9

...except me...

преди 3 години

В 21 век с всичката веганска храна е лесно да се заобиколи системата с постното ядене. Но аз много обичам газирани напитки, даже трудно изкарвам ден без тях и би бил по-голям подвиг да спра тях, отколкото лесно заобиколируемите животински храни. Въпреки това все още карам постът по класически с храната, а опитите ми да съм добър и смирен човек стават много по-натоварващи, когато се опитваш да следиш всяко свое действие, защото виждаш в един обикновен ден колко много грешиш.

8

до 9

преди 3 години

Аз също постя, но понякога опитвам хапка или шоколадови бонбони. Ръкоблудстам, онанирам мастурбирам, обиждам, и други грехове, пожелавам чужди жени, , да грешник съм. Като бях болен не наруших постите, щом оздравях ги наруших. Молитвите ги казвам накратко и набързо. Бог да ми прости

7

Анонимен

преди 3 години

Аз постя, но ми е трудно да се въздържа да правя секс:)

6

Анонимен

преди 3 години

Еми чи аз си поствам през циалата Година несамо на коледа.

5

malart

преди 3 години

Класическият пост е труден и понякога опасен за здравето. В православието той изключва абсолютно всичко от животински произход, яйца, сирене, кисело мляко... Ако се отделим в манастир и ни готвят постни манджи, може. В домашни условия и ако работим интензиван работа, даже е опасен. Отслабва се имумунитета сериозно. Но постът може да вкючва по-важни неща от яденето - въздържане от любими пороци като пушене, пиене, гледане на порно, злостно клюкарене

4

Анонимен

преди 3 години

Постя Преди Пенсия и Блажа След Пенсия !

3

АНТИ

преди 3 години

Как да вярвам на Б.Борисов ?!Преди 3 дни ни говори за светлия ден - Рождество Христово.Вчера пак говори за същия светъл ден - Коледа на Санта Клаус.Вие още вярвате ли на Бойко ?!

2

Караваджо

преди 3 години

За постите питайте Баце,той е най вещ по тази тема.Попове не питайте,те са все пияни.Не са отрезвели откакто разпънаха Синът Божи.А и много други грехове са си насложили.Та като стана дума за пост,хората от хиляди години си постят за щяло и нещяло.не само по религиозни причини.*** да го знаеш,трябва да не гледаш телевизия,и не трябва да ползваш Гугъл.Иначе всеки ден ще научаваш че мухата лети защото имала крила,а кучето си ядяло изпражненията,защото му липсвало витамин Б12.

1

Ако

преди 3 години

ще спазваме Божиите заповеди само по време на пост, спукана ни е работата. Вярата е функция на дисциплината по време на поста.