 325/Настоявам . Периодът дори не е стогодишен, а много по-кратък - между Първата и края на Втората СВ , това са 30 години бе хора, КЪДЕ И КАК изчезнаха 1 200 000 българи, съставляващи 2/3 от населението на тази територия ???! Северномакедонските и Сръбските власти да дадат обяснение, тъй като те са управниците там оттогава насам !

298

Анонимен

преди 3 години

който наистина е вникнал в македонизма, в дълбоката му същност, това не е просто кражба на история, а нещо ужасяващо. македонците отричат съществуването на българи и гърци като етнос, тяхното право да живеят на балканите и заявяват, че гръцката и българските нацияи са изкуствено създадени от англичаните/руснаците през 19 век; че това са етнически македонци, които трябва да се събудят и да изгонят гърците в анадола и африка, а българите - в азия. не е само до самуил или гоце, а доста по-опасно.

297

Handel

преди 3 години

"България досега винаги е помагала на РСМ в нейната почти 30-годишна история. Тя първа в света призна независима Македония."Ами явно там е грешката. Гърция като тупна с юмрук по масата и изпълниха исканията. А наште политици се навеждат и се хващат за палците. Добре че тоя сегашния им там... Заев ли, Баев ли (на кой му пука) тръгна да се преструва на мъж и на политиците им стана поне малко неудобно.

296

Настоявам

преди 3 години

Българските власти официално да потърсят отговорност от властите на Република Сърбия и Република Северна Македония (наследници на югославските такива) за "изчезването" на приблизително милион българи от тази територия в периода през последните 100 години !

295

До 322

преди 3 години

Промяна на националната идентичност означава подмяна на имената с други, и промяна в графата "произход" с друг в паспорта. А геноцидът е масово избиване на раса, народност или етнос.

294

До 320

преди 3 години

Да, приблизително такива са официалните данни, има ги също в Енциклопедия Британика от началото на миналия век - само преди стотина години !

293

Анонимен

преди 3 години

'промяна на национална идентичност'? това пък какво животно е? :):):)прочистването на една територия от даден етнос и замяната или заселването му с друг, се нарича геноцид. особено, ако това е основният етнос на територията. етническо прочистване или геноцид. няма друг термин в международното право. войни е имало, разменяло се е население, гърци с турци, българи с румънци, немци с поляци, спогодби и т.н. тук говорим за окончателно изчезване на 1,2 милиона българи, без да са дошли в България.

292

Анонимен

преди 3 години

през 1928г., 11 години след като сърбия получава цяла вардарска македония като подарък от франция след ньйския договор, сърбите, хърватите и словенците също правят официално преброяване в този дял на македония и въпреки че са собственици на територията, отново 40% от населението е записано като БЪЛГАРИ. естествено, още към 35% са записани сърби и др. славяни, а за албанци у дума не става. Идеята да се започне дело за геноцида, извършен срещу българите в РСМ наистина е радикална, но възможна

291

Анонимен

преди 3 години

превеждали са ми лично документите от последното ОСМАНСКО преброяване в македония през 1911 (приятелка от турция и преподавател по османистика в анкара); преди балканската война от 1912г. и преди сърбия, черна гора, гърция и българия въобще да могат да стъпят там официално. Та, според ОФИЦИАЛНАТА ОСМАНСКА регистрация на ЦЯЛОТО население, има 1,2 милиона БЪЛГАРИ, 500.000 турци, 120.000 гърци и всичко друго е под 30.000, македонци няма, понеже не са измислени все още!

290

1

преди 3 години

Буря буря, ама в чаша с вода.

289

До 317

преди 3 години

От автентични документи, които всеки може да намери и види !

288

Анонимен

преди 3 години

Засега имаме само насилствена смяна на национална идентичност------Откъде знаеш, че е имало насилствена смяна и откъде знаеш, че изобщо е имало някаква национална идентичност?

287

Анонимен

преди 3 години

ако бехме като гърците тези македонски мишоци нямаше да ни разиграват ама ПОЛИТИКАТА ни е лабава или пък по вероятно политиците с тази си добронамереност да им даряваме постоянно и вместо разбирателство ни псуват горят бг знамето разрушават паметници на невинно загинали българи правят списъци на българи в македония за саморазправа с тях КАКВО ЧАКАТЕ ОБЯСНЕТЕ ТОВА НА ЕВРОПЕСКИЯТ СЪЮЗ за да видят какви змии искат да приемат

286

сръбски мекерета

преди 3 години

буря в кафеена чашка ха ха ха

285

До 313

преди 3 години

И аз също искам официално обяснение от тамошните власти за "изчезването" на толкова хора, самоопределили се като българи, въпреки че за "геноцид" практически не може да се говори, докато не се докаже някакво масово изтребване ! Засега имаме само насилствена смяна на национална идентичност, което също е много лошо, така че Те трябва да обяснят какво точно се е случило, и не само на нас, а на цялата европейска и световна общественост !

284

Анонимен

преди 3 години

насилствената промяна на националност и изчезването на 2/3 от етническото население на една държава, е ГЕНОЦИД. отново повтарям, не си мислете, че след 5-6 години просто ще се събудят, ще си кажат 'ние сме българи' и ще спрат да мразят България. това са илюзии; сторените злини там със сила, не могат да бъдат поправени с исторически интернет линкове, плюшени мечета и подаряване на ваксини. там трябва да бъде търсена наказателна и политическа отговорност от управляващите им, които мълчат за всичко

283

до 310

преди 3 години

не си ме разбрал. точно това е казах - 2/3 от населението там е било българско, а сега го няма. искам официално обяснение къде са тези българи сега и защо ги няма. не на ниво междусъседски лафчета и муабети, пожелателни политически декларации, а да бъде официално обявено от международен съд за разследване на престъпления срещу човечеството. ако ние като българи, трябва да преглътнем факта, че там е осъществен геноцид срещу народа ни, то трябва да има наказателна отговорност за това.

282

До събудете се-2

преди 3 години

Няма никакъв геноцид - ако е имало, щеше да се знае ! Просто има насилствена промяна на имена и нациналност ! Все още там болшинството са си от български произход, никъде не са изчезнали, но политическата върхушка все още е пост-титовска и анти-български настроена, заради югславското наследство !